Ο ΛεΜπρον πέφτει, αλλά σηκώνεται… Οι Σπερς;

Στις Η.Π.Α. επιμένουν πως «δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις κάτω, αλλά το πόσες θα καταφέρεις να σηκωθείς». Ο ΛεΜπρον Τζέιμς θα μπορούσε να γεμίσει ένα βιβλίο με τις δικές του περιπτώσεις και κυρίως με εκείνες της σκληρής κριτικής εναντίον του. Ωστόσο, για το κοινό (του) που λατρεύει το θέαμα, ο σταρ των Χιτ μπορεί να γεμίσει τα highlights με εκπληκτικά στιγμιότυπα και ευελπιστεί στο τέλος των φετινών Τελικών με τους Σπερς να γεμίσει ακόμη περισσότερο την τροπαιοθήκη του. Ο ηγέτης των πρωταθλητών

«απάντησε» εντυπωσιακά στις κράμπες του 1ου αγώνα και την ήττα στο Σαν Αντόνιο, με 35π. στο 2ο ματς και την ισοφάριση του Μαϊάμι! Η σειρά μεταφέρεται τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/6, στις 4:00π.μ., ζωντανή μετάδοση από OTE Sports 1 HD) από το Τέξας στην Φλόριντα, για τον 3ο (και καθοριστικό, καθώς το 83% των ομάδων που τον κερδίζουν, κατακτούν τον τίτλο) αγώνα και το basketblog.gr θυμάται τις φορές που ο ΛεΜπρον έπεσε στα πλέι-οφς, αλλά κατόρθωσε να σηκωθεί. Και απορεί αν μπορούν να κάνουν και οι Σπερς κάτι αντίστοιχο, λίγο πριν το τζαμπ-μπολ με κοινό στόχο το 2-1.

Με την νίκη τους στο Σαν Αντόνιο την Κυριακή, οι Χιτ έφτασαν τις 13 διαδοχικές νίκες στα πλέι-οφς, σε ματς στα οποία προέρχονται από ήττα! Σε αυτό το καταπληκτικό «13αρι», από το 2012 κι έπειτα (και μετά τις 3 σερί ήττες από τους Σέλτικς, στους ανατολικούς τελικούς), ο ΛεΜπρον μετρά μ.ο. 30,1π.-7,9ριμπ., αποδεικνύοντας πως ξέρει να διαχειριστεί τις καταστάσεις έπειτα από ήττες. Μάλιστα, έχει προσφέρει εντυπωσιακές «παραστάσεις» στην θητεία του στου Χιτ και στην πορεία προς τους 2 τίτλους του(ς). Το 2012, μετά τις 3 συνεχόμενες ήττες από την Βοστόνη, ο Τζέιμς «απάντησε» με 45π.-15ριμπ.-5ασ. για την εκτός έδρας νίκη με 98-79 και το 3-3, σε ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του! Όπως και φέτος, έτσι και το 2012, ο ΛεΜπρον δεν επηρεάστηκε από το (εκτός έδρας) 0-1 στους Τελικούς. Προ 2 ημερών βοήθησε το Μαϊάμι να ισοφαρίσει στο Σαν Αντόνιο, όπως και πρόπερσι στην Οκλαχόμα Σίτι. Μετά την επικράτηση των Θάντερ στην πρεμιέρα, ο Τζέιμς είχε 32π.-8ριμπ.-5ασ. για το 1-1 και το δαχτυλίδι με 4-1 στην πορεία, ενώ στον περσινό 7ο ανατολικό τελικό με τους Πέισερς, μετά το 3-3 της Ιντιάνα, σημείωσε 32π.-8ριμπ.-4ασ. για την πρόκριση!

Τα «Σπιρούνια» περίμεναν την προχθεσινή αντίδραση του ΛεΜπρον, καθώς την βίωσαν και πέρυσι δις. Μετά τον θρίαμβο των Σπερς στον 3ο Τελικό με 113-77(!), με μόλις 15π. του Τζέιμς, οι Χιτ ισοφάρισαν σε 2-2 χάρη 33π.-11ριμπ.-4ασ. του ηγέτη τους! Αλλά ο 29χρονος σταρ δεν είχε σκοπό να σταματήσει εκεί και μετά το 3-2 του Σαν Αντόνιο, είχε μία ακόμη καλύτερη «απόκριση». Μπορεί το τρίποντο του Ρέι Άλεν για την παράταση να έσωσε στο φινάλε την σεζόν των Χιτ, όμως ο ΛεΜπρον είχε φροντίσει να τους κρατήσει στο ματς, με ένα εκπληκτικό τριπλ-νταμπλ, με 32π.-11ασ.-10ριμπ.! Οι «απαντήσεις» του χρειάστηκαν και φέτος, αφού μετά την ήττα από το Μπρούκλιν στον 3ο ανατολικό ημιτελικό, ο Τζέιμς έβαλε τα πράγματα στην θέση τους, με... 49π.-6ριμπ.!!!

Μία παρόμοια αντίδραση αναζητά και το Σαν Αντόνιο. Οι Σπερς, αν και στις μετά τις 20 ήττες στην κανονική περίοδο «απάντησαν» στο επόμενο ματς με 17 νίκες(!), στα πλέι-οφς δεν (χρειάστηκε να) είναι ιδιαιτέρως «πειστικοί», καθώς στα 6 παιχνίδια που ακολούθησαν ήττα τους, επικράτησαν στα 4... Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς γνώρισε την παρθενική ήττα στην ποστ-σίζον εντός έδρας από τους Μαβς, με 92-113, αλλά βρέθηκε ελαφρώς με την «πλάτη στον τοίχο», χάνοντας και το 3ο ματς στο Ντάλας με 109-108 και το τρίποντο του Βινς Κάρτερ στην εκπνοή! Αλλά ισοφάρισαν στον 4ο αγώνα, νικώντας 93-89... Και προκρίθηκαν στο 7ο ματς, μετά το προσωρινό 3-3 των Μάβερικς... Έφτασαν σε επιμέρους 3-1 έπειτα από ήττα, μετά την ήττα στο Πόρτλαντ με 92-103 (για το 1-3 των Μπλέιζερς), «κλείνοντας» την σειρά του 2ου γύρου στην 5η αναμέτρηση. Και στους δυτικούς τελικούς, μετά το 1-2 των Θάντερ, ηττήθηκαν και στο 4ο παιχνίδι στην Οκλαχόμα Σίτι, αλλά είχαν έτοιμη λύση, με την πρόκριση στα 6 ματς. Στόχος των Σπερς είναι να περιορίσουν και την απρόσμενη «δράση» του Ρασάρντ Λιούις, που εξελίσσεται στο +1 της «Big-3» του Μαϊάμι, με 14/29τριπ. στους δύο τελευταίους αγώνες με την Ιντιάνα και τους 2 πρώτους Τελικούς!

Keywords
Τυχαία Θέματα