Στοίχημα: «Μιλάνε» οι άμυνες στο Κάουνας

Πέντε αναμετρήσεις για την Euroleague περιλαμβάνει το κουπόνι μπάσκετ της Πέμπτης, με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται ολοένα και περισσότερο όσο πλησιάζουμε προς την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Εμείς επιλέγουμε να ασχοληθούμε με δυο από αυτά τα παιχνίδια και συγκεκριμένα με τα Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός και Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αρμάνι Μιλάνο.

«Σφιχτό» ματς στο Κάουνας

Ζαλγκίρις και Παναθηναϊκός

διασταυρώνουν απόψε τα «ξίφη» τους, για την 25η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Euroleague. Οι Λιθουανοί βρίσκονται στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 10-14, προέρχονται από την εντός έδρας ήττα με 67-76 από τη Φενέρ και πλέον χρειάζονται ένα μικρό θαύμα για να βρεθούν στην επόμενη φάση, καθώς βρίσκονται τρεις νίκες πίσω από Μπασκόνια και Εφές. Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά, του βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 14-10 ισοβαθμώντας με τον Ερυθρό Αστέρα, προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα με 77-72 από την Νταρουσάφακα και πλέον λογικά θα αρκεστεί στη συμμετοχή του στην επόμενη φάση, μιας και ο στόχος της πρώτης τετράδας έχει απομακρυνθεί αρκετά. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Παναθηναϊκός στο μέλλον θα αναζητήσει τον πιο βολικό αντίπαλο για τα πλέι-οφ, αυτός ο βολικός αντίπαλος θεωρείται σίγουρα ο Ολυμπιακός και αναλόγως θα πράξει. Σήμερα δεν μπορεί να ασχοληθεί κανείς με τέτοιου είδους σενάρια, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στο Κάουνας για τη νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στην οριστικοποίηση της οκτάδας αλλά η αποστολή του είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αναμένουμε πολύ σκληρό παιχνίδι στο οποίο θα επικρατήσουν οι άμυνες αφού με αυτό το παιχνίδι έχει καταφέρει οτιδήποτε θετικό ο Παναθηναϊκός. Καλή επιλογή το Under 153.5.

Γρήγορος ρυθμός στο Τελ Αβίβ

Δεύτερος σταθμός μας για σήμερα είναι το Τελ Αβίβ και η αναμέτρηση της Μακάμπι με την Αρμάνι Μιλάνο. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 8-16 απογοητεύοντας πλήρως με την παρουσία τους, προέρχονται από την εντός έδρας ήττα με 71-82 από τον Ολυμπιακό και ουσιαστικά έχουν αποχαιρετήσει εδώ και καιρό τη διοργάνωση, καθώς δεν μπόρεσαν να γίνουν ανταγωνιστικοί σε κανένα σημείο της σεζόν. Η Αρμάνι από την πλευρά της παραμένει σταθερά στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 7-17 ισοβαθμώντας με την Ούνιξ, προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα με 87-74 από την Μπασκόνια, έχοντας ακριβώς την ίδια άναρχη εικόνα που έχει σε ολόκληρη τη φετινή χρονιά. Έχει αποχαιρετήσει κι αυτή εδώ και καιρό τη συνέχεια της διοργάνωσης και απλώς περιμένει να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της. Αποκλεισμένη λοιπόν η Μακάμπι υποδέχεται απόψε την άλλη αποκλεισμένη Αρμάνι και «υποφέρει» από λειψανδρία όπως έγινε και απέναντι στον Ολυμπιακό. Το φαινόμενο της λειψανδρίας συνήθως έχει ως αποτέλεσμα μεγάλα σκορ διότι η ομάδα με το περιορισμένο ρόστερ δεν μπορεί να παίξει καλή άμυνα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος των αποβολών από φάουλ. Με τον Ολυμπιακό το σκορ δεν ήταν υψηλό διότι ο Ολυμπιακός είναι γνωστός για την άμυνά του και δε «λυπήθηκε» τη Μακάμπι εκτός του τελευταίου πενταλέπτου. Η Αρμάνι, όμως, έχει ασθενέστερη άμυνα και δεν έχει καμία σκοπιμότητα. Υπό αυτές τις συνθήκες, το απόλυτα αδιάφορο παιχνίδι του Τελ Αβίβ παίζεται Over 166.5.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr από τα παιχνίδια της Πέμπτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku

Keywords
Τυχαία Θέματα