Ο Γιάννης που... ήρθε από το πουθενά

Το ΝΒΑ, εκτός από θέαμα και εντυπωσιακές φάσεις, είναι ένα τεράστιο εμπορικό project, μέρους του οποίου αποτελούν οι εκάστοτε συμφωνίες εταιρειών ένδυσης με τους παίκτες που κάνουν θραύση στα παρκέ της Αμερικής. Έτσι δημιουργείται η απαραίτητη προώθηση τόσο για τα προϊόντα όσο και για τους ίδιους τους αθλητές.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι η νέα καμπάνια της Nike

που αφορά νέους παίκτες που άφησαν την Ευρώπη για το όνειρο του ΝΒΑ. Τίτλος της το: «Come Out Of Nowhere» ή ελληνιστί: «Ήρθαν από το πουθενά». Ανάμεσα τους; Φυσικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που έχει δει τις μετοχές του να σημειώνουν εκρηκτική άνοδο την φετινή σεζόν. Μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και την ανάληψη ηγετικού ρόλου στους Μιλγουόκι Μπακς, το εξώφυλλο στο πασίγνωστο περιοδικό, Sports Illustrated και την συμμετοχή του ως βασικού στο All Star Game της Νέας Ορλεάνης, ο «Greek Freak» βρίσκεται στο επίκεντρο της καμπάνιας της κολοσσού της αθλητικής ένδυσης.

Η Nike ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του Giannis που από τον Φιλαθλητικό βρέθηκε στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, έξι μόλις χρόνια αφού άγγιξε μπάλα μπάσκετ για πρώτη φορά. Ο πατέρας του, όντας επαγγελματίας παίκτης ποδοσφαίρου στην Νιγηρία είχε μεταφέρει το πάθος του σε αυτόν και τον αδερφό του Θανάση. Η ζωή στην Αθήνα δεν ήταν εύκολη βέβαια... Η οικογένεια τους τα έβγαζε δύσκολα πέρα και αναγκάζονταν να πουλάει γυαλιά ηλίου στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Η σχέση του με το μπάσκετ πέρασε από δύσκολες φάσεις, καθώς αρχικά ήθελε να βρει δουλειά για να βοηθάει την οικογένειά του, ωστόσο ο Θανάσης τον έπεισε να ασχοληθεί ενεργά. Η συνέχεια; Γνωστή σε όλους. Φιλαθλητικός, επιλογή στο νούμερο 15 του ντραφτ του 2013 από τους Μπακς και τα κλειδιά της ομάδας από τον Τζέισον Κιντ. Ο προπονητής των «ελαφιών» έχει δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη στον Γιάννη, με αποτέλεσμα ο Έλληνας άσος να έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση και σιγουριά στο παιχνίδι του και όπως ο ίδιος επισημαίνει, να έχει καταφέρει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο.

Να σημειώσουμε πως στην σχετική καμπάνια της Nike συμπεριλαμβάνονται οι Έβαν Φουρνιέ των Ορλάντο Μάτζικ, Ντένις Σρέντερ των Ατλάντα Χοκς, Χουάντσο Ερνανγκόμεζ και Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα