Πανιώνιος - Οστάνδη 101-100

Για την τιμή των όπλων!

Φοβερή νίκη, στην κόψη του νήματος για τον Πανιώνιο κόντρα στην Οστάνδη, έπειτα από ένα δραματικό ματς και μια παράταση με τελικό σκορ 101-100 (κ.α. 89-89). Το κακό είναι πως αυτή η απίθανη νίκη, που προήλθε από τρίποντο του Γιάνκοβιτς στο… μηδέν, δεν εχει αντίκρισμα για τη συνέχεια του συλλόγου στο Γιούροκαπ!   

Oι Νεοσμυρνιώτες παραλίγο να πληρώσουν, για άλλη μια φορά, τις κακές επιθετικές τους επιλογές, τα πολλά λάθη και την αδυναμία τους στις μεταβιβάσεις της μπάλας (κυρίως όταν επρόκειτο να εκδηλωθεί οργανωμένη επίθεση). Στο μεγαλύτερο μέρος, δε,

του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν το εύρος του σκορ και είχαν από… "κοντά" την Οστάνδη.     

Μάλιστα, ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η ελληνική ομάδα κατάφερε να ισοφαρίζει το σκορ ήταν στο 39-39,  και η λήξη του πρώτου μέρους τη βρήκε πρωτοπόρο (41-40).     

Χαρακτηριστικό πως μέχρι εκείνη τη στιγμή η ευστοχία των παικτών του Σφαιρόπουλου, στα δίποντα, ήταν 80% (12/15). Ο Έλληνας κόουτς ζήτησε από τους παίκτες του να αναζητήσουν το περιφερειακό σουτ και αντίστροφα να περιορίσουν αυτό των φιλοξενούμενων.

Το δεύτερο μέρος, βρήκε τον Πανιώνιο… "ανεβασμένο"! Δύο λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 63-54 (και μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ τους). Ο Μίλμπουρν είναι ο "ένοχος" για αυτή τη διαφορά αφού βοήθησε πολύ - επιθετικά - την ομάδα του σε αυτό το δεκάλεπτο.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν και το κρισιμότερο! Στα πρώτα λεπτά, ο Πανιώνιος, άνοιξε και άλλο τη διαφορά στο σκορ ανάμεσά τους (έως 11 πόντους μπροστά).

Έγιναν, όμως, πολλά λάθη στην άμυνα και δεν μπόρεσαν να κρατήσουν για πολύ τη διαφορά. Η κούραση και η πίεση στους παίκτες του Σφαιρόπουλου, δεν τους επέτρεψε να υπερασπιστούν την προσπάθεια που έκαναν για να κατακτήσουν τη νίκη.

Η ευστοχία, κιόλας, του αντίπαλου Ντούσαν Τζόρτζεβιτς, έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα και ο Πανιώνιος στα τελευταία δευτερόλεπτα με τρίποντο του Πέιν, έστειλε το ματς στην παράταση!  

Στο πεντάλεπτο της παράτασης, όλα ήταν ρευστά! Η "μπίλια" δεν είχε δείξει από την αρχή που θα κάτσει, αλλά διάλεξε τους Έλληνες! Εκεί που όλοι πιστέψαμε πως όλα είχαν τελειώσει, ο Γιάνκοβιτς με ένα τρίποντο - "βόμβα" έκανε το τελικο 101-100 σε νεκρό χρόνο!

Σε λίγο περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα