Νέα Κηφισιά - Ολυμπιακός 43-94

Το ξέφρενο ταξίδι της Νέας Κηφισιάς στο Κύπελλο Ελλάδος σταμάτησε στο ΣΕΦ, όπου ο τυπικά φιλοξενούμενος Ολυμπιακός δεν είχε καμία όρεξη για εκπλήξεις και πέραμε με άνεση στα ημιτελικά επικρατώντας με 94-43. Η Κηφισιά αντιστάθηκε για... ένα δεκάλεπτο και κάτι, όμως η διαφορά δυναμικότητας και εμπειριών μεταξύ των δύο ομάδων δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης.

Ολοι οι παίκτες των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος σκόραραν, ενώ από την άλλη και ο Ηλίας

Παπαθεοδώρου έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, σε ένα ιστορικής σημασίας παιχνίδι για την ομάδα του...

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Ολυμπιακός θα ήταν αυτός που θα ξεκινούσε τον αγώνα έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ετσι κι έγινε, καθώς οι Πειραιώτες εκμεταλλευόμενοι την ποιότητα τους, το... τρακ της Κηφισιάς αλλά και το γεγονός ότι ουσιαστικά έπαιζαν στην έδρα τους, βρέθηκαν να προηγούνται με 11-4 στο πρώτο πεντάλεπτο.

Η Κηφισιά στη συνέχεια βρήκε τα πατήματα της, αφού στα πρώτα λεπτά οι παίκτες της έμοιαζαν διστακτικοί στο να πλησιάσουν στο καλάθι του Ολυμπιακού. Ετσι, κατάφεραν με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (13-18) να μείνουν κοντά στο σκορ, αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένους τους περίπου 2000 φίλους τους που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΣΕΦ.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος βελτιώθηκαν αμυντικά στην επόμενη περίοδο, καθώς μέχρι το 15' η Κηφισιά είχε σκοράρει μόνο με δύο βολές στη δεύτερη περίοδο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι "ερυθρόλευκοι" και ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Με το σκορ στο 28-15, η Κηφισιά προσπάθησε να αντεπιτεθεί και με ένα μικρό σερί 5-0 μείωσε σε 28-20, όμως οι παίκτες των τυπικά φιλοξενούμενων ανέβασαν εκ νέου το προβάδισμά τους και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 43-27 υπέρ τους.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό στην επανάληψη, αφού η Κηφισιά δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην πιεστική του άμυνα. Η διαφορά ανέβαινε σταδιακά και στο 25' έφτασε τους 30 πόντους (60-30) ύστερα από τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη.

Παρά τη μεγάλη διαφορά οι φίλοι της Κηφισιάς συνέχισαν να ενθαρρύνουν την ομάδα τους και να την ενισχύουν με τις φωνές τους κάτι που έδινε διαφορετικό χρώμα σε ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί.
Το 69-38 του τρίτου δεκαλέπτου δεν μπορούσε να παρά να δώσει διαδικαστικό χαρακτήρα στο τέλευταίο, όπου και το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο τελικό σκορ, το οποίο διαμορφώθηκε σε 94-43...

Διαιτητές: Αφεντουλίδης - Ανδρικόπουλος - Θεωνάς.
Τα δεκάλεπτα: 13-18, 27-43, 38-69, 43-94.
ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Χατζηνικόλας, Μοσχοβίτης 8, Κακαριάς, Διαμαντόπουλος 2, Πολυδώρου, Καράμπουλας 7, Μενουδάκος 1, Σιούτης 8 (2), Ψαθάς 9, Μουρίκης 2, Πετροδημόπουλος 4, Τζιάλας 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Παπανικολάου 10 (1), Αντιτς 11, Σπανούλης 5 (1), Περπέρογλου 7 (1), Ντόρσεϊ 8, Σλούκας 2, Μαυροειδής 6, Μάντζαρης 12 (2), Γκεσεβίτσιους 7 (1), Κατσίβελης 5 (1), Πρίντεζης 17 (1).

Keywords
Τυχαία Θέματα