Πρώτος...και σε συμμετοχές ο Διαμαντίδης!

Ακόμα ένα μεγάλο ρεκόρ αναμένεται να προσθέσει στην πλούσια συλλογή του ο Δημήτρης Διαμαντίδης καθώς με την συμμετοχή του στον αυριανό (Κυριακή 9/2) τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με τον Άρη στα «Δυο Αοράκια» θα φτάσει τις 10, και θα γίνει ο πρώτος παίκτης σε συμμετοχές σε τελικούς.

Αναλυτικά οι αριθμοί των τελικών:

**Ο πρώτος παίκτης σε συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος θα γίνει

αύριο ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, θα φτάσει τις δέκα συμμετοχές ξεπερνώντας δύο πρώην συμπαίκτες του, τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Κώστα Τσαρτσαρή που έχουν από εννέα. Στο... κλαμπ των εννέα αναμένεται να προστεθεί αύριο και ο Μάικ Μπατίστ.

**O Παναθηναϊκός είναι μακράν πρώτος σε κατακτήσεις Κυπέλλων Ελλάδος καθώς μετρά 14 έναντι 9 του Ολυμπιακού και 8 του Άρη.

**Η αυριανή θα είναι η πέμπτη φορά στην ιστορία των τελικών του Κυπέλλου όπου αναμετρώνται Παναθηναϊκός και Άρης. Στις προηγούμενες τέσσερις το "τριφύλλι" μετρά τρεις νίκες και μια ήττα.

**Η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων σε τελικό ήταν το 2005 και έλαβε χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης. Συγκεκριμένα, εκείνος διεξήχθη στο Λίντο με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 72-68, ενώ ο αυριανός θα γίνει στο κλειστό "Δύο Αοράκια".

**Ο Νίκος Γκάλης συμμετείχε σε δύο τελικούς μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, στον έναν ως παίκτης των Θεσσαλονικέων και στον άλλον ως παίκτης του "τριφυλλιού". Την πρώτη φορά, το 1985, κατέκτησε το τρόπαιο με την κίτρινη φανέλα, ενώ τη δεύτερη, το 1993, ήταν ο μεγάλος "πρωταγωνιστής" των "πράσινων" σκοράροντας 36 πόντους απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα