Θα συγχωρέσει ο Λαβ τους Γουλβς;

Η απορία του τίτλου είναι ρητορική. Όπως και η ερώτηση σε έναν πιτσιρικά για το ποιον πάουερ-φόργουορντ του ΝΒΑ λατρεύει να παρακολουθεί. Αν αυτή απευθυνθεί σε (πολύ) νεαρούς οπαδούς, η προφανώς απάντηση είναι «Μπλέικ Γκρίφιν». Αν αυτή έρθει στα δικά μου αυτιά, ως λίγο μεγαλύτερος σε ηλικία, μία πιο «old school» έκδοση μοιάζει προτιμότερη. Σε αυτή την κατηγορία του «παλαιάς κοπής» παίκτη στην θέση «4» ανήκουν τόσο ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ όσο και ο Κέβιν Λαβ. Μονάχα που επειδή ο πρώτος φέτος (με την προσθήκη του Ρόμπιν Λόπεζ

στους Μπλέιζερς) γύρισε στην φυσική του θέση στο παρκέ, δεν μπορώ να κρύψω πως ο Λαβ είναι εκείνος που ξενυχτάω με ευχαρίστηση (και χωρίς δόση καφέ) για να παρακολουθήσω. Κι αν οι περισσότεροι μένουν με ανοικτό το στόμα από τα καρφώματα του Γκρίφιν, ο σταρ της Μινεσότα «αναγκάζει» τους φαν του ΝΒΑ να παραμένουν αμίλητοι και εμβρόντητοι με τα φετινά του κατορθώματα.

Ο Κέβιν Λαβ είναι ένας μεγάλος παίκτης σε μία μικρή αγορά. Το ταλέντο του, όπως και παλιότερα του Κέβιν Γκαρνέτ, μοιάζει τεράστιο και πολυτέλεια για την Μινεσότα. Μην με παρεξηγήσετε, δεν είμαι από εκείνους που λατρεύουν τις μεγάλες αγορές και την «συμμαχία» των λαμπερών αστέρων σε ένα ρόστερ, με στόχο τις «δυναστείες». Και με εξιτάρει το γεγονός ότι ως τώρα, οι 4 πρώτες ομάδες στην βαθμολογία (Ιντιάνα, Πόρτλαντ, Οκλαχόμα Σίτι και Σαν Αντόνιο) είναι από. «μεγαλομεσαίες» αγορές και όχι από εμπορικές, όπως Λ.Α., Νέα Υόρκη και Μαϊάμι. Ωστόσο, όσο κι αν η παρουσία του Λαβ στους «Λύκους» τους κάνει ελαφρώς ανταγωνιστικούς και τους δίνει την ελπίδα πρόκρισης στα πλέι-οφς, ο ίδιος είναι μάλλον εκείνος που κρυφοκοιτάζει την πόρτα της εξόδου από την Μινεάπολις. Εκτός κι αν αποφασίσει να συγχωρέσει την διοίκηση των «Λύκων» που δεν δείχνει ως τώρα να τον έχει στην πρώτη θέση της «αγέλης» της.
Ο Λαβ, μετά την εκπληκτική εμφάνισή του στην ήττα από τους Κλίπερς, στην οποία είχε 45π.-19ριμπ.-6ασ., μετρά στην σεζόν μ.ο. 25,9π.-13,9ριμπ.-4,2ασ. και έχει νούμερα που παραπέμπουν σε σπουδαίους παίκτες του παρελθόντος και όχι μόνο. Ο ηγέτης της Μινεσότα, με την επίδοσή του στο ματς στο Λ.Α., είχε στατιστική που η Λίγκα είχε να δει από το 1996, όταν ο παλαίμαχος αστέρας του Χιούστον, Χακίμ Ολάζουον είχε ακριβώς τους ίδιους αριθμούς κόντρα στους Γουλβς! Ενώ με τους μ.ο. του, είναι 3ος σκόρερ (πίσω από Ντουράντ και Καρμέλο), 1ος ριμπάουντερ και 2ος σε ασίστ ανάμεσα σε πάουερ-φόργουορντ ή σέντερ, έχοντας νούμερα που σε ολόκληρη χρονιά κατάφεραν να έχουν μόνο οι Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, Έλτζιν Μπέιλορ, Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και Κέβιν Γκαρνέτ!!!

Στα μέσα Νοεμβρίου υπήρξε φημολογία πως οι Νικς θέλουν τον Λαβ, έστω κι αν χρειαστεί να περιμένουν ως το καλοκαίρι του 2015, όταν και μένει ελεύθερος. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι αν εξετάσει κανείς τις προοπτικές του σταρ της Μινεσότα, όλα καταλήγουν -πρόωρα, αλλά με μεγάλη πιθανότητα- προς Λ.Α. μεριά. Ο Λαβ έχει γεννηθεί στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Έχει φοιτήσει και παίξει μπάσκετμπολ στο πανεπιστήμιο UCLA και οι Λέικερς μοιάζουν για την ώρα ο πιθανότερος προορισμός του. Οι «Λιμναίοι» επιχείρησαν ανεπίσημα να βρουν «φόρμουλες» να τον αποκτήσουν με ανταλλαγή (αντί του Γκασόλ), αλλά οι «Λύκοι» ήθελαν τον Ισπανό στο πλάι του Ρούμπιο προσφέροντας όμως τον Ντέρικ Ουίλιαμς. Στο Λ.Α., αν δεν καταφέρουν να αποκτήσουν φέτος κάποιον από τους ΛεΜπρον ή Καρμέλο, κάτι που ούτως ή άλλως φαντάζει δύσκολο, θα περιμένουν το 2015 τον Λαβ. Ώστε να προλάβει να παίξει και μία σεζόν στο πλάι του Κόμπι.

Το θέμα είναι, όμως, αν ο ίδιος ο Λαβ είναι διατεθειμένος να δώσει «συγχωροχάρτι» στην διοίκηση της Μινεσότα και διαγράψει αυτόματα όλα τα σενάρια περί αποχώρησής του από τους Γουλβς. Ο Αμερικανός φόργουορντ είναι ενοχλημένος από το 2012, όταν οι «Λύκοι» ναι μεν του πρόσφεραν 4ετή επέκταση έναντι 60εκατ.δολ., αλλά αρνήθηκαν να του δώσουν μάξιμουμ συμβόλαιο, που θα τον έκανε πλουσιότερο και θα τον «έχριζε» και επικοινωνιακά ηγέτη. Οι παράγοντες του ξεκαθάρισαν πως ήθελαν διαθέσιμα χρήματα για τον Ρούμπιο και τον Πέκοβιτς. Το φετινό 5ετές συμβόλαιο του τελευταίου, μάλιστα, ήταν ένα ακόμη «καμπανάκι» για τον Λαβ, που είδε τον πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού να υπογράφει για 5 χρόνια, ενώ εκείνος είχε κάνει το ίδιο για λιγότερα, κερδίζοντας εκτός από τα 60εκατ. και την οψιόν να μείνει ελεύθερος μετά τον 3ο χρόνο (σ.σ.: το 2015). Η αποχώρηση του πρώην προέδρου, Ντέιβιντ Καν, με τον οποίο ο Λαβ δεν είχε καλές σχέσεις, ήταν ένα θετικό βήμα για τους Γουλβς. Και ο «διάδοχός» -και άλλοτε κόουτς της ομάδας- «Φλιπ» Σόντερς κάνει τα πάντα για να αντιστρέψει το κλίμα. Ένα μάξιμουμ συμβόλαιο ίσως πείσει τον σταρ των Γουλβς. Αλλά ο Λαβ, πέρα από το ταλέντο, έχει και. μνήμη, Καθώς από το 2012, σε συνέντευξή του στο «Yahoo!Sports», είχε δηλώσει: «Έχω καλή μνήμη. Δεν ξεχνώ ποτέ ποιος μου φέρθηκε καλά και ποιος έκανε λάθος μαζί μου. Δεν μπορώ να πω κάτι για το μέλλον. Θα ήθελα πολύ να παίξω για έναν τίτλο με την Μινεσότα, αλλά.». Αυτό το «αλλά» ήδη «δαγκώνει» την διοίκηση και ανοίγει την όρεξη των «μνηστήρων» του κορυφαίου πάουερ-φόργουορντ του ΝΒΑ. Το «σίριάλ» δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα