Τι είδαμε στην «πρώτη» του Ράιτ... (photo gallery)

Ο Ζακ Ράιτ έφτασε την Παρασκευή (21/2) στην Ελλάδα, λίγες ώρες αργότερα έκανε την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό και σε λιγότερο από δύο 24ωρα έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τους νταμπλούχους στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο!

Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει και ο Αμερικανός γκαρντ πρέπει να μπει άμεσα στο rotation της ομάδας για να βοηθήσει ειδικά

στην Ευρωλίγκα, αρχής γενομένης από το Μιλάνο (27/2). Στην επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, έπειτα από τη θητεία του τη σεζόν 2011/2012 στο Ρέθυμνο, ο Ράιτ εμφανίστηκε με το νούμερο 19 στη φανέλα, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο γνωρίζοντας τα... κατατόπια και τον τρόπο λειτουργίας της νέας του ομάδας.

Στα 20:32'' που αγωνίστηκε, ο 29χρονος άσος είχε 9 πόντους, με 2/7 δίποντα, 5/10 βολές, ενώ επίσης είχε 3 αμυντικά ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη...

Οι αριθμοί συνήθως είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να πούμε ψέματα, ωστόσο μια προσεκτική ματιά στα πεπραγμένα του πρώην άσου της Μπάμπεργκ δείχνουν ξεκάθαρα κάποια εκ των χαρακτηριστικών του... Καταρχήν το ότι δεν επιχείρησε τρίποντο δεν είναι διόλου τυχαίο. Το μακρινό σουτ δεν είναι το... φόρτε του και αυτό το γνωρίζει ο ίδιος, αλλά και οι αντίπαλοι. Οι παίκτες του Πανιωνίου φρόντιζαν να τον μαρκάρουν περιμένοντάς τον κάτω από το ύψος της γραμμής των βολών, για να τον «προκαλέσουν» να σουτάρει τρίποντο.

Ομως αυτός δεν «τσίμπησε» χρησιμοποιώντας το προσόν του που είναι η ταχύτητα σκέψης και πράξης. Με το εκρηκτικό πρώτο βήμα που διαθέτει και την εξαιρετική τεχνική, αρέσκεται να «τρυπά» την αντίπαλη άμυνα στο ένας εναντίον ενός, είτε για να τελειώσει τη φάση, είτε για να «σπάσει» την μπάλα στο πλάι σε αμαρκάριστο συμπαίκτη, όταν έρθει η βοήθεια., είτε να προσπαθήσει να τροφοδοτήσει τον ψηλό σε κατάσταση πικ εν ρολ.

Ενας αντίστοιχος παίκτης έλειπε από το ρόστερ του Παναθηναϊκού, καθώς ο Διαμαντίδης πρέπει να παίρνει ανάσες, ο Ούκιτς είναι σε ιδιάζουσα κατάσταση εξαιτίας του τραυματισμού του, ο Κάρι θα είναι εκτός για ένα μήνα, έχοντας έτσι κι αλλιώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, ενώ ο Παππάς ενώ έχει την ατομική πρωτοβουλία και την ταχύτητα, δεν έχει ακόμα την εμπειρία και το... μυαλό που χρειάζεται η θέση του οργανωτή.

Ο Ράιτ έδειξε πως πρόκειται για έναν κλασικό πλέι μέικερ, που όποτε χρειάζεται θα δώσει ηρεμία σε κατάσταση πέντε εναντίον πέντε, ενώ αν χρειαστεί θα πατήσει... γκάζι για να δώσει ταχύτητα στην ομάδα του, είτε στο «τρανζίσιον», είτε σε αιφνιδιασμό. Εξάλλου, έχει την ικανότητα να πιέσει τον αντίπαλο πόιντ γκαρντ και να κλέψει την μπάλα, κάτι που μπορεί να πετύχει και δίνοντας βοήθεια σε αντίπαλο ψηλό (εξ ου και τα δύο κλεψίματα που έκανε με τον Πανιώνιο).

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έμεινε ικανοποιημένος από το πρώτο δείγμα που είδε από το νέο «εργαλείο» που έχει στα χέρια του. «Μας βοήθησε πολύ ο Κάρι» είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού και το εννοούσε, καθώς όταν ήταν στο παρκέ, ακόμα και με τον Διαμαντίδη παρόντα, ήλεγχε τον ρυθμό έχοντας την μπάλα, με τον αρχηγό να αποφορτίζεται από το κουβάλημα της μπάλας και την πίεση που αυτό συνεπάγεται.

«Μαθαίνοντας δίπλα στον καλύτερο»

Ο Ράιτ πάντως ήταν πολύ χαρούμενος για την πρώτη του εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό, στο πλευρό του Δημήτρη Διαμαντίδη, εκφράζοντας... διαδικτυακά τη χαρά του και τον θαυμασμό του στον αρχηγό των «πράσινων». «Μαθαίνοντας από τον καλύτερο πόιντ γκαρντ, 3D, ένιωσα καλά που πήρα νίκη στο πρώτο μου παιχνίδι!!!» έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook ο Ράιτ, δημοσιεύοντας φωτογραφία που είναι μαζί με τον Διαμαντίδη...

Keywords
Τυχαία Θέματα