Ο «θόρυβος» του Κ. Καπελά και η... βαβούρα του Μ. Ουίλιαμς

Τα πλέι-οφς λένε πως είναι οι αγώνες και η ώρα των μεγάλων σταρ. Όμως για το Χιούστον των Τζέιμς Χάρντεν και Ντουάιτ Χάουαρντ, μέτρησε στην πρεμιέρα της ποστ-σίζον κι ένας απρόσμενος «ήρωας». Ο Κλιντ Καπελά θα θυμάται για πάντα τη νίκη των Ρόκετς επί των Μαβς, αφού έγινε κάτι σαν (πολύτιμος) βοηθός του... «Σούπερμαν», όπως είναι το παρατσούκλι του Χάουαρντ. Όταν ο τελευταίος χρεώθηκε νωρίς-νωρίς με 2ο φάουλ, ο 21χρονος και ύψους 2,08μ. Καπελάμπήκε στο παρκέ, για το ντεμπούτο του στα πλέι-οφς. Με τον Χάουαρντ να παίζει

μόλις 17', ο νεαρός Ελβετός σέντερ αγωνίστηκε 16' και είχε 8π.-3/5διπ.-6ριμπ.-2κοψ., διαψεύδοντας τον προπονητή του. Ο κόουτς Κέβιν ΜακΧέιλ είχε δηλώσει προ 20 ημερών πως «αν ο Καπέλα παίξει σημαντικά λεπτά στα πλέι-οφς, τότε θα σημαίνει πως θα έχουμε πρόβλημα...».

Μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο του ρούκι του, όμως, ο ΜακΧέιλ υποχρεώθηκε να απολογηθεί σε όλους τους παίκτες του και να πει πως «λέω πολλές μ.....ς για εσάς μέσα στη χρονιά, τις οποίες δεν εννοώ». Ο Καπελά, που την Δευτέρα (20/4) δήλωσε πως «ενθουσιάστηκα με το πρώτο ματς πλέι-οφς της καριέρας μου, αλλά συνεχίζω απλώς να προπονούμαι σκληρά», έμαθε το μπάσκετμπολ στην περίφημη ακαδημία INSEP στη Γαλλία, επιλέχθηκε στο Νο25 του περσινού ντραφτ, ενώ από το 2012-14 φόρεσε τη φανέλα της Ελάν Σαλόν. Φέτος αγωνίστηκε και στο NBDL με τους Ρίο Γκράντε Βάλεϊ Βάιπερς και στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ μέτρησε μ.ο. 2,7π.-3ριμπ. σε 12 αγώνες και 7,5' συμμετοχής. Ο Μακ Χέιλ συμπλήρωσε πως «ο Κλιντ δουλεύει πάντα σκληρά και δεν τον ενοχλεί τίποτε», ενώ ο Ντουάιτ Χάουαρντ σχολίασε πως «ο μικρός τα πήγε καλά και έδειξε πως μαθαίνει όσα του λέει ο Χακίμ Ολάζουον, που περνά πολύ χρόνο μαζί μας στις προπονήσεις».

Ο Κλιντ Καπελά έκανε «θόρυβο» στο ντεμπούτο του στα πλέι-οφς, όμως σε ένα άλλο γήπεδο, ο φιλοξενούμενος κόουτς παραπονέθηκε για τα ντεσιμπέλ. Ο τεχνικός της Νέας Ορλεάνης, Μόντι Ουίλιαμς, αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα στην Oracle Arena, στην ήττα στο Γκόλντεν Στέιτ, λέγοντας πως «πιστεύω ότι ο θόρυβος είναι παράνομος και ξεφεύγει από τους κανονισμούς. Αυτό είναι κάτι που το λέω σοβαρά, γιατί έχουν γίνει έρευνες για αυτό». Καταλήγοντας πως «η αρμόδια επιτροπή του ΝΒΑ μάλλον θα πρέπει να κάνει κάτι για αυτό». Ο γκαρντ των Ουόριορς, Κλέι Τόμπσον, πάντως, απάντησε, λέγοντας ίσως και με δόση ειρωνείας πως «έχω ακούσει τους οπαδούς μας να φωνάζουν και περισσότερο!».

Keywords
Τυχαία Θέματα