Στους Χιτ οι ΜακΡόμπερτς-Γκρέιντζερ, ο Μπος κοιτάζει Ρόκετς!

Εκτός της επιθυμίας του για μάξιμουμ συμβόλαιο αλλά και συνάντηση με όλους τους ενδιαφερόμενους για τις υπηρεσίες του, ο ΛεΜπρον Τζέιμς έχει ξεκαθαρίσει πως θα περιμένει να δει τι έχουν να προσφέρουν οι Χιτ. Και, κυρίως, τι κινήσεις μπορούν να κάνουν για να του δώσουν να καταλάβει πως θα παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Οι φιναλίστ της σεζόν είχαν στην λίστα τους τον Τρέβορ Αρίζα και τους Μάρβιν Ουίλιαμς-Σον Μάριον, συναντήθηκαν με τον Λουόλ Ντενγκ, αλλά οι πρώτες κινήσεις τους στην μετεγγραφική αγορά περιλαμβάνουν άλλα ονόματα. Με μία γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος των Χιτ,

Πατ Ράιλι, αποκάλυψε ότι οι Τζος ΜακΡόμπερτς και Ντάνι Γκρέιντζερ δεσμεύτηκαν να υπογράψουν συμβόλαια μετά την 10η Ιουλίου και αποτελούν τα πρώτα «κομμάτια» του «παζλ» γύρω από το οποίο οι πρωταθλητές του 2012 και 2013 ευελπιστούν να κρατήσουν τον ΛεΜπρον. Ο ΜακΡόμπερτς, απόφοιτος του Ντιούκ και Νο37 στο ντραφτ του 2007, είναι πρώην παίκτης των Μπλέιζερς, Μάτζικ, Πέισερς, Λέικερς, Μπόμπκατς, με μ.ο. καριέρας 5,7π.-4,2ριμπ. και πέρυσι πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ με την Σάρλοτ, καταγράφοντας 8,5π.-4,8ριμπ.-4,3ασ. και 36% στα τρίποντα και θα υπογράψει 4ετές συμβόλαιο στο Μαϊάμι (θα έχει ο ίδιος την οψιόν μετά την 3η χρονιά), έναντι 23εκατ.δολ., λαμβάνοντας την «μεσαία εξαίρεση» του σάλαρι-καπ των Χιτ.

Οι Χιτ θα προσθέσουν στο ρόστερ τους και τον Ντάνι Γκρέιντζερ, για 2ετές συμβόλαιο έναντι 4,2εκατ. (με δική του οψιόν για το 2015-16), ώστε να προσθέσουν έναν καλό σκόρερ στον πάγκο τους. Ο Γκρέιντζερ, Νο17 στο ντραφτ του 2006 από το Νιου Μέξικο, υπήρξε σταρ της Ιντιάνα (μ.ο. καριέρας 17,4π. σε 32,1΄!), αλλά την τελευταία 3ετία αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα τραυματισμών, που τον περιόρισαν σε μ.ο. 7,9π. σε 20΄... Επιπλέον, η ανάδειξη του Πολ Τζορτζ σε ηγέτη των Πέισερς τον έθεσε στο περιθώριο και τον περασμένο Φλεβάρη ο Λάρι Μπερντ τον έστειλε στους Σίξερς, αντί του Έβαν Τέρνερ. Η Φιλαντέλφια τον αποδέσμευσε άμεσα και κατέληξε στους Κλίπερς, με τους οποίους είχε μ.ο. 8π. σε 16,2΄. Την ίδια στιγμή που το Μαϊάμι «γεμίζει» τον πάγκο του, δεν αποκλείεται να χάσει ένα μέλος της «Big-3»... Σύμφωνα με το ESPN, το Χιούστον, που βλέπει πως δεν έχει πολλές ελπίδες για τον Καρμέλο Άντονι, προτίθεται να προσφέρει στον Κρις Μπος το μάξιμουμ συμβόλαιο των 96εκατ.δολ. για 4 χρόνια (μόνο οι Χιτ μπορούν να του δώσουν 129εκατ. για 5 σεζόν)! Ο Μπος, που είναι... «κοντοχωριανός» με τους Ρόκετς, καθώς έχει γεννηθεί στο γειτονικό Ντάλας, φερόταν διατεθειμένος να δεχθεί μείωση αποδοχών για να «χωρέσει» με τους ΛεΜπρον και Ουέιντ στην Φλόριντα, αλλά πλέον δείχνει διάθεση να καλοσκεφτεί την μάξιμουμ πρόταση των Ρόκετς, που τον θέλουν στο πλάι των Τζέιμς Χάρντεν και Ντουάιτ Χάουαρντ. Για τον σκοπό αυτό, οι «Ρουκέτες» έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την ανταλλαγή του Τζέρεμι Λιν σε Σίξερς ή Μπακς, ώστε να κάνουν χώρο στο σάλαρι-καπ τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα