Α2: Οι κορυφαίοι της 10ης αγωνιστικής

Η σπουδαιότητα των αποτελεσμάτων της 10ης αγωνιστικής της Α2, εντοπίζεται κυρίως στα τέσσερα "διπλά" των Αρκαδικού, Ηρακλή, Κοροίβου και Ψυχικού. Έτσι οι κορυφαίοι της πρώτης αγωνιστικής ημέρας του νέου έτους είναι:

1. Μιχάλης Πολυτάρχου: Η ΑΕΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα κόντρα στον Φιλαθλητικό καθώς ήταν εμφανής η ανωτερότητα της σε όλους τους τομείς. Τα πράγματα έκανε ακόμη πιο εύκολα για τους Ενωσίτες ο 30χρονος γκαρντ, που έκανε εξαιρετικό

παιχνίδι με 19 πόντους (4/5 β., 3/4 διπ., 3/6 τριπ.) ενώ είχε 5 ασ. και 2 κλ.

2. Γιώργος Κοψαύτης: Με τη νίκη στην Αγία Παρασκευή επί της ομώνυμης ομάδας, ο Αρκαδικός έβαλε γερές βάσεις για την εξασφάλιση της σωτηρίας του. Οι Αρκάδες είχαν τέσσερις παίκτες άνω των 14 πόντων, όμως αυτός που ξεχώρισε ήταν ο 30χρονος γκαρντ (15 π., 3/6 διπ., 3/3 τριπ., 2 ριμπ., 1 ασ.), κυρίως για τη κρισιμότητα των καλαθιών που πέτυχε.

3. Γιώργος Θεοδωράκος: Η νίκη του Ηρακλή στη Βέροια επί του Φίλιππου ήταν το αποτέλεσμα που έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση στην 10η αγωνιστική και η συμβολή του 25χρονου φόργουορντ ήταν καθοριστική (14 π. 1/1 β., 5/6 διπ., 1/5 τριπ., 5 ριμπ.).

4. Νίκος Παπανικολάου: Υπερπολύτιμη η προσφορά του 28χρονου φόργουορντ στη νίκη επί του Ερμή στο Λαγκαδά, η οποία κράτησε το Ψυχικό στη κορυφή του πίνακα. Εκτός από τους 13 πόντους που σημείωσε (1/2 β., 6/7 διπ.) αλλά και τα 7 ριμπάουντ, ο άσος του Ψυχικού πέτυχε 8'' πριν το τέλος της δραματικής αναμέτρησης το νικητήριο καλάθι που διαμόρφωσε το τελικό 67-68.

5. Τάσος Χαρισμίδης: Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με τη φανέλα του Κόροιβου έκανε στο Ηράκλειο ο έμπειρος φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη επί του ΟΦΗ. Με 17 πόντους (1/1 β., 8/11 διπ.), 8 ριμπ. 3 ασ., 1 κλ. και 1 κοψ. ο Χαρισμίδης αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τους Ηλείους, οι οποίοι παραμένουν στο... κυνήγι της ανόδου.

Προπονητής της αγωνιστικής - Ντίνος Καλαμπάκος

Κατάφερε να διαχειριστεί (όπως αποδείχθηκε) με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διακοπή του πρωταθλήματος και να κρατήσει "ζεστούς" τους παίκτες του. Η νίκη επί του Λαυρίου έχει τεράστια σημασία για το Παγκράτι, όχι μόνο γιατί έφερε τους "ροσονέρι" στην ασφάλεια της 9ης θέσης με ρεκόρ 5-5, αλλά και επειδή επετεύχθη υπό... αντίξοες συνθήκες, καθώς οι εξέδρες του Μετς ήταν άδειες λόγω τιμωρίας. Το Παγκράτι δείχνει ικανό να κάνει φέτος την... υπέρβαση της σωτηρίας και έχοντας τη τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (748 π.), η φιλοσοφία του Καλαμπάκου οδεύει προς πανηγυρική δικαίωση...

Keywords
Τυχαία Θέματα