Που πήγε η καλή άμυνα;

Πέρυσι ο Ολυμπιακός άφησε όλο το μπασκετικό κόσμο με το… στόμα ανοιχτό, πραγματοποιώντας μία απίστευτη πορεία, την οποία λίγοι περίμεναν. Κλειδί των επιτυχιών αυτών ήταν η άμυνα, μέσα από την οποία η ομάδα του Πειραιά κατάφερνε να ξεπερνάει όλα τα εμπόδια και να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης, κάτι που λείπει από τη φετινή ομάδα.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης δέχτηκαν χθες από την Μπαρτσελόνα 90 πόντους, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του

ΤΟΠ 16 αν εξαιρέσουμε τα παιχνίδια με αντίπαλο την Μπεσίκτας, ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί σε κάθε παιχνίδι από 71 πόντους και πάνω. Όταν δέχεσαι στην έδρα σου 90 πόντους από την Μπαρτσελόνα που διαθέτει και την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, τότε είναι σχεδόν αδύνατο να νικήσεις. Η ομάδα του Πειραιά έχει θέμα στην άμυνα και αυτό είναι φανερό. Ενδεχομένως η απουσία του Βαγγέλη Μάντζαρη να κάνει το έργο του Γιώργου Μπαρτζώκα πιο δύσκολο, ωστόσο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βελτιωθεί στη συνέχεια σε αυτόν τον τομέα.

Υπάρχουν και οι υπόλοιποι παίκτες που παίζουν άμυνα, δεν είναι μόνο ένας και όλοι θα πρέπει να βελτιωθούν σε αυτόν τον τομέα, αν θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους στη συνέχεια της σεζόν. Ο αγώνας με τη Σιένα στην Ιταλία την ερχόμενη αγωνιστική είναι πολύ κρίσιμος και η ελληνική ομάδα θέλει να νικήσει οπωσδήποτε, προκειμένου να έχει ένα πλεονέκτημα ενόψει των πλέι οφ. Η άμυνα και σε αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντική, καθώς η ομάδα της Τοσκάνης είναι από τις ομάδες που βασίζονται στο επιθετικό παιχνίδι. Εξάλλου, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μάθει πως τα μεγάλα αποτελέσματα προέρχονται από την καλή άμυνα…

Keywords
Τυχαία Θέματα