Γιώργος Τσιάκος στο basketblog: «Με Πανιώνιο στην…Α1»

Η άνοδος μεγάλων ομάδων στα σαλόνια της basket league είναι… γνωστή τέχνη για εκείνον καθώς ήταν από τους βασικούς πυλώνες της επιστροφής της ΑΕΚ σε αυτή. Τώρα με τον Πανιώνιο η πρόκληση είναι μεγάλη και ο Γιώργος Τσιάκος θέλει να βοηθήσει τον Πανιώνιο εκεί που του αρμόζει, στην Α1!

Ο ίδιος σε αποκλειστική συνέντευξη στο basketblog

μας μιλά για το κεφάλαιο Πανιώνιος και την καλή δουλειά τόσο του Βαγγέλη Ζιάγκου, όσο και του Κώστα Σορώτου, τον οποίο και διαδέχθηκε ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ και την Δόξας Λευκάδας. Ακόμα τονίζει πως ο «Ιστορικός» σε κάνει να τα δίνει όλα στο παρκέ, ενώ μας αποκαλύπτει πως είχε προτάσεις από την Α1, χωρίς όμως να είναι καλές από οικονομικής πλευράς..

-Που κρίθηκε το παιχνίδι κόντρα στην Ελευσίνα;
«Ήταν ένας αγώνας που εμείς τον θεωρούσαμε τελικό μετά από το κακό αποτέλεσμα που είχαμε με τον Αμύντα. Πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι μέσα στο γήπεδο και θέλαμε την νίκη προκειμένου η ομάδα να συνεχίζει να είναι ψηλά. Θεωρώ πως αυτή η θέληση για την νίκη βγήκε στο παρκέ από το πρώτο δευτερόλεπτο και σε όλη την διάρκεια του αγώνα».

-Πόσο επηρεάζει το αποτέλεσμα του με τον Αμύντα για την συνέχεια;
«Ήταν ένας αγώνας που θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε και έπρεπε να τον κερδίσουμε. Παίξαμε άσχημα στην επίθεση, γιατί στην άμυνα ήμασταν καλοί και ρίξαμε τον μέσο όρο των αντιπάλων, αλλά ήταν ένας αγώνας. Έχουμε 8 τελικούς ακόμα και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτούς. Έτσι είναι ο πρωταθλητισμός. Ακόμα και στο κακό αποτέλεσμα πρέπει να προχωράς».

πανιώνιος μπορεί να κερδίσει την άνοδο;
«Σίγουρα μπορεί να την κατακτήσει. Αν δεν το πιστεύαμε αυτό δεν θα ήμασταν εκεί».

-Τι άλλαξε η έλευση του κόουτς Ζιάγκου, μαζί με τον οποίο είχατε κατακτήσει την άνοδο στην Α1 με την ΑΕΚ;
«Κοίτα από την αρχή της χρονιάς στον Πανιώνιο γίνεται πολύ καλή δουλειά με τον κόουτς Σορώτο και τον κόουτς αποστολόπουλο. Αυτό το δίδυμο έφτιαξε την ομάδα την ώρα που δεν ξέραμε καν σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί. Με εκείνους τους δύο μπήκαν οι βάσεις, οι αρχές στο παιχνίδι μας και με εκείνους κάναμε κάποια καλά αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα η έλευση του κόουτς Ζιάγκου άλλαξε νοοτροπία στην ομάδα και βοήθησε κάποια παιδιά να βρουν τον ρόλο τους. Όχι ότι δεν ήταν καλοί πριν απλά όπως καταλαβαίνεις όταν μια ομάδα φτιάχνεται τελευταία στιγμή θέλει χρόνο και ο κόουτς με την δουλειά του βοήθησε την ομάδα να βρει τα πατήματα της καλύτερα».

-Εσύ πως πήρες την απόφαση να πας στον Πανιώνιο;
«Όταν τελείωσε το συμβόλαιο μου με την ΑΕΚ εγώ περίμενα προτάσεις. Οι προτάσεις που ήρθαν από την Α1 φέτος ήταν πολύ κακές οικονομικά. Από την Αμαλιάδα, από την Τρίπολη, ήταν προτάσεις με τις οποίες κανένας επαγγελματίας θα ασχολιότανε. Από εκεί και πέρα ο Πανιώνιος είναι πάντα Πανιώνιος και παρότι τελευταία στιγμή μπήκε στο παιχνίδι και το ψυχικό και ο Εθνικός από την Α2, με ιντριγκάρισε πάρα πολύ το όνομα του Πανιωνίου. Στην καριέρα μου θέλω νέες προκλήσεις και μια από αυτές είναι να γυρίσει ο Πανιώνιος εκεί που ανήκει».

-Πάντως φέτος δίνεις την εντύπωση πως έχεις ξανανιώσει με την απόδοσή σου…
«Ο Πανιώνιος σε κάνει να δίνεις παραπάνω και να παίζεις καλύτερα. Εγώ αισθάνομαι καλά. Βασικά δεν σταμάτησα ποτέ να αισθάνομαι. Δουλεύω πολύ στο παρκέ και εγώ και οι συμπαίκτες μου και αυτό βγαίνει».

-Πόσο σημαντική είναι για την ομάδα η στήριξη του κόσμου;
«Οι μεγάλες ομάδες όπως ο Πανιώνιος χρειάζονται την βοήθεια από τον κόσμο τους. Ο κόσμος δίνει κίνητρο στους παίκτες και στις κακές μέρες βοηθάει να ανταπεξερχόμαστε. Είναι κοντά μας από την πρώτη στιγμή και τον ευχαριστούμε για αυτό. Θέλουμε να συνεχιστεί αυτό και ήταν πολύ σημαντικό ότι παρά την ήττα από τον Αμύντα, ο κόσμος ήρθε στην Ελευσίνα και μας στήριξε. Τα καλά αποτελέσματα θα έρθουνε και το σημαντικό είναι να πετύχουμε τον στόχο τον Μάιο».

-Πήρες την ΑΕΚ από το χέρι και την πήγες Α1. Θα μπορέσεις να κάνεις το ίδιο και με τον Πανιώνιο;
«Μακάρι να το καταφέρω. Εγώ έχω διετές συμβόλαιο με την ομάδα και εύχομαι και προσπαθώ για αυτό κάθε μέρα. Αυτό είναι το όραμα της διοίκησης και εύχομαι να τα καταφέρω όπως τα κατάφερα με την ΑΕΚ».

-Η Α1 περνάει από το μυαλό σου;
«Παίζω από 19 χρονών στην Α1 και θεωρώ πως στην ζωή μας χρειαζόμαστε νέες προκλήσεις. Ο Πανιώνιος είναι μια τέτοια πρόκληση και το να είσαι ένας από εκείνους που ανέβασαν τον Πανιώνιος στην Α1 και από εκεί και πέρα να μπορέσω να έχω κάποιον ρόλο στην ομάδα θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό και σίγουρα το κοιτάω. Απλά είναι πολύ διαφορετικός ο ρόλος ενός παίκτη στην Α1, στην Α2 και στην Β’ Εθνική. Το μπάσκετ που παίζεται σε όλες τις κατηγορίες είναι ποιοτικό και κάθε κατηγορία έχει την γοητεία της. Εγώ πάντως είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόκληση και παλεύω για το καλύτερο…»

Φωτογραφία: Λυδία Πετροπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα