Ψυχή Βαθιά!

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε έναν ακόμα από τους στόχους που είχε θέσει από την αρχή της σεζόν, με την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Άλλες εποχές κάτι τέτοιο θα εθεωρείτο αυτονόητο, αλλά είναι σαφές πως ειδικά τη φετινή χρονιά, που έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα, έχουν διαφοροποιηθεί και οι στόχοι.

Το "τριφύλλι" έχει ήδη κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας κερδίζοντας στον τελικό τον Ολυμπιακό

και βρίσκεται στις 8 καλύτερες ομάδες της φετινής Ευρωλίγκας. Μιλάμε για μια ομάδα που διαλύθηκε το καλοκαίρι και ξαναφτιάχτηκε ουσιαστικά δυο φορές έως τώρα!

Χρειάστηκε βέβαια, όπως αναφέρεται και στον τίτλο, "Ψυχή Βαθιά" από τη διοίκηση του "φρέσκου" παραγοντικά Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αντέξει στην κριτική, στην αμφισβήτηση, στις κρίσιμες αποφάσεις, στις ήττες, στις αλλαγές, στην αγωνία.

Από τον προπονητή, σε πρώτη φάση να καθίσει στη θέση του "μεγάλου", όπως τον αποκαλούσαν μέσα στην ομάδα, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η διαδρομή από τη φυσούνα μέχρι τον πάγκο ήταν για τον Αργύρη Πεδουλάκη ειδικά τις πρώτες ημέρες ταξίδι ολόκληρο.

Έγιναν αστοχίες, έγιναν λάθη, αλλά μέσα στον κυκεώνα των αλλαγών, της αναπόφευκτης σύγκρισης και της αμφισβήτησης, των τραυματισμών, ο προπονητής με τη δουλειά, τη συνέπεια και την απόλυτη συγκέντρωση μάζεψε την ομάδα του και της έδωσε μια κατεύθυνση. Μπορεί να μην έπαιζε… εκτυφλωτικό μπάσκετ ο Παναθηναϊκός, αλλά είχε μια σαφή κατεύθυνση και καθημερινά κέρδιζε ημέρες βελτίωσης.

Από τους παίκτες να καταλάβουν πού παίζουν, ποια φανέλα φορούν, τί κάνει συνήθως ο συμπαίκτης τους στο παρκέ, τί θέλει ο προπονητής από αυτούς, γιατί "μουρμουρίζει" ο κόσμος στην εξέδρα και παράλληλα να ανταποκριθούν στα "ΠΡΕΠΕΙ", που σχεδόν σε κάθε παιχνίδι έμπαιναν μπροστά τους.

Όλους αυτούς τους μήνες ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτε άλλο από το να… πολεμά, να επιβιώνει και να προχωρά. Αυτή η ψυχοφθόρα διαδικασία "έψησε" τους παίκτες και τον προπονητή, τους έκανε ανθεκτικούς στις ήττες και τους έδωσε τη βάση αυτοπεποίθησης που χρειάζονταν, για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

Σε κάθε ματς που έμπαινε μπροστά το "ΠΡΕΠΕΙ", παιχνίδι το οποίο αν ο Παναθηναϊκός γνώριζε την ήττα, έβγαινε εκτός στόχου, ήταν συνεπείς και έφταναν στην επιτυχία. Ετσι λοιπόν οι "πράσινοι" έφτασαν έως εδώ άκρως επιτυχημένοι (για τα φετινά επαναλαμβάνουμε δεδομένα) και πλέον χωρίς άγχος συνεχίζουν.

Από εδώ και πέρα και μέχρι τα πλέι οφ με τον Ολυμπιακό, απολαμβάνουν την κάθε προπόνηση, τον κάθε αγώνα, με στόχο βέβαια να βελτιώσουν τα "κακώς κείμενα" στην αγωνιστική τους εικόνα. Σαφώς φυσικά και δεν τελείωσε εδώ η χρονιά.

Για το τί μπορούν να κάνουν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, αφενός θα εξαρτηθεί από τον αντίπαλο (άλλο Μπαρτσελόνα, άλλο Σιένα). Ποιος όμως είναι σίγουρος ότι θα αποτύχουν;

Keywords
Τυχαία Θέματα