Παλικαρίσια πρόκριση στο ΤΟΡ 16

Την πιο αγχωτική, και συνάμα δύσκολη πρόκριση των τελευταίων ετών για το ΤΟΡ 16 πήρε ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε του πολύ μαχητικού Ερυθρού Αστέρα με 69-63. Τα πάντα κρίθηκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο όπου η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έσφιξε την άμυνα της και με κορυφαίους τον Μάικ Μπράμος και Τζέιμς Γκιστ κατάφερε να γυρίσει τον ρυθμό του αγώνα και να φτάσει στην τελική επικράτηση, με τον Μπράμος να αναδικνεύεται σε κλειδί των «πρασίνων» καθώς τους έδωσε τον ρυθμό που τους

έλειπε. Εκτός των άλλων ο Παναθηναϊκός είχε την ατυχία να χάσει με τραυματισμό και τον Γιόνας Ματσιούλις ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Πρώτος σκόρερ των νταμπλούχων Ελλάδας ήταν ο πολύ θετικός Ραμέλ Κάρι με 16 πόντους, ενώ 15 πόντους πρόσθεσε ο Τζέιμς Γκιστ. Για τους Σέρβους 16 πόντους είχε ο ΝτεΜάρκους Νέλσον και 13 πόντους ο Ράσκο Κάτιτς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους «πράσινους» να εμφανίζονται στο παρκέ φανερά πιεσμένοι και αγχωμένοι γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ερυθρός Αστέρας και με τρία μαζεμένα καρφώματα (δυο από τον Μαριάνοβιτς και ένα από τον Σίλμπ) προηγήθηκαν με 2-8, με τον Παναθηναϊκό να αντιδράει και με ένα σερί 8-0 να προσπερνά με 10-8. Σε αυτό το διάστημα ο Μάικ Μπατίστ πέτυχε τους 4 πόντους που ήθελε ώστε να προσπεράσει τον Νίκολα Βούιτσιτς στην 4η θέση των σκόρερ της Ευρωλίγκας. Ωστόσο ο Κάτιτς με την είσοδο του στο παρκέ πέτυχε 6 μαζεμένους πόντους με αποτέλεσμα οι Σέρβοι να προσπεράσουν με 11-16 στο 9', για να μειώσει σε 17-18 ο Γκιστ με κάρφωμα και εύστοχη ελεύθερη βολή. Ο Κάρι με το δεύτερο του τρίποντο έκανε το 20-21 σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος. Σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι είχαν 9/13 δίποντα ενώ το «τριφύλλι» είχε 7/11 βολές.

Με την είσοδο της δεύτερης περιόδου ο Κάρι με νέο καλάθι έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 22-21, για να απαντήσουν εκ νέου οι «ερυθρόλευκοι» και με κάρφωμα του Νέλσον να προσπεράσουν με 24-27. Οι Γκιστ και Μπατίστ διαμόρφωσαν το 28-27, με τους Μαριάνοβιτς και Νέλσον να απαντούν εκ νέου διαμορφώνοντας το 28-31. Ο Ματσιούλις με τρίποντο ισοφάρισε σε 31-31, ενώ ο Μαυροκεφαλίδης με καλάθι μπροστά στον Μαριάνοβιτς έκανε το 35-33. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 37-34 χάρη σε πολύ δύσκολο καλάθι του Διαμαντίδη, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί σε όλο το πρώτο ημίχρονο να βρει ρυθμό στο παρκέ.

Ο Ούκιτς με δυο ελεύθερες βολές έφερε την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη στο +5 (39-34), κάτι που συντήρησε ο Λάσμε (41-36) για να απαντήσει ο Νέλσον, και με έξι δικούς του πόντους από άμεσο και έμμεσο τρίποντο μειώνοντας σε 43-42, για να ολοκληρωθεί η 3η περίοδος με 52-48 χάρη σε ντράιβ του Ούκιτς, με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει εντελώς άναρχο ρυθμό, την απουσία του Ματσιούλις να αποτελεί πλήγμα.

Ο Κάρι με νέο καλάθι ανέβασε την διαφορά στο +6 (54-48) με λει απ, αλλά παρά το τρομερό κόψιμο του Μάικ Μπράμος πάνω στον «γίγαντα» Μαριάνοβιτς ο Σιλμπ με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το παιχνίδι...ροντέο (54-53), ενώ λίγο αργότερα με νέο τρίποντο πάγωσε το ΟΑΚΑ (56-59 στο 35'). Ο Γκιστ με εντυπωσιακό κάρφωμα μπροστά στον Μαριάνοβιτς έδωσε ώθηση αλλά και ψυχολογία στην ομάδα του, ενώ ο ίδιος με καθοριστικό τρίποντο έκανε το 63-61 στο 2:42, με τον Μάικ Μπράμος με δυο συνεχόμενα καρφώματα να κάνει το 67-61 στο 39'...μέσα σε αποθέωση. Ο Γκιστ με δυο ελεύθερες βολές στα 10'' πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 69-63.

Keywords
Τυχαία Θέματα