Πιο κοντά ακόμα...με ψύχραιμο Τόμπσον και ασύλληπτο Γκριν (vid + pic)

Εκ προοιμίου σας είχαμε αναφέρει πως το ταξίδι με τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τους πρωταθλητές δεν ήταν το παιχνίδι που απομένει στο Τέξας με τους Σπερς, αλλά αυτό στο Salt Lake City με τους Τζαζ, οι οποίοι και σε φόρμα βρίσκονται, και τα playoffs κυνηγούν μετά μανίας, προερχόμενοι από 8 νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια τους, και από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο «Vivint Smart Home Arena».

Ωστόσο οι πρωταθλητές για μια ακόμα φορά αποδείχθηκαν πιο «έξυπνοι» και κατάφεραν να αποδράσουν, κερδίζοντας με 103-96 στην παράταση, με αποτέλεσμα να φτάσουν το ρεκόρ τους στο 68-7, και ακόμα πιο κοντά στο μυθικό ρεκόρ που κυνηγούν. Επίσης έσπασαν το καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας τους, το οποίο ήταν το περσινό (67-15).

Το παιχνίδι κρίθηκε χάρη στην ψυχραιμία του Κλέι Τόμπσον, ο οποίος χάρη σε ένα εξωτερικό πικ εν ρολ με τον Στεφ Κάρι βρήκε ένα ελεύθερο τρίποντο αστοχώντας, με τον Σον Λίβινγκστον να μαζεύει το ριμπάουντ, δίνοντας του την μπάλα, και ενώ ο ίδιος είχε αστοχήσει δευτερόλεπτα πριν, χωρίς δισταγμό να σουτάρει στα 15'' πριν το τέλος, και να ισοφαρίζει σε 86-86, με τον Ντρέιμοντ Γκριν να παίζει τρομερή άμυνα στο φινάλε στον Σέλβιν Μάκ. Αυτή ήταν η 11η νίκη των Ουόριορς επί των Τζαζ στα τελευταία 12 παιχνίδια των δυο ομάδων. Ο Στεφ Κάρι είχε 31 πόντους (5/10 τριπ.) φτάνοντας τα 145 συνεχόμενα παιχνίδια με έστω ένα εύστοχο τρίποντο, ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν (13 π., 8 ριμπ., 6 ασίστ) έφτασε σε ένα ασύλληπτο ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της λίγκας με 1000 πόντους, 500 ριμπάουντ, 500 ασίστ, 100 κλεψίματα και 100 κοψίματα σε μία σεζόν. Ο Κλέι Τόμπσον είχε 18 πόντους (3/8 τριπ.), με τον Χάρισον Μπαρνς να είναι απόλυτα θετικός με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ. Για τους Τζαζ, που παρά την ήττα τους, και παρά τη νίκη του Ντάλας (επικράτησαν 91-89 των Νικς), παρέμειναν στην 8η θέση της Δύσης, με τον Γκόρντον Χάιουαρντ να σκοράρει 21 πόντους (7/20 σουτ), και τον Ρόντεϊ Χούντ να έχει 20 πόντους (7/16 σουτ). Εξαιρετικός ήταν και ο Ρούντι Γκομπερτ με 11 πόντους και 18 ριμπάουντ.

περισσότερα σε λίγο..

Keywords
Τυχαία Θέματα