Πόσο (δεν) άλλαξες...

Πόσα μπορούν να αλλάξουν σε τέσσερις μήνες; Πολλά και τίποτα. Στον Παναθηναϊκό, πάντως, αυτό το διάστημα άλλαξαν πάρα πολλά (σε θέμα προσώπων), αλλά και τίποτα (σε θέμα αγωνιστικής φιλοσοφίας). Το είχε ξεκαθαρίσει, άλλωστε, και ο Αργύρης Πεδουλάκης στην πρώτη προπόνηση της νέας σεζόν (13/08) υποστηρίζοντας ότι "δεν είμαι χαζός να αλλάξω την αγωνιστική φιλοσοφία του Παναθηναϊκού".

Οι παίκτες του φρόντισαν να το… επιβεβαιώσουν στη χθεσινή πρώτη επίσημη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πανιώνιο

για το Κύπελλο Ελλάδος (82-61). Το παιχνίδι με τους "κυανέρυθρους" ήταν το πρώτο της νέας εποχής για το τριφύλλι, το οποίο έδειξε ξεκάθαρα πως το "πράσινο" DNA των τελευταίων ετών ήταν το… μόνο που δεν άλλαξε (και δεν επιδέχεται αλλαγής).

Το ότι η δωδεκάδα απαρτιζόταν από δέκα νέους παίκτες ήταν κάτι που το γνωρίζαμε εξ αρχής. Αυτό που έμενε να δούμε είναι κατά πόσο ο νέος Παναθηναϊκός θα μπορέσει να παρουσιάσει δείγματα γραφής που ήταν αρκετά για να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα. Όπερ και εγένετο…

Έχοντας στα χέρια του ένα ρόστερ με πολύ χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας σε σχέση με πέρσι, ο Αργύρης Πεδουλάκης δούλεψε στα προφανή. Ήτοι τρέξιμο στον αιφνιδιασμό. Αρκετές ήταν οι φορές που τα "φτερά" του Παναθηναϊκού έτρεχαν το γήπεδο αναζητώντας το εύκολο καλάθι, άσχετα αν αυτό δεν ερχόταν σε κάθε περίπτωση. Ακόμα και ο Κώστας Τσαρτσαρής έδειξε να βρίσκεται μία ταχύτητα πάνω σε σχέση με πέρσι, με αποκορύφωμα το εντυπωσιακό coast to coast που έκανε στο 2ο δεκάλεπτο.

Παράλληλα, μπορεί να μην διαθέτει κλασικό σουτέρ, με την έννοια ότι κανένας εκ των Μπράμος - Γιαννόπουλος - Ματσιούλις δεν βγάζει το ψωμί του εκτελώντας μετά από διαδοχικά σκριν, αλλά και οι τρεις έδειξαν πως θα "πληγώσουν" κάθε άμυνα που θα κάνει το λάθος να ντουμπλάρει τον Σχορτσανίτη στο "ζωγραφιστό".

Έχοντας, λοιπόν, ακροβολισμένους παίκτες με την δική τους ικανότητα στο μακρινό σουτ, οι "πράσινοι" μπορούν να νιώθουν ότι σε σχέση με πέρσι θα έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού.

Πέρα από θετικά στοιχεία, όμως, υπάρχουν και… αρνητικά. Το τριφύλλι δεν δείχνει να έχει την πολυτέλεια να χάνει με γρήγορα φάουλ τον Σχορτσανίτη ή να χρησιμοποιεί για μεγάλο χρονικό διάστημα τους Πάνκο - Τσαρτσαρή. Το… πρόβλημα του "Σόφο" με την επιρρέπειά του στα φάουλ την γνωρίζαμε καιρό τώρα, το θέμα, όμως, είναι οι υπόλοιποι σέντερ να δίνουν το κάτι παραπάνω στη συγκεκριμένη θέση.

Με δεδομένο λοιπόν πως ο Στεφάν Λάσμε (είναι περισσότερο undersize center, παρά πάουερ φόργουορντ) δεν έχει μπει ακόμα σε ρυθμούς… Παναθηναϊκού, και ως εκ τούτου δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε, όλο το βάρος (προς το παρόν τουλάχιστον) πέφτει στον Χίλτον Άρμστρονγκ.

Ο Αμερικανός σέντερ, όμως, έδειξε… "υπνωτισμένος" στο πρώτο ημίχρονο, οπότε και χρησιμοποιήθηκε. Γρήγορα φάουλ, έλλειψη αντίληψης του που βρίσκεται μέσα στο παρκέ, αλλά και αδυναμία συνεισφοράς σε άλλους τομείς (κοψίματα, ριμπάουντ) συνθέτουν το παζλ της υποτονικής του συμμετοχής στο χθεσινό παιχνίδι, την

Keywords
Τυχαία Θέματα