Σοκ (86-88) στο ΣΕΦ, μάχη για πρόκριση (vid)

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει, περιγράφει και σχολιάζει το σοκ του Ολυμπιακού στο Στάδιο

Σοκ στο ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό που πληρώνει ακριβά την απουσία του Σπανούλη και μετά τις ήττες από ΠΑΟ και Φενέρ εκτός έδρας, έχασε το πιο σημαντικό

του παιχνίδι , αυτό με το Μιλάνο στην έδρα του με 86-88. Σε ένα απίθανο παιχνίδι που πλέον φέρνει τον Ολυμπιακό σε θέση που ξεχνά το πλεονέκτημα της έδρας (ειδικά καθώς τον περνά 2 νίκες και με την ισοβαθμία η ιταλική ομάδα) αλλά μένει ζωντανός με το καλό του πρόγραμμα στην μάχη της πρόκρισης που πλέον μόνο σίγουρη δεν είναι.

Ο Ολυμπιακός αν και είχε την συμπαράσταση 12000 φίλων του που στάθηκαν δίπλα στην ομάδα, έχασε μάλλον δίκαια σε ένα απίθανο ματς που παραλίγο να το πάρει κιόλας στο τέλος αλλά από την στιγμή που έφαγε 88π στην έδρα του δεν έχει να πει τίποτα. Ο Ολυμπιακός και πάλι έδειξε με τις πολλές αλλαγές στους ψηλούς ειδικά να πελαγοδρομεί ενώ χωρίς τους Σπανούλη-Λο στην περιφέρεια είναι λειψός και με τον Κόλινς εκτός τόπου και χρόνου. Σαφέστατα όμως το μεγάλο του πρόβλημα είναι η άμυνα. Θα περίμενε κανείς ότι χωρίς τον αρχηγό και σκόρερ Σπανούλη το πρόβλημα θα ήταν στο σκορ αλλά τελικά την πάτησε από την άμυνα. Που Σλούκας και Μάντζαρης περπατάνε.... Ούτε καν ξέρουν τι θα πει άμυνα και ειδικά ο δεύτερος από εξολοθρευτής φέτος έχει γίνει ..πελάτης των καλών περιφερειακών.

Και εκεί είναι η μεγάλη αδυναμία του Ολυμπιακού ενώ και ο Μπαρτζώκας έχει χάσει στον πάγκο την μπάλα με τις συνεχείς και αποτυχημενες αλλαγές παικτών, ρόστερ και διαχείρσης. Ο Ολυμπιακός έφαγε σήμερα 12τρ στην έδρα του και έτσι δεν μπορεί να μιλά για τίποτα. Από μια ομάδα που δεν είναι ομαδάρα, δεν είναι πιο ακριβή από αυτόν και απλά έχει βρει χημεία και έχει τρομερή ενέργεια και ένας εναντίον ενός και παίζει και ένα άναρχο μπάσκετ με παγίδες στην άμυνα. Σαφώς χωρίς τον Σπανούλη ο Ολυμπιακός χάνει την λάμψη του και την σιγουριά του . Και πάντως να τρως 50 π στο ημίχρονο στην έδρα σου ενώ ξεκινάς με +13 και να το γυρνάς από -10 στο 32΄και να χάνεις πάλι, δείχνει ότι δεν είσαι στο σημείο που θες σαν ομάδα.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο Πετγουεϊ πολλά φρου φρου και αρώματα.... Ετσι δεν παίζεται το μπάσκετ με χαβαλέ και σουτάκια. Ο Σερμαντίνι με την εμπειρία έδωσε λύσεις . Ο Ντάνστον ασύλληπτος, διαστημικός αλλά έχασε τις κρίσιμες βολές και μάλιστα έκανε πράματα και θάματα στην άμυνα με 4 φαουλ για ώρα! Ο Περπέρογλου κάλυψε και το κενό του Σπανούλη και ήταν ο κορυφαίος μακράν. Ο Σλούκας ΤΡΑΓΙΚΟΣ αμυντικά όπως και ο Μάντζαρης. Ο Κατσίβελης έπαιξε λίγο, ο Κόλινς αποδοκιμάστηκε κιόλας λες και φταίει αυτός αλλά δεν είναι για να μένει. Ο Σίμονς λόγω Σερμαντίνι δεν έπαιξε καν. Ο Πρίντεζης αν και άστοχος έδωσε μάχες και σκοράρισε. Ο Λοζέσκι άστοχος .
Για το Μιλάνο ασύλληπτος ο απο τραυματισμό μάλιστα Λάνγκφορντ και όλοι οι άλλοι έκαναν τη δουλειά τους. Ο Μπαρτζώκας έχασε την μάχη των πάγκων με λάθη στον χειρισμό και στις αλλαγές αλλά και στο γεγονός ότι μπερδεύθηκε με τον ρυθμό και η ομάδα του είχε τραγικές στιγμές στην άμυνα.

ΤΟ ΦΙΛΜ

To πρώτο ημίχρονο τα είχε όλα τα απίστευτα! Ο Ολυμπιακός μπήκε με τρομερό πάθος στην άμυνα και προηγήθηκε μέσα σε αποθέωση με 10-0 στο 3' και με 22-9 στο 7 ' δείχνοντας ότι ειναι αποφασισμένος. Ομως η είσοδος στο παρκέ του Λάνγκφορν που κανείς δεν μπόρεσε καν να τον περιορίσει, άλλαξε την εικόνα του αγώνα καθώς το Μιλάνο άρχισε να σκοράρει σαν τρελό με την βοήθεια και του Ουάλας . Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός στο 9' προηγήθηκε με 29-17 αλλά το Μιλάνο με συνεχόμενα τρίποντα και ένα 2-14 άμεσα ισοφάρισε σε 31-31 στο 12' και το ματς πήρε μια άγρια ομορφιά με τους ιταλούς να έχουν 8τρίποντα στο πρώτο μέρος και σε ενα τρελό ρυθμό με τον Περπέρογλου να δίνει ρέστα για τους γηπεδούχους ενώ είχαμε και πολλά φάουλ να σφυρίζονται.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ντέρμπι αλλά η 4η περίοδος ξεκίνησε με τρομερή ιταλική επίθεση και το Μιλανο να πηγαίνει στο +10 με 63-73 στο 32'! Εκεί ο Ολυμπιακός ξύπνησε με ένα ασύλληπτο Ντάντσον στην άμυνα βασικά και έτσι ροκάνισε και ο Μάντζαρης με τρίποντο μείωσε 76-77 στο 37' και με τον Περπέρογλου πέρασε 81-80 . Ο Λοζέσκι έχασε το τρίποντο και ο Χάκετ έκανε το 81-82 στο 39'. Ο Ντάνστον έχασε όμως και τις 2 βολές και ο Λάνγκφορντ έβαλε ένα ..σκοτωμένο τρίποντο από τα 8 μέτρα (81-85).

Δεκάλεπτα:29-23,47-50,63-65,86-88
Τρίποντα:7/15-12/24
Ριμπάουντς: 32-33
Λάθη 12-13
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Μπαρτζώκας):Πέτγουει 3,Σερμαντίνι 9, Ντάνστον 11(4κοψ), Περπέρογλου 22, Σλούκας 13,Κόλινς,Πρίντεζης 16(9ρ), Μάντζαρης 5(5ας), Κατσίβελης, Λοζέσκι 7(3/11σ)
ΜΙΛΑΝΟ(Μπάνκι): Τζεντίλε ,Τσερέλα 3,Μέλι 2,Χάκετ 9,Κανγκούρ 7,Λάνγκφορντ 20(4/8δ,3/5τρ,8ας), Σάμουελς 9,Ουάλας 8,Λαβάλ 13(9ρ), Μος 6,Τζέρελς 11(3/7τρ)

Keywords
Τυχαία Θέματα