Παναθηναϊκός - Ίκαρος 88-57

Εύκολο έργο είχε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών της Basket League ΟΠΑΠ καθώς επιβλήθηκε του Ικάρου Καλλιθέας με 88-57. Αυτό που είχε περισσότερη σημασία, όμως, στο αποψινό παιχνίδι ήταν το ντεμπούτο του Αρ Τι Γκουίν, αλλά και η πρώτη εμφάνιση

του Ραμέλ Κάρι στο ΟΑΚΑ. Οι "πράσινοι" δεν κινδύνευσαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση έκαναν το 1-0 στη σειρά.

Το ζητούμενο για το τριφύλλι ήταν να ξεκινήσει με το πόδι πατημένο στο γκάζι προκειμένου να μπει από νωρίς σε θέση οδηγού στο σκορ. Κάτι το οποίο έκανε καθώς παρουσιάζοντας ένα συμπαγές πρόσωπο στην άμυνα και κυνηγώντας διαρκώς τον αιφνιδιασμό, προηγήθηκε με οκτώ πόντους (13-5), ήδη από το τέταρτο λεπτό.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ανακάτευε διαρκώς την τράπουλα θέλοντας να έχει όλους τους παίκτες του "ζεστούς", αλλά ο ρυθμός δεν έπεφτε καθόλου. Αντίθετα, ο δείκτης του σκορ μεγάλωνε διαρκώς κι αν δεν ήταν ο Μιχάλης Γιαννακίδης (σ.σ.: 15π. στο πρώτο ημίχρονο) να διατηρήσει τον Ίκαρο Καλλιθέας σε επαφή με το σκορ, τότε το παιχνίδι θα έχανε από πολύ νωρίς το ενδιαφέρον του.

Στο έκτο λεπτό, μάλιστα, πέρασε στο παρκέ και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού. Ο Αρ Τι Γκουίν αντικατέστησε τον Τζέιμς Γκιστ στην πρώτη του επαφή με την ελληνική πραγματικότητα της Basket League ΟΠΑΠ. Και έδειξε ευθύς εξαρχής πως έχει καλή επαφή με το αντίπαλο καλάθι καθώς σε τέσσερα λεπτά πρόλαβε να σκοράρει εφτά πόντους.

Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους "πράσινους" να προηγούνται με έντεκα πόντους (29-18) και τη συνέχεια να είναι ακόμα πιο… καταιγιστική.

Το μονοδιάστατο παιχνίδι των φιλοξενούμενων (απειλούσαν σχεδόν αποκλειστικά με σουτ τριών πόντων), σε συνδυασμό με την ραθυμία τους στην άλλη πλευρά του παρκέ, επέτρεψαν στο τριφύλλι να ξεφύγει ακόμα περισσότερο στο σκορ. Η διαφορά έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στο +21 (46-25) στο 17ο λεπτό, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να κάνει… ευτυχισμένους ουκ ολίγες φορές τους συμπαίκτες του καθώς μέχρι το 20' είχε οκτώ (8) ασίστ.

Ένα μικρό "ξέσπασμα" του Ικάρου στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους έφερε τη διαφορά στο +12 (46-34) για το τριφύλλι, με τη διαφορά να μην αλλάζει σημαντικά (49-36) μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά καθώς οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό, κυρίως γιατί οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη είχαν γρήγορες επιστροφές στην άμυνα.

Παρόλ' αυτά, η διαφορά δεν έπεσε σε κανένα σημείο του τρίτου δεκαλέπτου κάτω από τους δέκα πόντους. Οι συχνές αλλαγές από πλευράς Αργύρη Πεδουλάκη συνεχίστηκαν, ο Ραμέλ Κάρι πήρε αρκετά λεπτά συμμετοχής στη θέση "2" και η τρίτη περίοδος βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 65-45 βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση "νίκη".

Τα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα είχαν ακόμα πιο έντονο το "πράσινο" στοιχείο καθώς η διαφορά έφτασε στο +34 (84-50) στο 38ο λεπτό μετά από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Αρ Τι Γκουίν, ενώ το τελικό σκορ (88-57) ήρθε ως φυσικό επακόλουθο της εικόνας που είχε το παιχνίδι αφού οι Κυπελλούχοι Ελλάδος δεν σταμάτησαν να είναι επιθετικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 49-36, 65-45, 88-57.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 2, Κάρι 11 (1), Ματσιούλις 8 (2), Ούκιτς 8 (2), Λάσμε 10 (10 ριμπ.), Διαμαντίδης 9 (8 ασ.), Γκιστ 17 (3), Γκουίν 12 (2), Ξανθόπουλος 2, Γιαννόπουλος 3 (1), Σκορδίλης.
ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Καλαφατάκης): Στρναντ 3 (1), ΜακΝάιτ, Βρκιτς 7 (1), Καρακωνσταντάκης, Φαγιέ 5 (1), Γκίμπσον 8 (2), Γιαννακίδης 17 (5), Αγαδάκος, Μήτσιαλος, Σίμτσακ 8, Αλάμπι 9, Θεολογίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα