Ο πιστός Τζινόμπιλι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας!

Μετά την κατάκτηση του 4ου δαχτυλιδιού του με τους Σπερς, ο Μανού Τζινόμπιλι έγινε και... τραγούδι από τον Τεξανό καλλιτέχνη Κέβιν Ράσελ! Ωστόσο, είναι επίσης «χιλιοτραγουδισμένη» η πίστη του 37χρονου σταρ στην Εθνική Αργεντινής. Ο γκαρντ του Σαν Αντόνιο επιβεβαίωσε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης ότι θα αγωνιστεί κανονικά στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, στα τέλη Αυγούστου, αν και μέχρι πρότινος δεν ήταν βέβαιος αν θα δήλωνε παρών. Ο Τζινόμπιλι

παρέμεινε πιστός στην πατρίδα του, παρά την ηλικία του και την καταπόνηση από τα 91 φετινά ματς με τα «Σπιρούνια», εξηγώντας ότι «είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που αυτή η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Όχι γιατί δεν έχω αισθήματα για την Εθνική. Αυτό νομίζω πως δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Ούτε για πατριωτικούς λόγους, διότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό. Όμως μίλησα με την σύζυγό μου, που μου είπε πως πρέπει να αγωνιστώ και στην συνέχεια ενημέρωσα και τον κόουτς Πόποβιτς».

Ο Αργεντινός αρχικά είχε αμφιβολίες γιατί προσφάτως έγινε για 3η φορά πατέρας και τόνισε πως «σιγά-σιγά θα πρέπει να περνάω τα καλοκαίρια με την οικογένειά μου». Αλλά αποφάσισε να παίξει για ένα ακόμη καλοκαίρι με την Εθνική του, πιθανότατα για τελευταία φορά, φορώντας το εθνόσημο με το οποίο αγωνίζεται από το Μουντομπάσκετ της Αθήνας, το 1998 και μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, το 2004 στην Αθήνα, ένα χάλκινο, το 2008 στο Πεκίνο, ένα ασημένιο στο Μουντομπάσκετ της Ιντιανάπολις, το 2002 και δύο χρυσά (2001, 2011) και ένα αργυρό μετάλλιο (2003) σε Παναμερικανικούς Αγώνες! Η παρουσία του Τζινόμπιλι στην Ισπανία θα προσθέσει σαφώς αίγλη στην διοργάνωση, αφού με τους διεθνείς των Η.Π.Α., και παρά την απουσία του Τόνι Πάρκερ (Σπερς-Γαλλία) και των τραυματιών Αλ Χόρφορντ (Χοκς-Δομινικανή Δημοκρατία), Άντριου Μπόγκουτ (Ουόριορς-Αυστραλία), αναμένεται να εμφανιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο περίπου 50 παίκτες από το ΝΒΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα