Παναθηναϊκός - Απόλλων 91-60

Η πρώτη νίκη για το 2013 είναι γεγονός για τον Παναθηναϊκό, αφού φιλοξένησε τον Απόλλων Πάτρας στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και επικράτησε άνετα με 91-60. Οι "πράσινοι" που αγωνιστήκαν χωρίς τους Διαμαντίδη και Μπανκς (θλάση και πυρετό αντίστοιχα), δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα και πήραν με μεγάλη άνεση το ροζ φύλλο αγώνα. Ο Απόλλωνας δεν ζητούσε τίποτα περισσότερο από μια καλή εμφάνιση,

την όποια και την πραγματοποίησαν οι παίκτες του Νίκου Βετούλα.

Με στόχο να "καθαρίσει" από το πρώτο δεκάλεπτο την υπόθεση νίκη, μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός. Με τον Λάσμε να πρωταγωνιστεί στο πρώτο 5λεπτο οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς μια διαφορά ασφαλείας. Οι παίκτες του Απόλλωνα αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην επίθεση, μην μπορώντας να ολοκληρώσουν επιθέσεις. Στην άμυνα δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα , καθώς έχει κρατήσει σε χαμηλό σκορ τους "πράσινους".

Ένα ξέσπασμα των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη, στο τελευταίο δίλεπτο του δεκαλέπτου έστειλαν τη διαφορά στους 14 πόντους, με την πρώτη περίοδο να τελειώνει με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 28-14. Με το πόδι στο "γκάζι" ξεκίνησε και την δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός, αυξάνοντας όλο και περισσότερο τη διαφορά. Οι Πατρινοί δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να μείνουν από νωρίς πίσω στο σκορ.

Λάσμε και Καπόνο ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των "πρασίνων". Ενώ από τους φιλοξενούμενους ΜακΚόλουμ, Κλάιμπερ και Αργυρόπουλος είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν σκοράρει περισσότερο.

Το τέταρτο φάουλ του Τέρνερ, πριν την ανάπαυλα, δημιουργεί ένα έξτρα πρόβλημα στον Νίκο Βετούλα και την ομάδα του. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, μετά την λήξη του ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 58-35 του Απόλλωνα.
Παναθηναϊκός και Απόλλωνας επέστρεψαν από τα αποδυτήρια, τελείως νωχελικά με αποτέλεσμα στα πρώτα τρία λεπτά της τρίτης περιόδου να μην υπάρχει σκορ. Οι γηπεδούχοι με ένα γρήγορο 7-0, μετά την αναποτελεσματικότητα και των δυο ομάδων, έστειλε τη διαφορά στους 30 πόντους.

Πολλά είναι τα λάθη και από τις δυο ομάδες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε ουσία (πόντοι), αλλά ούτε και θέαμα. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 76-45.
Η τέταρτη και τελευταία περίοδος είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς η αναμέτρηση ουσιαστικά τέλειωσε από την δεύτερη περίοδο, όταν ο Παναθηναϊκός πάτησε το "γκάζι" στην επίθεση και δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του στην άμυνα.

Ο Απόλλωνας δεν διεκδικούσε τίποτα από τον σημερινό αγώνα, μόνο μια καλή εμφάνιση, όπου στο μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης την είχε. Tο τέταρτο δεκάλεπτο είχε αυτό που έλειπε από το τρίτο θέαμα και ουσία, αποζημιώνοντας τους 1.500 περίπου φιλάθλους που βρεθήκαν στο γήπεδο. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί εύκολα του Απόλλωνα με 91-60.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 58-35, 76-45, 91-60.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσιανίτης 14, Μπράμος 4, Ματσιούλις 8(1), Καπόνο 12(2), Ουκιτς 13(1), Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 5, Γκιστ 12(2), Ξανθόπουλος 7(1), Γιαννόπουλος 2, Χαραλαμπόπουλος, Σκορδίλης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 22(1), Αργυρόπουλος 7, Καπερώνης, Γκραντ 8, Θανόπουλος, Λιανός 2, Πέτροβιτς 1, Λυμπέρης 3(1), Κλάιμπερ 15(3), Μολφέτας 2, Τέρνερ, Κρόλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα