Ολυμπιακός - Εφές 71-53 (vid)

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης είναι εδώ!
Ο Ολυμπιακός με επιβλητική εμφάνιση απέναντι στην Εφές Αναντόλου, έκανε το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης της Ευρωλίγκας, νικώντας με 71-53 και βρίσκεται μία… ανάσα από το Final-4 του Λονδίνου. Η άμυνα της ομάδας του Πειραιά ήταν και πάλι εξαιρετική, ενώ στην επίθεση οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν

τους διαδρόμους με τους Σπανούλη, Χάινς και Άντιτς να κάνουν πολύ καλό παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυναμικά, όπως είχαν κάνει και στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αυτή τη φορά όμως η διαφορά που πήρε η ομάδα της Τουρκίας στα πρώτα εφτά λεπτά του παιχνιδιού ήταν μεγαλύτερη, καθώς η Εφές ξέφυγε με 16-7, με τους "ερυθρόλευκους" να μην μπορούν να βρουν λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, καθώς όπως ήταν φυσικό ο Γιώργος Πρίντεζης δεν θα μπορούσε να κάνει τα ίδια με τον πρώτο αγώνα. Η αντίδραση όμως ήρθε με τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος μαζί με τον Πέρο Άντιτς κατάφεραν να μειώσουν αρχικά σε 14-16, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο.

Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στις αρχές της δεύτερης περιόδου ολοκλήρωσε το σερί του σε 10-0 και προηγήθηκε με 17-16, ενώ διεύρυνε το επιμέρους σκορ σε 16-2 και πήρε μία διαφορά απέναντι στο συγκρότημα του Οκτάι Μαχμούτι με 23-18. Αρχικά η Εφές έδειχνε να αντιδράσει, αλλά ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά συνέχισε να είναι θετικός στον επιθετικό τομέα και έτσι το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να πάρει μία διαφορά 9 πόντων στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, καθώς προηγήθηκε με 35-26.

Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενουμένων να μειώσουν και να μπουν και πάλι στο παιχνίδι, οι παίκτες του Ολυμπιακού κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και τη διαφορά με τον Κάιλ Χάινς να πραγματοποιεί ακόμη ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Και αν ο Πάουελ ήταν λίγο πιο ουσιαστικό, τότε η ομάδα του Πειραιά θα μπορούσε να είχε πάρει και μεγαλύτερη διαφορά από το +15 (49-34), τρία λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η Εφές έκανε μία προσπάθεια για να μειώσει, πραγματοποίησε ένα σερί 6-0 απέναντι στον Ολυμπιακός, ο οποίος όμως έκλεισε την τρίτη περίοδο προηγούμενος στο σκορ με 52-40.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε με ένα σερί 7-0 και… τελείωσε το παιχνίδι από νωρίς, καθώς η Εφές δεν έμοιαζε ικανή να κάνει μια τεράστια ανατροπή σε ένα γεμάτο γήπεδο. Η όποια προσπάθεια (που δεν έμοιαζε με προσπάθεια) που έκαναν οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν ικανή να…ζορίσει τον Ολυμπιακό που εκ του ασφαλούς έφτασε στο 2-0 επικρατώντας με 71-53 και πλέον θέλει ακόμη μία νίκη σε τρία παιχνίδια (αν γίνουν όλα), προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για το Final-4 του Λονδίνου.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 35-26, 52-40, 71-53.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 12, Λο 3, Άντιτς 11 (3), Σπανούλης 15 (1), Περπέρογλου 8, Σερμαντίνι 1, Σλούκας 5 (1), Πάουελ 4, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 5 (1), Κατσίβελης.
ΕΦΕΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ (Μαχμούτι): Φάρμαρ 8, Βούγιασιτς 2, Ερντέν 3, Τουντσερί, Σιπ 7 (1), Γκονλούμ 13, Σαβάνοβιτς 5 (1), Λούκας 4, Γκιουλέρ 2, Μπάρατς 9.

Keywords
Τυχαία Θέματα