Στα… μαύρα τα «Δύο Αοράκια»

Ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Αρη σήμανε… συναγερμό στην αστυνομία του Ηρακλείου, η οποία θέλησε να πάρει οποιοδήποτε δυνατό μέτρο ώστε να μην διαταραχθεί το ήρεμο κλίμα, μέσα κι έξω από τα «Δύο Αοράκια», αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου.

Προκειμένου κάποιος να μπορέσει να προσεγγίσει το κλειστό του Ηρακλείου δεν χρειαζόταν μόνο εισιτήριο, πρόσκληση ή διαπίστευση, αλλά και… υπομονή. Οι αρχές είχαν φροντίσει να αποκλείσουν τη γύρω περιοχή, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν είναι κατοικημένη (το γήπεδο βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της πόλης).

Μόνο πεζός μπορούσε κάποιος

να φτάσει στο γήπεδο και μόνο τα πούλμαν με τις αποστολές των δύο φιναλίστ και περιπολικά της αστυνομίας μπορούσαν να σπάσουν τα σχετικά μπλόκα.

Οσον αφορά τον κόσμο, οποιοδήποτε διακριτικό που να… πρόδιδε την οπαδική προτίμηση απαγορευόταν ρητά. Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα και οργανωμένοι οπαδοί των δύο ομάδων έφταναν στο γήπεδο ντυμένοι στα… μαύρα! Πάντως, μπαίνοντας στο κλειστό, ειδικά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φρόντισαν να καταλάβουν το ένα πέταλο και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με συνθήματα.

Το κλίμα πάντως ήταν ήρεμο από το πρωί στην πόλη του Ηρακλείου. Παρά την παρουσία οπαδών τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και του Αρη σε κεντρικά σημεία της πόλης, δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό, με την αστυνομία να έχει διακριτική παρουσία σε διαφορετικά σημεία για να αποφευχθεί οποιοδήποτε παρατράγουδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα