Παιχνίδι φθοράς

Δεν είναι μέρος της φιλοσοφίας μας (ως άνθρωποι και ως site) να ασχολούμαστε ιδιαίτερα με τη διαιτησία. Άλλωστε, όταν με δύο ανύπαρκτα συνεχόμενα επιθετικά, "καθαρίζουν" τον καλύτερο σέντερ σου (Λάσμε), ο οποίος κάνει πλάκα στη γραμμή των σέντερ της Μπαρτσελόνα, τί δεν καταλαβαίνεις;

Η διαιτησία, όμως, ήταν, είναι και θα είναι μέρος του παιχνιδιού. Και δεν έχει σημασία να μετράμε φάσεις, αλλά τη διαφορετική οπτική απέναντι στους δύο αντιπάλους. Δεδομένο (αριθμητικό) είναι πως η Μπαρτσελόνα προηγείται με 1-0, δεδομένο είναι πως ο Παναθηναϊκός

ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, δεδομένο είναι πως πάμε για μια σειρά με αγωνία, με πάθος, με ένταση και ένα διαρκές παιχνίδι… φθοράς.

Όλοι γνωρίζουν πως οι "πράσινοι" έχουν μετρημένους παίκτες στο ρόστερ. Οκτώ, βαριά - βαριά εννιά παίκτες μπορούν να πατήσουν στο παρκέ κι αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα. Από την άλλη, όμως, και η Μπαρτσελόνα έχει πολλά προβλήματα και αρκετούς παίκτες σε μεγάλη (αθλητικά) ηλικία.

Το 1-0 λέει πολλά και τίποτα, καθώς χρειάζονται τρεις νίκες και ήδη οι δύο αντίπαλοι ξόδεψαν πέντε λεπτά περισσότερη ενέργεια από την… προβλεπόμενη. Ποιος θα αντέξει στην κούραση, σωματική και ψυχική, ποιος θα υποστεί λιγότερη ζημιά από τη φθορά, ποιος θα τραβήξει τον δρόμο μέχρι το τέλος; Αυτό κανείς δεν μπορεί να το πει απόψε.

Όπως θα διαπιστώσατε αποφεύγουμε αυτό που με συνέπεια κάνουμε από την αρχή της σεζόν: Να εξηγούμε ότι -εν προκειμένω- ο Πεδουλάκης και αυτό το νέο "πράσινο" μόρφωμα έχουν δικαίωμα στην ευκαιρία και η κριτική (κακόβουλη) που ασκήθηκε ήταν όχι μόνο υπερβολική, αλλά πέρα για πέρα άδικη.

Δεν θα το κάνουμε τώρα, που η εικόνα μιλά από μόνη της. Αυτός ο Παναθηναϊκός δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Παναθηναϊκό των προηγούμενων χρόνων, ή αν προτιμάτε (χωρίς όμως διάθεση για συγκρίσεις) από τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς.

Έχει το ίδιο μαχητικό πνεύμα, βγάζει το ίδιο βάρος φανέλας, έχει αρχές, έχει σχέδιο, παίζει καταπληκτική άμυνα, έχει σημάδια στην επίθεση. Ας μιλήσουν τώρα αυτοί που έλεγαν ότι ο Ματσιούλις δεν θα περνούσε ούτε απ' έξω, αυτοί που όταν έγινε η ανταλλαγή Γκιστ - Πάνκο προσπάθησαν να μας πείσουν ότι η Μάλαγα βγήκε κερδισμένη, αυτοί που προσπάθησαν (για να μην χάσουν τα προνόμια) να "ξεσκίσουν" τον Πεδουλάκη για το πουκάμισο, για τα αγγλικά, για το άρωμα της κολόνιας του. Αυτοί ΟΦΕΙΛΟΥΝ να μας εξηγήσουν τί είδαμε...

Ο Παναθηναϊκός τώρα παίζει για να πάρει το εισιτήριο για το Λονδίνο. Δεν είναι μια ομάδα που έφτασε στους "8" και με πετυχημένο ισολογισμό ένιωσε ότι έφτασε στο ταβάνι της. Είναι ανταγωνιστικός, είναι απειλητικός και πλέον μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι μπορούμε να ασχοληθούμε.

Στο παιχνίδι έδειξε πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στους "16", ότι θα βγάλει το λάδι της Μπαρτσελόνα. Κι αν δεν "έσπασε" η έδρα η σειρά δείχνει ότι θα είναι μεγάλη. Άρα, μένει να δούμε ποιος αντέχει περισσότερο…

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα