Φωτιά και ατσάλι!

Το προσπάθησε η ΕΑΠ, το επιχειρεί μεθοδικά ο Εσπερος, βρήκε (κάποτε) τον δρόμο (της) η Ολυμπιάδα και το τολμά ο Προμηθέας. Ολοι τους, με κοινή ρίζα τα ιστορικά μπασκετικά μονοπάτια της Πάτρας, όπου φυσικά περίοπτη θέση κατέχει -χρόνια τώρα- ο τοπικός Απόλλων. Η διάκριση έως την καταξίωση, όπως και την καθιέρωση, έχουν αρκετό κενό ανάμεσά τους. Κοιτώντας τα σχετικά πρόσφατα νέα από τις εθνικές κατηγορίες, οι κινήσεις -και το πλάνο- του Προμηθέα, παρέμεναν στις επικεφαλίδες.

Εμπνευσμένο

από την μυθική μορφή, από όπου αντλεί το όνομά του, το αχαϊκό σωματείο τοποθετεί ευθύς εξ' αρχής ψηλά τον πήχη. Δεν προτίθεται να παίξει με την φωτιά, αλλά ετοιμάζεται να ανάψει «πυρκαγιές» στα παρκέ της Β' Εθνικής, με ξεκάθαρο στόχο την άνοδο στον προθάλαμο της Α1, ήτοι την Α2. Τρεις παίκτες που έπαιζαν άνετα σε ομάδες της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, ή ακόμη και με βοηθητικό ρόλο στην Α1, ο Πέττας, ο Πέτροβιτς και ο Κατιάκος, θα αποτελέσουν τους κεντρικούς πυλώνες. Το γεγονός πως ο Πέττας συμφώνησε για τρία χρόνια, όσα δηλαδή προτάθηκαν και στον Καυκή προκειμένου να πειστεί (;) να υπογράψει, αποδεικνύει πως εκτός από όραμα, υπάρχει και γερό υπόβαθρο. Ούτε από αναποδιές καταλαβαίνει ο Προμηθέας. Τούτο τουλάχιστον, φανερώθηκε πέρσι, όταν από ένα επεισοδιακό ματς με τον Σπόρτιγκ, ο λίντερ της ομάδας, ο Ντιμπ, βγήκε ατσάλινος.

Η Πάτρα εξελίσσεται μπασκετικά, αναπτύσσεται και βέβαια ο Προμηθέας είναι έτοιμος να «τα βάλει» με Θεούς και δαίμονες, προκειμένου να τα καταφέρει. Μόνο με τον άρχων της πόλης, τον (Θεό) Απόλλωνα δεν έχει σκοπό να τα βάλει, εκτός κι αν η μοίρα τούς φέρει ποτέ αντιμέτωπους σε επίσημο ματς. Οπως, άλλωστε, συνέβη πριν μερικά χρόνια με τα ντέρμπι Ολυμπιάδας-Απόλλωνα, σε επίπεδο Α1 και Α2. Το μεγάλο ζητούμενο ωστόσο για τον Προμηθέα, είναι ένα. Να μην χαθούν τα ίχνη του στο πέρασμα των ετών και να μην γίνει παρανάλωμα του πυρός και στάχτη, η «φλόγα» που (συνεχίζει να) τον χαρακτηρίζει. Γι' αυτό και ο κόουτς Γιατράς έχει έτοιμα τα «γιατροσόφια», ώστε ο Προμηθέας να αντέξει τις (αναμενόμενες) κακουχίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα