Τα… "ηλίθια" λάθη της Εφές

Η Εφές Αναντολού άλλαξε αρκετούς παίκτες στο ρόστερ της το καλοκαίρι που μας πέρασε, με τον Οκτάι Μαχμούτι να μένει στον πάγκο της Τουρκικής ομάδας, αλλά να μην έχει καταφέρει ακόμα να την φέρει στα επιθυμητά επίπεδα. Μετά την κακή ήττα στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ (103-57) για την 5η αγωνιστική ήρθε άλλη μία κακή βραδιά για τους Τούρκους με τον Μαχμούτι να κάνει λόγο για «ηλίθια λάθη» στα κρίσιμα.

Η Εφές είχε τον έλεγχο του χθεσινού (22/11) αγώνα απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο

για τρία δεκάλεπτα (προηγούνταν με 62-51 στην Ιταλία), αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι με ένα επιμέρους 26-11, έφτασαν στη νίκη. «Νομίζω ότι αξίζαμε τη νίκη, αλλά κάναμε μεγάλα λάθη σε κρίσιμες στιγμές και η ομάδα δεν ήταν έτοιμη να αντιδράσει σαν μεγάλη ομάδα», τόνισε αρχικά ο Οκτάι Μαχμούτι, για να συνεχίσει: «Φαινόμασταν σαν μία νεανική ομάδα και όχι σαν ένα έμπειρο σύνολο. Κάναμε ηλίθια λάθη και αυτά είναι ο κύριος λόγος για την ήττα μας».

Ο δικός μας, Κώστας Βασιλειάδης από την πλευρά του είχε καλή εικόνα, αλλά η ήττα της Εφές βάζει την ομάδα του σε… περιπέτειες ενόψει της συνέχειας. Ο Έλληνας γκαρντ / φόργουορντ τόνισε μετά τη νέα ήττα της Εφές: «Ήταν μια κακή βραδιά για μας, χάσαμε ένα παιχνίδι στο οποίο βρισκόμασταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του. Κάναμε μεγάλα λάθη από νωρίς στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μετά τη μεγάλη σε έκταση ήττα στη Μαδρίτη, χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι, γιατί χρειαζόμαστε άλλη μια νίκη για να προχωρήσουμε στον επόμενο γύρο».

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Εφές Αναντολού βρίσκεται πλέον στο 3-3, χωρίς να δείχνει καλή εικόνα (την ίδια ώρα η Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ είναι αήττητη στον δικό της όμιλο), ενώ από πίσω ακολουθούν οι Ζαλγκίρις και Μπάμπεργκ με 2-4 νίκες – ήττες. Η ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική το Στρασβούργο, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο, ώστε να επανέλθει ως έναν βαθμό η ηρεμία στο… στρατόπεδο της τουρκικής ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα