Ομπράντοβιτς, Περάσοβιτς, Ιτούδης και Μπαρτζώκας ΟΝ camera! (vid)

Λοκομοτίβ Κουμπάν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λαμποράλ Κούτσα και Φενερμπαχτσέ είναι οι ομάδες που κατάφεραν να περάσουν στο Final Four του Βερολίνου (13-15/05).

'Ολες στο τιμόνι τους έχουν άξιους κι έμπειρους "καπετάνιους" που τις βοήθησαν να φτάσουν μέχρι εκεί, ανάμεσα τους και δύο Έλληνες.

Γιώργος Μπαρτζώκας, Δημήτρης Ιτούδης, Βέλιμιρ Περάσοβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Όλοι έχουν σηκώσει το τρόπαιο έστω μια φορά και μιλούν στην κάμερα της Euroleague

για την αφορμή που τους έκανε να αγαπήσουν το μπάσκετ και ν' ασχοληθούν μ' αυτό.

Ο Ομπράντοβιτς θυμάται που κάθε Σάββατο πήγαινε στο γήπεδο να δει την αγαπημένη του ομάδα, Μπόρατς Τσασάκ, με τον πατέρα του, όπως και την επιτυχία της Εθνικής της χώρας του που κατέκτησε το Eurobasket το 1973. Όπως τονίζει κι ο ίδιος "έχει το μπάσκετ στο αίμα του".

Για τον Περάσοβιτς η Εθνική Γιουγκοσλαβίας αποτέλεσε τον "κινητήριο" μοχλό, με τις τότε επιτυχίες, τις δεκαετίες '70 και '80, που έγιναν και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές κι όλοι οι μικροί ήθελαν να μοιάσουν σ' εκείνους τους παίκτες.

Με το ποδόσφαιρο ήθελε ν' ασχοληθεί ο Ιτούδης, όμως, ένας προπονητής του τον "έσπρωξε" στο μπάσκετ και όπως λέει "του χρωστάει τα πάντα", και γι' αυτό πήγε στην Κροατία, να σπουδάσει και να μάθει από τους καλύτερους. Για εκείνον, το μπάσκετ είναι από τα πιο συναρπαστικά ομαδικά αθλήματα.

Τέλος, αφορμή για το Μπαρτζώκα ήταν οι αστέρες του NBA, όπως και οι μεγάλοι παίκτες της Ελλάδας, Γκάλης, Γιαννάκης και Φασούλας που ήταν είδωλά του. Ο ίδιος ευχαριστήθηκε το γεγονός ότι υπήρξε παίκτης, παρόλο που έπρεπε να βάλει ένα πρόωρο τέλος στην καριέρα του, λόγω τραυματισμών, και συνέχισε ως προπονητής για να είναι μέσα στα παρκέ.

Δείτε το βίντεο :

Κάτια Πετροπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα