Στο «ρελαντί» ο Παναθηναϊκός (80-52 τον Απόλλωνα)

Σε ένα από τα μάλλον πιο ήσυχα απόγεύματά του στο φετινό πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα του Απόλλωνα Πατρών με 80-52. Οι «πράσινοι» έκλεισαν με αυτόν τον τρόπο, μία κανονική περίοδο που τους αφήνει στη δεύτερη θέση και τους βρίσκει αντιμέτωπους στον πρώτο γύρο των play-offs με τον Κολοσσό Ρόδου. Μετά τα πρώτα τέσσερα λεπτά και το αρχικό 10-0 των παικτών του Σωτήρη Μανωλόπουλου, όλα απλουστεύτηκαν, καθώς το σύνολο του Νίκου Βετούλα δεν κατέστη ποτέ ανταγωνιστικό. Κάπως

έτσι, οι Αχαιοί επιβεβαίωσαν την πολύ κακή εικόνα που παρουσιάζουν τους τελευταίους μήνες, μένοντας εκτός οκτάδας. Ο Εστεμπάν Μπατίστα ήταν πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» με 17 πόντους, ενώ ο Φώτσης πρόσθεσε 12 πόντους και 6 ριμπάουντ. Για τους φιλοξενούμενους, κανένας παίκτης δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Πεν να έχει 9 πόντους, αλλά κυρίως τους Έλληνες Σκορδίλη, Γεωργαλλή, Μολφέτα και Νιφόρα να είναι πιο «μαχητικοί». Οι γηπεδούχοι, είχαν επίσης από τη δική τους πλευρά, τη θετική συμμετοχή των Λούντζη και Παπαγιάννη.

Το φιλμ

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, προηγούμενος με 10-0 στα πρώτα τέσσερα λεπτά, με τους Νέλσον και Σλότερ κύριους εκφραστές. Το πρώτο καλάθι του Απόλλωνα, ήρθε ύστερα από 4:20 αγώνα, χάρη στον Μπράντον Πεν, αλλά κάτι τέτοιο δε θα βελτίωνε την κατάσταση για τους Αχαιούς, οι οποίοι ήδη στα μέσα της πρώτης περιόδου είχαν 1/10 σουτ εντός παιδιάς. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν με κάθε τρόπο λύσεις και σχεδόν ένα λεπτό πριν τη λήξη, με τον Μπατίστα να ταλαιπωρεί την αντίπαλη άμυνα, αφού πρώτα είχαν «ζεσταθεί» οι Γιάνκοβιτς και Φώτσης, έφτασαν τη διαφορά ήδη κοντά στους 20 πόντους (25-7). Ένα «τραβηγμένο» τρίποντο του Ελ Αμίν, όπως και νωρίτερα ένα παρόμιο του Μολφέτα, θα έκλεινε το δεκάλεπτο στους 15 πόντους (25-10).

Με το σκορ αυτό να έχει δείξει, μάλλον, την πορεία που θα είχε το ματς στη συνέχεια, όλα έγιναν πιο χάλαρα στο επίπεδο του... streetball, όπως φαίνεται και από τα συνολικά 18 λάθη του πρώτου ημιχρόνου (10 ο Παναθηναϊκός, 8 ο Απόλλων). Ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε αρκετά, με τον αντίπαλό του να έχει μαζέψει συνολικά στο πρώτο μέρος 9 επιθετικά ριμπάουντ. Ο Απόλλων, όμως, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις έξι παραπάνω κατοχές του, καθώς περιοριζόταν σε βιαστικές επιλογές στην επίθεσή του, οι οποίες του απέφεραν ποσοστό 7/26 σουτ εντός παιδιάς. Με τον Μπατίστα, λοιπόν, να πρωταγωνιστεί και τον Διαμαντίδη να τον συεπικουρεί, οι γηπεδούχοι κράτησαν αρχικά τη διαφορά στα επίπεδα της πρώτης περιόδου, αυξάνοντάς την προς το τέλος του εικοσαλέπτου κοντά στους 20 πόντους, κυρίως λόγω της τρομερής αστοχίας των παικτών του Νίκου Βετούλα. Νομοτελειακά, έφτασε στους 18 πόντους η απόσταση, με τους Σκορδίλη, Γεωργαλλή και Νιφόρα να προσπαθούν για τον Απόλλωνα (41-23).

Στη συνέχεια, ο αγώνας δεν ξέφυγε από το γενικότερο «μοτίβο» του. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι αρκετά χαλαρό, με το ρυθμό αυτόν πάντως να μην αρέσει ιδιαίτερα στους δύο προπονητές, οι οποίοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να «αφυπνίσουν» τους παίκτες τους. Ο Έλληνας κόουτς, αφού είχε βάλει στο πρώτο ημίχρονο τον Παπαγιάννη, μετά αποφάσισε να ρίξει στη «μάχη» και τον Λούντζη. Αυτό είναι το ουσιαστικά ενδιαφέρον στοιχείο, σε συνδυασμό με τη σημαντική συμμετοχή των Ελλήνων του Απόλλωνα, και δη των εξίσου νεαρών παικτών του. Βλέποντας τον αντίπαλό του να συνεχίζει να αστοχεί (14/48 εντός παιδιάς), ο Παναθηναϊκός δεν πάτησε το «γκάζι», κάτι που αποτυπώνεται από το 58-41 του τρίτου δεκαλέπτου.

Κάτι τέτοιο έγινε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αν και ήταν τυπική διαδικασία, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά, αυξάνοντας τη διαφορά στους 30 πόντους, έξι λεπτά μετά την έναρξή του, χάρη σε τρίποντο του Λευτέρη Μποχωρίδη, και αφού νωρίτερα είχε προηγηθεί η δράση των Μπατίστα, Παππά, Γιάνκοβιτς και Λούντζη (75-45). Μπατής, Νιφόρας και Ότζο προσπάθησαν για την ομάδα τους, την ώρα που ο Φώτσης βοηθούσε τους Λούντζη και Παπαγιάννη, που βρέθηκαν μαζί στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία λεπτά.

Δεκάλεπτα: 25-10, 41-23, 58-41, 80-52

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Σλότερ 5, Μποχωρίδης 3 (1), Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 12 (2/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Νέλσον 9, Παππάς 7, Μαυροκεφαλίδης 3 (6 ριμπάουντ), Διαμαντίδης 10 (2), Μπατίστα 17 (5 ριμπάουντ), Μπλουμς 3 (1), Παπαγιάννης, Λούντζης 4 (6 ριμπάουντ)

Απόλλων Πατρών (Βετούλας): Σκορδίλης 4, Γκάλογουει 2, Πεν 9 (1/4 τρίποντα), Φιτζπάτρικ 6 (0/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Μπατής 1, Ελ Αμίν 5 (1), Πελεκούδας 2, Μολφέτας 6 (1/2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Νιφόρας 7 (5 ριμπάουντ), Γεωργαλλής 8 (1/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Σιγκούνας, Ότζο 2

Keywords
Τυχαία Θέματα