Παναθηναϊκός - Ηλυσιακός 101-49

Τέλος στο αρνητικό σερί των τριών συνεχόμενων ηττών έβαλε, όπως αναμενόταν, ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση κόντρα στον Ηλυσιακό. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος παίζοντας ωραίο μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο (51-18) κατάφεραν να "καθαρίσουν τη μπουγάδα" από νωρίς χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Το εντυπωσιακό δεύτερο δεκάλεπτο (28-5 επιμέρους σκορ) ήταν αρκετό για να βάλει γρήγορα τέλος σε μία "μάχη", όπου το φαβορί δεν δυσκολεύτηκε στο ελάχιστο.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης παρέταξε τον Παναθηναϊκό

με μία πεντάδα που δεν συνηθίζει, παρά μόνο σε ειδικές καταστάσεις. Κι αυτό γιατί ο Γιόνας Ματσιούλις ξεκίνησε ως πάουερ φόργουορντ, με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να αποτελεί το alter ego του στη φροντ λάιν των "πρασίνων". Αυτό που ήθελε ο προπονητής του τριφυλλιού το πέτυχε καθώς ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ανοίξει τον ρυθμό και να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο. Σε αυτό βοηθούσε και η αστοχία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στα πρώτα λεπτά του αγώνα δυσκολεύονταν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι.

Έτσι, το +10 (17-7) του 7ου λεπτού ήταν άκρως φυσιολογικό, αφού ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε και στις δύο πλευρές του παρκέ. Κι αν ο "Άρτζι" ξεκίνησε με "λάιτ" πεντάδα, το ίδιο δεν συνέβη στα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου, οπότε και χρησιμοποίησε τον Άντι Πάνκο ως σμολ φόργουορντ, προσπαθώντας να κερδίσει πράγματα εκμεταλλευόμενος το καλό περιφερειακό σουτ του Αμερικανού.

Στη δεύτερη περίοδο η άμυνα των "πράσινων" βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο κάνοντας τους παίκτες του Δημήτρη Παπανικολάου να βλέπουν ακόμα πιο... μικρό το καλάθι. Οι "κιτρινόμαυροι" επιδόθηκαν κατά κόρον σε σουτ υπό πίεση χρόνου και άμυνας με αποτέλεσμα να μην σκοράρουν στα πρώτα πέντε λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου.

Έτσι, η διαφορά μεγάλωσε με συνοπτικές διαδικασίες, με τον Παναθηναϊκό να αποκτά προβάδισμα 20 πόντων (33-13 στο 15') μετά από δύο συνεχόμενα καρφώματα του Γάιου Σκορδίλη.

Η προσπάθεια των φιλοξενούμενων να μειώσουν το σκορ δεν στέφθηκε με επιτυχία αφού ένα εντυπωσιακό δίλεπτο από πλευράς τριφυλλιού, που συνδυάστηκε με "βροχή τριπόντων" ήταν αρκετή για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη ευστόχησαν σε τέσσερα διαδοχικά τρίποντα που επιχείρησαν ανεβάζονας κι άλλο τον δείκτη του σκορ και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα 33 πόντων (51-18) μετέτρεψαν το δεύτερο ημίχρονο σε τυπική διαδικασία.

Παρά τη μεγάλη διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε διάθεση... χαλάρωσης στην επανάληψη. Οι "πράσινοι" συνέχιζαν να παίζουν στο... "κόκκινο" και τρέχοντας διαρκώς στον αιφνιδιασμό σκόραραν αρκετά εύκολα καλάθια. Η ομάδα του Δημήτρη Παπανικολάου είχε παραδοθεί, πλέον, στις άγριες ορέξεις των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να "βομβαρδίζουν" το καλάθι του Ηλυσιακού.

Ο δείκτης του σκορ ανέβαινε λεπτό με το λεπτό με το προβάδισμα του Παναθηναϊκού να φτάνει το... +49 (78-29) με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, το οποίο βρήκε τον Στεφάν Λάσμε να αγωνίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα ως πάο

Keywords
Τυχαία Θέματα