Σκορ (97-90 το Ρέθυμνο) και θέαμα από τον ΠΑΟΚ!

ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο αγωνίστηκαν στο «παγωμένο» κλειστό της Πυλαίας, αλλά φρόντισαν να αποζημιώσουν τους λιγοστούς φίλους του μπάσκετ που πήγαν στο γήπεδο και είδαν το «Δικέφαλο» να επικρατεί 97-90.

Με τα φρένα σπασμένα μπήκε το Ρέθυμνο στην αναμέτρηση. Οι Κρητικοί με τους Καλαμπόκη και Ράιτ να παίζουν ουσιαστικά δίχως αντίπαλο, πήραν το προβάδισμα από το ξεκίνημα, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε μάταια να βρει ρυθμό. Η κάκιστη εικόνα του Κώστα Χαραλαμπίδη σε άμυνα (δέχθηκε επτά πόντους από τον Καλαμπόκη σε πέντε

λεπτά) κι επίθεση, ανάγκασαν τον Σούλη Μαρκόπουλο να περάσει στη θέση του τον Μαρκ Πέιν. Ο τελευταίος, μαζί με τον Γιώργο Δέδα, έδωσαν ανάσες στο «Δικέφαλο» που ξεκίνησε την αντεπίθεση του ένα δίλεπτο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Αφού σταμάτησε τους αιφνιδιασμούς των Κρητικών (6 στους 8 στην πρώτη περίοδο), άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά. Ο Δέδας πυροβολούσε έξω από τα 6,75μ. κι ο Μπόγρης τελείωνε εξαιρετικά τις φάσεις κοντά στο καλάθι. 6:35 πριν το ημίχρονο με καλάθι του Πέιν ο ΠΑΟΚ πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα (26-25). Η διαφορά συνέχισε να ανεβαίνει κι έφτασε μέχρι το +7 (43-36) ενάμιση λεπτό πριν την ανάπαυλα, παρότι το Ρέθυμνο έλεγχε τα ριμπάουντ (13-21).

Η τρίτη περίοδος κύλησε στο ίδιο τέμπο με τον ΠΑΟΚ να ανοίγει την ψαλίδα όσο περνούσε η ώρα. Με πλουραλισμό στην επίθεση έφτασε τη διαφορά μέχρι τους 17 πόντους (68-51), αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους κουβέντα.

Η αντεπίθεση ήρθε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με πρωταγωνιστή τον Ράιτ. Ο Αμερικανός έκανε όργια, αφού κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει και λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή μόνος του. Σταμάτησε στους 31 πόντους, από τους οποίους οι 18 ήρθαν στην τελευταία περίοδο. Από κοντά κι ο Εζιούκβου που σημείωσε 8 πόντους σε αυτό το διάστημα. Μόνο που οι δυο τους δεν ήταν αρκετοί, αφού οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν λύσεις στην επίθεση κυρίως από τον Χαραλαμπίδη. Ο έμπειρος γκαρντ που μέχρι το έσχατο λεπτό ήταν ο χειρότερος παίκτης του ΠΑΟΚ, «ξύπνησε» και με επτά σερί πόντους, έδωσε τις απαραίτητες ανάσες στην ομάδα του που κέρδισε 97-90.

Δεκάλεπτα: 16-23, 45-41, 73-58, 97-90
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 12 (1), Κούπερ 7 (1), Χαραλαμπίδης 9 (1), Τσόχλας 5 (1), Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 11, Δέδας 13 (3), Μαργαρίτης 13 (2), Καλλές 2, Μπόγρης 15, Κασελάκης 10 (2), Λιάπης.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Καλαφατάκης): Χαρτ 9, Καλλινικίδης, Κουμπούρας 5 (1), Αγγελόπουλος, Ράιτ 31 (5), Καλαμπόκης 21, Κανονίδης 2, Σίνης, Λάτοβιτς, Εζιούκβου 20, Ντρτσα, Γκάμπριελ 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα