Πεδουλάκης, Μπαρτζώκας για ντέρμπι και βία

Οι Γιώργος Μπαρτζώκας και Αργύρης Πεδουλάκης δέχθηκαν ερωτήσεις για το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου των προπονητών για την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι δύο προπονητές είπαν:

Για το γεγονός ότι η κλήρωση τους έφερε αντίπαλους από την πρώτη αγωνιστική:

Γιώργος Μπαρζώκας: "Το ανατρέπει λίγο το πρόγραμμά μας, κανείς δεν το ήθελε, είναι πολύ νωρίς,

αλλά όλοι παίζουμε με όλους. Έτσι είναι το πρόγραμμα. Είναι δύσκολο χωρίς κόσμο και με μείον βαθμούς, θα πρέπει να κάνουμε υπέρβαση ψυχολογικά, καθώς έχουμε να διαχειριστούμε ότι είμαστε καινούρια ομάδα σε σχέση με πέρσι και τους μείον βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός κράτησε το ρόστερ από πέρσι, ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο κι είναι πολύ ποιοτικός. Θέλαμε πιο βαθύ ρόστερ γι αυτό και πήραμε αρκετούς παίκτες. Περιμένουμε βελτίωση, η οποία θα έρθει μέσα στη χρονιά. Πιστέψτε με με το ντέρμπι θα ασχοληθούμε από σήμερα".

Αργύρης Πεδουλάκης: "Δεν το θέλαμε. Ετοιμαζόμαστε για ένα μαραθώνιο και βασικός μας στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι στην Ευρωλίγκα. Κάναμε έξι προπονήσεις μετά το Ευρωμπάσκετ και δώσαμε και μερικά φιλικά. Θα ζήσουμε όπως βγήκε το πρόγραμμα. Δεν είμαστε φαβορί, ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετικός και ίσα ίσα πέρσι είδατε τι έγινε τον Μάιο. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και τυπικά εμείς μπορεί να είμαστε στο -2 αλλά ουσιαστικά βρισκόμαστε στο -1. Έχουμε καινούριους παίκτες, θέλουμε να είμαστε υγιείς, τα πάντα κρίνονται τον Μάιο. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, σίγουρα είναι νωρίς και δεν θα έχει το θέαμα που θα ήθελε ο κόσμος. Πρέπει να έχουμε αυτοσυγκράτηση και να είμαστε έτοιμοι για την Ευρωλίγκα".

Για το αν σε περίπτωση επεισοδίων θα πάρουν την ομάδα και θα αποχωρήσουν από το γήπεδο:

Αργύρης Πεδουλάκης: "Αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Είναι σαν να μας λέτε να πάρετε το νόμο στα χέρια σας. Είναι σαν να γνωρίζουμε ότι δεν λειτουργούν οι θεσμοί και να το παραδεχόμαστε. Είναι πολύ επικίνδυνο δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό ειδικά στην εποχή που ζούμε. Όποιος είναι νοήμων και πιστεύει στους θεσμούς δεν μπορεί αν κάνει κάτι τέτοιο. Τα τελευταία χρόνια το αγωνιστικό επίπεδο και οι δηλώσεις προπονητών και παικτών έχει ανέβει. Ο ένας με δηλώσεις του προστατεύει τον άλλο".

Γιώργος Μπαρτζώκας: "Αρνούμαι να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Πρέπει να γίνει σε αυτούς που ασχολούνται με αυτό το θέμα. Τους προέδρους των ομάδων, τον ΕΣΑΚΕ και την πολιτεία. Εμείς έχουμε να ασχοληθούμε με άλλα πράγματα εκτός από αυτό".

Keywords
Τυχαία Θέματα