Ρέθυμνο - ΚΑΟΔ 88-75

Ντέρμπι περιμέναμε στο Ρέθυμνο, αλλά η αναμέτρηση της τοπικής ομάδας με τον ΚΑΟΔ μόνο αυτό τον χαρακτήρα δεν είχε. Οι Κρητικοί, αν και δεν είχαν τον Στέργιο Κουφό στον πάγκο τους λόγω της ανάρρωσης του έμπειρου τεχνικού μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, ήταν καταιγιστικοί απέναντι στους "πράσινους" επικρατώντας με 88-75. Η αντίσταση των Δραμινών κράτησε για ένα ημίχρονο, αφού στο τρίτο δεκάλεπτο οι "μπλε" "ανέβασαν στροφές" εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +24 (81-47) στο 30ο λεπτό.

Τα υψηλά ποσοστά με τα οποία ξεκίνησε

το παιχνίδι το Ρέθυμνο ήταν η απάντηση στην κακή αμυντική του λειτουργία. Η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη είχε βρει τον τρόπο να "πληγώνει" την άμυνα των Κρητικών, αλλά η ευστοχία των γηπεδούχων από το "ζωγραφιστό" δεν της επέτρεπε να πάρει κεφάλι στο σκορ (23-18 στο 10').

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι παίκτες των Θανάση Γιαπλέ - Στέλιου Μυκονιάτη εκμεταλλεύτηκαν κάθε ελεύθερο σουτ που τους έδινε η "πράσινη" άμυνα και σε συνδυασμό με τα πολλά κλεψίματα που έκαναν διατήρησαν τη διαφορά κοντά στους δέκα πόντους (46-37) με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Η επανάληψη ήταν… κατηφορική για τους Κρητικούς. Οι "μπλε" έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ κυριαρχώντας σε κάθε τομέα αφού περιόρισαν αισθητά τον ΚΑΟΔ, ενώ, παράλληλα, σκόραραν με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο. Το επιμέρους σκορ (35-10) του τρίτου δεκαλέπτου αποτυπώνει με γλαφυρότητα την εικόνα της αναμέτρησης σε αυτό το διάστημα, οπότε και το Ρέθυμνο "καθάρισε την μπουγάδα".

Στην τελευταία περίοδο, το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη ήταν να "ροκανίσουν" τη διαφορά και εκμεταλλευόμενοι τη (φυσιολογική) χαλαρότητα των γηπεδούχων να μειώσουν σημαντικά την τελική έκταση της ήττας τους (88-75).

Διαιτητές: Πηλοϊδης - Γκούμας - Παναγιώτου.
Τα δεκάλεπτα: 23-18, 46-37, 81-47, 88-75.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές - Μυκονιάτης): Χορν 3, Καλλινικίδης 9, Κόλιμον, Αγγελόπουλος 5 (1), Τσαρουχάς, Τσόχλας 7 (1), Ντούβνιακ 7 (1), Κόμματος 16 (1), Κάρτερ 22 (3), Λάτοβιτς 2, Πέτγουεϊ 17 (1), Σιζόπουλος.
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Σλαφτσάκης 9 (1), Νόουλς 10 (1), Καλαϊτζίδης 2, Ακεψιμαϊδης 7 (1), Μισέλ 8, Μπάβτσιτς 3, Κακαρούδης 5 (1), Ζάρας 15, Ιωάννου 1, Πάλμερ 15 (9ριμπ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα