Σλούκας: «Μόνο νίκη με Παναθηναϊκό»

Ο Κώστας Σλούκας αποτελεί πλέον ένα από τα βασικά «όπλα» του Γιώργου Μπαρτζώκα στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας γκαρντ έχει κερδίσει με το… σπαθί του έναν σημαντικό ρόλο στους Πρωταθλητές Ευρώπης και φέτος αναμένεται να είναι καταλυτικός. Ο Σλούκας μίλησε στο basketblog.gr και αναφέρθηκε στη νέα ομάδα που χτίστηκε φέτος, στα νέα

παιδιά που ήρθαν για να βοηθήσουν, στον κόσμο, αλλά και τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Σλούκα στο basketblog.gr…

- Ο Ολυμπιακός δημιούργησε φέτος μία ομάδα με πολλές επιλογές σε όλες τις θέσεις. Ποια είναι η εικόνα που έχεις εσύ μέσα από την ομάδα;

«Νομίζω ότι θα είναι και πάλι μία καλή ομάδα με παίκτες που έχουν συγκεκριμένους ρόλους. Εγώ έχω κάνει μέχρι στιγμής λίγες προπονήσεις και έχω παίξει και στα τρία φιλικά στην Τουρκία. Οι εντυπώσεις είναι οι καλύτερες, το επίπεδο ετοιμότητας ήταν υψηλότερο από ό,τι περίμενα όταν μπήκα στις προπονήσεις μετά την επιστροφή μου από το Ευρωμπάσκετ. Αυτή η ομάδα είναι πλέον πιο πλήρης από τα προηγούμενα χρόνια και πιο αθλητική ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

- Η πορεία σου όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεσαι στον Ολυμπιακό είναι ανοδική και πλέον είσαι σημαντικό… γρανάζι στη «μηχανή» των Πρωταθλητών Ευρώπης…

«Ο στόχος που έχω θέσει κάθε χρόνο είναι να προσπαθώ να ανταποκριθώ όσο καλύτερα μπορώ στις απαιτήσεις που έχουν από μένα οι προπονητές μου. Αν η ομάδα πάει καλά όλα είναι θετικά και είσαι ευχαριστημένος, αν δεν πάει καλά, είσαι χαμένος. Πρώτα από όλα είναι η ομάδα και μετά όλα τα υπόλοιπα. Το θέμα είναι η ομάδα να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει και όλοι οι υπόλοιποι είναι κάτω από την ομάδα».

- Ο Ολυμπιακός επένδυσε και πάλι φέτος σε νεαρά παιδιά με ταλέντο που έχουν μέλλον, αλλά και παρόν. Πόσο μπορούν να βοηθήσουν οι Παπαπέτρου και Αγραβάνης άμεσα;

«Ο κάθε παίκτης έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Φέτος έχουν έρθει και άλλοι νεαροί παίκτες όπως οι Παπαπέτρου, Αγραβάνης και Χριστοδούλου που είναι πάρα πολύ μεγάλα ταλέντα. Παρά το γεγονός πως είναι ακόμα μικροί, πιστεύω πως μπορούν να μπουν άμεσα και να βοηθήσουν την ομάδα. Από κει και πέρα είναι και θέμα το πως θα τους χρησιμοποιήσει ο προπονητής, έτσι ώστε να προσφέρουν και να είναι χρήσιμοι για το καλό της ομάδας».

- Σε τί βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός;

«Δεν είναι ακόμα έτοιμη η ομάδα. Ακόμα βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Οι τελευταίες προπονήσεις έχουν γίνει χωρίς τους Έισι (σ.σ. Λο) και Παπαπέτρου. Είναι ακόμη πολύ νωρίς και το στοίχημα του Ολυμπιακού είναι να δέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η ομάδα για να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη γίνεται στα επίσημα παιχνίδια. Στόχος είναι να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειάζεται για να προχωρήσουμε παραπέρα».

- Θα είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός στο μεγάλος ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό;

«Δεν νομίζω πως ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ούτε ο Παναθηναϊκός θα είναι. Αυτό που θέλουμε σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια είναι να παίρνουμε τα αποτελέσματα που πρέπει, έτσι ώστε να βρούμε στη συνέχεια τον ρυθμό μας. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη».

- Το σκέφτεστε καθόλου αυτό το παιχνίδι από τώρα ή είναι ακόμα νωρίς;

«Το μυαλό μας δεν είναι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ακόμα. Προς το παρόν θα είμαστε στη Βραζιλία. Το θέλουμε αυτό το διηπειρωτικό κύπελλο που επιστρέφει στο προσκήνιο μετά από χρόνια. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στην Ελλάδα για να προχωρήσουμε την προετοιμασία μας. Έχουμε πρώτα το παιχνίδι του κυπέλλου που δεν ξέρω ακόμα με ποια ομάδα θα αγωνιστούμε και μετά είναι ο Παναθηναϊκός. Όπως είπα και πριν όμως, πρέπει να τον κερδίσουμε γιατί είμαστε ήδη στο -2 και είναι πολύ σημαντικό».

- Ένα δικό σου μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού φέτος;

«Κάθε χρόνο λέμε τα ίδια για τον κόσμο, αλλά ισχύει. Είναι η δύναμή μας, ο 6ος παίκτης μας και δίνει δύναμή και μεγάλη ώθηση στα παιχνίδια. Αυτό που ζητάω από τον κόσμο είναι να δείξει εμπιστοσύνη στους παίκτες, να έχει υπομονή και θέληση και η ομάδα θα κάνει τα πάντα για να τους δώσει νέες χαρές».

Keywords
Τυχαία Θέματα