Με την ίδια συνταγή...

Ώρα… Βαρκελώνης υπάρχει στα ρολόγια των "πρασίνων' εδώ και λίγες ώρες καθώς η αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού με προορισμό την καταλανική πρωτεύουσα σήμανε την άτυπη έναρξη των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων. Το τριφύλλι γνωρίζει καλά πως δεν είναι το φαβορί του ζευγαριού, αλλά (για να είμαστε ειλικρινείς) λίγες φορές φέτος είχε (θεωρητικά) το πάνω χέρι σε κάποιο από τα "μεγάλα" παιχνίδι που έδωσε.

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το γεγονός πως… η αποστολή έχει ολοκληρωθεί με απόλυτη

επιτυχία στη φετινή Ευρωλίγκα, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη μόνο άγχος δεν πρέπει να έχουν αναφορικά με τις επικείμενες αναμετρήσεις με τη Μπαρτσελόνα. Εν αντιθέσει, με τους Ισπανούς, οι οποίοι γνωρίζουν πως σε περίπτωση… στραβοπατήματος θα έχουν κάνει ένα πισωγύρισμα πολύ μεγαλύτερο από αυτό του 2011, οπότε και έχασαν την ευκαιρία να κυνηγήσουν το ριπίτ στο "σπίτι" τους.

Πρόδηλο είναι πως για να καταφέρει η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να πετύχει την απόλυτη φετινή υπέρβαση (ήτοι την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Λονδίνου), πρέπει να αγωνιστεί με την ίδια συγκέντρωση και αποφασιστικότητα που το έπραξε καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν σε εκτός έδρας αγώνες με αντιπάλους που είχαν το (θεωρητικό) προβάδισμα.

Καντού, Κάουνας και Μαδρίτη είναι μόνο τρεις από τις ευρωπαϊκές πόλεις που "υποκλίθηκαν" στους Κυπελλούχους Ελλάδος κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς στην Ευρωλίγκα. Και η Βαρκελώνη μπορεί να συμπληρώσει το καρέ και να δώσει το έναυσμα για ακόμα μεγαλύτερες ελπίδες πρόκρισης.

Σε κάθε περίπτωση, η αποστολή των "πρασίνων" μόνο… mission impossible δεν είναι. Τουναντίον, όλα είναι πιθανά από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δείχνει πως σε τέτοιου είδους παιχνίδια παρουσιάζεται αναπάντεχα… ψύχραιμος (με βάση την εμπειρία του ρόστερ τους) και σίγουρος.

Το "διπλό" στη Μαδρίτη πριν μερικές εβδομάδες αποτελεί τον μπούσουλα για την… άλωση της Βαρκελώνης. Ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους, οπότε το μόνο που μένει είναι να δείξουν στο παρκέ πως δεν είναι ικανοποιημένοι με μία απλή συμμετοχή στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα