Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπαρτσελόνα!

Σε έναν τέταρτο τελικό με συγκλονιστικό φινάλε, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 83-81 της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», και στέφθηκε για 18η φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ισπανίας! Κάπως έτσι, μάλιστα, μοιράζονται οι τίτλοι στην Ιβηρική χώρα, με τους Καταλανούς να κατακτούν τον εν λόγω τίτλο και τους «Μερένχες» εκείνους του Κυπέλλου και του Σούπερ Καπ.

Το ματς είχε σταθερά οδηγούς τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, με τη διαφορά να ανεβαίνει αρκετές φορές πάνω

από τους 10, όμως αυτούς του Πάμπλο Λάσο που αποβλήθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο να απαντούν συνεχώς και να περνούν το μήνυμα ότι δε θα παρέδιδαν τόσο εύκολα τα όπλα. Κάπως έτσι, η «Βασίλισσα» πλησίασε περαιτέρω στο τελευταίο δεκάλεπτο και ένα λεπτό περίπου πριν το τέλος ισοφάρισε με τον Γιάννη Μπουρούση σε 76-76. Το σουτ που μάλλον έκρινε το παιχνίδι ήρθε αμέσως μετά, όταν ο Ματσιέι Λάμπε σηκώθηκε από τη γωνία και ευστόχησε σε τρίποντο που έκανε το 79-76. Η επόμενη επίθεση της Ρεάλ ολοκληρώθηκε με ανάλογο άστοχο σουτ του Σέρχιο Ροντρίγκεζ, με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να είναι μετά ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών. Με το παρεμβληθέν σουτ τριών πόντων του Γιουλ, που έφερε προσωρινά τη διαφορά στους δύο, το σκορ διαμορφώθηκε στο τελικό 83-81 κι ένας μεγάλος τίτλος «βάφτηκε Μπλαουγκράνα».

Λίγο μετά, ο ψηφισθείς ως ο πολυτιμότερος παίκτης των τελικών, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, σήκωσε το τρόπαιο στον αέρα, κι έτσι η ομάδα του πήρε πίσω τον τίτλο του πρωταθλήματος Ισπανίας.

Ο αρχηγός συνέβαλε ουσιαστικά στη μεγάλη νίκη με 14 πόντους και 2 ασίστ, με τον Άντε Τόμιτς ωστόσο να δίνει το μεγάλο ρεσιτάλ με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ. Άξιοι συμπαραστάτες τους ήταν και οι Νάχμπαρ, Όλεσον με 10. Στην αντίπερα όχθη, ο Ρούντι Φερνάντεθ ήταν ο καλύτερος της Ρεάλ με 13 πόντους, ενώ ο Μπουρούσης προσπάθησε πολύ με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από κοντά και οι Ρέγιες, Μίροτιτς με 11, με το δεύτερο να βγαίνει εκτός παρκέ με 5 φάουλ, ενώ ο Μεϊρί είχε 10 πριν πάρει κι αυτός το δρόμο του συμπαίκτη του και του Τζόι Ντόρσι.

Ο Κώστας Παπανικολάου, επίσης, σημείωσε 3 πόντους και μάζεψε 3 «σκουπίδια».

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόρσεϊ 2, Σάδα 2, Χουέρτας 9 (1 τριπ., 7 ασισ.), Αμπρίνες 8 (2), Ναβάρο 14 (1), Παπανικολάου 3, Όλεσον 10 (2), Λάμπε 3 (1 τριπ., 6 ριμπ.), Νάχμπαρ 10 (2 τριπ., 5 ριμπ.), Τόμιτς 22 (9 ριμπ.).
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Φερνάντεθ 13 (1), Ρέγιες 11, Ντίεθ, Μίροτιτς 11, Ροντρίγκεθ 5 (1), Κάρολ 5, Ντάρντεν 6 (1 τριπ., 7 ριμπ.), Γιουλ 8 (1), Μπουρούσης 12 (7 ριμπ.), Σλότερ, Μεϊρί 10

Keywords
Τυχαία Θέματα