«Πόρτα» της ΕΟΕ στην Ευρωλίγκα

Ο πόλεμος της FIBA με την Ευρωλίγκα βρίσκεται στα… φόρτε του. Οσο πλησιάζει, την ερχόμενη Δευτέρα στο Παρίσι, η επίσημη παρουσίαση του champions league από την παγκόσμια ομοσπονδία, τόσο η Ευρωλίγκα από την πλευρά της κάνει τη δική της… φασαρία αφού ξέρει ότι και το θέμα των εντυπώσεων είναι σημαντικό.

Δεν είναι τυχαίο ότι στενός συνεργάτης του Μπερτομέου ερμήνευσε… ελεύθερα ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού

έκανε δεκτή τη σχετική προσφυγή της Ευρωλίγκας σε βάρος της FIBA για «απειλές» σε ομάδες και διαιτητές. Το «δεκτή» στην πραγματική του διάσταση ήταν ότι η επιτροπή επιβεβαίωσε ότι έφτασε στα γραφεία της η σχετική καταγγελία, άρα την… υποδέχτηκε και όχι την αποδέχτηκε, τουλάχιστον όχι πριν ακούσει τη γνώμη της FIBA που κλήθηκε να την καταθέσει μέχρι τις 29 Μαρτίου.

Αλλά και η τουρνέ ανά την Ευρώπη του Τζόρντι Μπερτομέου είναι συνεχόμενη με σημαντικούς σταθμούς, όπως τώρα που έχει σειρά η Αθήνα. Με τη συνέντευξη Τύπου που θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής και όχι εκεί που αρχικά επιδίωξε η Ευρωλίγκα.

Το αίτημα που είχε κατατεθεί ήταν για αίθουσα στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Μόνο που εκεί υπήρξε… πόρτα. Τους απάντησαν αρνητικά, αιτιολογώντας ότι η ΕΟΕ δεν μπορεί να «νομιμοποιήσει» μια ιδιωτική επιχείρηση που μάλιστα έχει προσφύγει δικαστικά σε βάρος Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας, που ανήκει στην «ομπρέλα» της ΔΟΕ. Όπως επίσης και ότι δε μπορεί να «νομιμοποιήσει» στην έδρα της, μια εκδήλωση αυτής της εταιρίας υπό την αιγίδα διαδικτυακής στοιχηματικής εταιρίας.

Κάπως έτσι το φιλόδοξο… σημειολογικό σχέδιο της Ευρωλίγκας έπεσε στο κενό και έγινε η στροφή προς το Μέγαρο. Το οποίο μια χαρά είναι φυσικά σαν χώρος, αλλά δεν περνάει μηνύματα… αποδοχής και νομιμοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα