Βασιλακόπουλος για Διαιτησία, Ευρωλίγκα και... ΕΣΑΚΕ

Με αφορμή την ανακήρυξή του σε επίτιμο πρόεδρο της ΟΔΚΕ, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο περιοδικό «Referee» και μεταξύ άλλων, στηλίτευσε την Ευρωλίγκα για τους διαφορετικούς κανονισμούς παιδιάς από τη FIBA, ενώ επέκρινε τον ΕΣΑΚΕ λέγοντας ότι «ορισμένες φορές είναι γεγονός ότι ξεφεύγει,

με συνέπεια να παρουσιάζονται δυσλειτουργίες και προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος»...

Ορισμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του ισχυρού παράγοντα του ελληνικού μπάσκετ στο περιοδικό «Referee».

Για το αν έχει εμπιστοσύνη στην ΚΕΔ παρ’ ότι υπάρχουν διαμαρτυρίες από συλλόγους:

"Ο καθένας διατηρεί την υποκειμενική προσέγγιση στο θέμα της διαιτησίας και δικαιούται να έχει την προσωπική του άποψη, που είναι απόλυτα σεβαστή. Από την πλευρά μας ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι ν’ ακολουθούμε μια σταθερή στάση και να μην την αλλάζουμε ανάλογα με το ύφος και το ύψος των διαμαρτυριών. Τα μέλη της ΚΕΔ υπήρξαν διεθνείς διαιτητές και έχει καταγραφεί η δική τους ιστορική διαδρομή. Επιπροσθέτως, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο μπάσκετ ανιδιοτελώς, γεγονός που πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε".

Για τη διαφορά της διαιτησίας του τότε και του σήμερα:

"Ο τρόπος και η νοοτροπία παραμένουν ίδια. Και τότε συναντούσαμε τους καλούς διαιτητές, τους μέτριους, τους κακούς αλλά και τους ''ύποπτους'', όπως συμβαίνει και σήμερα".

Για το αν πρέπει η διαιτησία να είναι ανεξάρτητη:

"Τι εννοείτε ανεξάρτητη; Με ποια έννοια; Η διαιτησία είναι ανεξάρτητη ως προς την απονομή δικαιοσύνης. Θεσμικά; Το μπάσκετ είναι ένα, συνεπώς δεν είναι δυνατό όλοι οι φορείς να παραμένουν ανεξάρτητοι".

Για τη διαφορά στους κανονισμούς διαιτησίας στην Ελλάδα και την Ευρωλίγκα:

"Σας ξεκαθαρίζω ότι όλα αυτά είναι ανοησίες και αρλούμπες και οδηγούν το χώρο στην αναρχία αλλά και στην περιθωριοποίηση του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης. Οι κανονισμοί παιδιάς επιβάλλεται να είναι ίδιοι σε όλο τον κόσμο".

Για τις σχέσεις του με τον ΕΣΑΚΕ:

"Ορισμένες φορές είναι γεγονός ότι ξεφεύγει, με συνέπεια να παρουσιάζονται δυσλειτουργίες και προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Πράγματι, έχω παράπονα με τον ΕΣΑΚΕ…"

Για το αν τον προβληματίζει οι πολλές πλακέτες και τα …κλειδιά που παραλαμβάνει:

"Με βάζουν σε …υποψίες. Είναι σαν να μου λένε ότι, ίσως, πρέπει ν’ αποστρατευτώ… Αν υπηρετούσα στο στρατό θα είχα προαχθεί στο βαθμό του στρατηγού εν αποστρατεία και θα μου απένειμαν τον τίτλο του επίτιμου αρχηγού…"

Keywords
Τυχαία Θέματα