Θέμα μυαλού

Η απογοήτευση και ένα μακρόσυρτο "αχ" από την ήττα είναι αυτό που μένει στον Παναθηναϊκό από τη χθεσινή αναμέτρηση απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Ή μήπως όχι; Οι "πράσινοι" ξεπέρασαν τον εαυτό τους (αλήθεια, ποιο είναι το ταβάνι τους;) παρουσιάζοντας στο παρκέ του "Παλαού Μπλαουγκράνα" ένα πρόσωπο που μπορεί να μην ήταν αρκετό για να γίνει το "διπλό", αλλά που αφήνει υποσχέσεις για μεγάλες μάχες στη συνέχεια.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πάνω απ όλα κατάφερε χθες να κερδίσει τον εαυτό της. Απέδειξε πως δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτε, έστω κι αν απέναντί της βρισκόταν η καλύτερη (βάσει

ρεκόρ) ομάδα της φετινής Ευρωλίγκας. Όντας διαβασμένη και παίζοντας μυαλωμένα (με εξαίρεση το πρώτο τρίλεπτο της β' περιόδου), μπόρεσε να βάλει δύσκολα στους "μπλαουγκράνα", μα κυρίως να καταδείξει πως δεν θα αφήσει τους Καταλανούς να νομίσουν ότι έχουν εύκολο έργο.

Κι αυτό είναι το ζητούμενο για τους "πράσινους" στη συνέχεια. Να ηρεμήσουν, να αφήσουν πίσω τους την κακή διαιτησία της χθεσινής αναμέτρησης και να ανασυνταχθούν αφού το δεύτερο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα γίνεται αύριο (11/04). Έχει τονιστεί, άλλωστε, πολλάκις πως το μυστικό σε αυτές τις αναμετρήσεις είναι να μην επηρεαστεί κάποια ομάδα από τα έντονα συναισθήματα που προκαλούνται.

Η ευκαιρία για το "διπλό" που θα μεταφέρει το πλεονέκτημα έδρας σε "πράσινα" χέρια δεν χάθηκε χθες. Αντίθετα, ενισχύθηκε η πεποίθηση πως ο Παναθηναϊκός του Αργύρη Πεδουλάκη μπορεί να κοιτάξει οποιαδήποτε ομάδα στα μάτια και να την "πληγώσει".

Για να τα καταφέρει, όμως, πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Δεν είναι ανάγκη να διαγράψει το τι έγινε χθες, αλλά το να μείνει στο παρελθόν μπορεί να υποθηκεύσει το μέλλον του. Κι αυτό είναι χειρότερο από μία κακή διαιτησία που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα…

Keywords
Τυχαία Θέματα