Ο Αλέξανδρος Πετράκης στο BasketBlog.gr

Ο Αλέξανδρος Πετράκης στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής (12/1) με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Εθνικό στα «Δυό Αοράκια» περιέβαλε με έμφαση τη σημαίνει Κρητική λεβεντιά καταφέροντας ουσιαστικά με προσωπικές ενέργειες να επαναφέρει την ομάδα του από το -18 (39-57) στο 28', και να την οδηγήσει σε μια πολύ μεγάλη ανατροπή απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα, όπως είναι ο Εθνικός του Κώστα Σορώτου.

Με την ψυχολογία στο ναδίρ σε εκείνο το σημείο, και για όσους από εμάς είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε

το παιχνίδι, ο 26χρονος βραχύσωμος γκαρντ πήρε πάνω του την ομάδα του Βασίλη Ράλλη και με 9 συνεχόμενους πόντους (δυο τρίποντα και ένα καλάθι και φάουλ) και την βοήθησε να τρέξει ένα γρήγορο επιμέρους σερί 11-3, με αποτέλεσμα το 3ο δεκάλεπτο να κλείσει με 50-60. Και όχι μόνο αυτό, αλλά με τρίποντο κόντρα στη ροή του αγώνα αλλά και κάθε λογικής έκανε το προσπέρασμα στο σκορ για την ομάδα του...πραγματικότητα, διαμορφώνοντας το 64-63 ακριβώς με την είσοδο του τελευταίου λεπτού, ενώ ήταν αυτός που με κλέψιμο και ασίστ στον αιφνιδιασμό έδωσε την ευκαιρία στον Μύρωνα Παπαδάκη να κάνει το 68-65.

Ωστόσο μόνο θετικά δεν ξεκίνησε η φετινή σεζόν για τον Πετράκη, καθώς μετά την επιστροφή του από τον ΟΦΗ, όπου αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία την περσινή σεζόν έχοντας τεράστιο μερίδιο στην παραμονή της πρώην πλέον ομάδας στην Α2 (ήταν ο τρίτος σκόρερ της με 219 πόντους σε 25 αγώνες) αναγκάστηκε να μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω τενοντίτιδας. Πλέον, επέστρεψε δυνατός κάτι που φάνηκε από τους 22 πόντους που πέτυχε την περασμένη αγωνιστική στο Περιστέρι, και πιστοποιήθηκε στο παιχνίδι με τον Εθνικό.

Ο Αλέξανδρος Πετράκης μίλησε το BasketBlog.gr για τη μεγάλη νίκη με τον Εθνικό, τονίζοντας ότι τη νίκη την πήρε όλη η ομάδα, ενώ θέλησε να ευχαριστήσει το Ηράκλειο και τους ανθρώπους του, που στάθηκαν δίπλα του κατά την διάρκεια του τραυματισμού του.

Με τη χθεσινή σου εμφάνιση, αλλά και αυτή με αντίπαλο το Περιστέρι έδειξες ότι έχεις επανέλθει για τα καλά.Αισθάνεσαι απόλυτα έτοιμος έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό σου;

Μέτα τη διακοπή των Χριστουγέννων αισθάνομαι καλύτερα τα πόδια μου, και πλέον άρχισα να τα εμπιστεύομαι περισσότερο μέσα απο τις προπονήσεις. Έχω καθημερινά κάποιες ενοχλήσεις άπλα προσπαθώ και τις διαχειρίζομαι.

Με το σκορ στο 39-57 πήρες το παιχνίδι πάνω σου και με 9 πόντους σε 2 λεπτά γύρισες την κατάσταση.Το πίστευες ότι μπορεί να ανατραπεί το παιχνίδι;

Η αλήθεια είναι πως ήμασταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση και έπρεπε κάτι να αλλάξει. Δε πιστεύω ότι γύρισα εγώ το παιχνίδι γιατί όλοι σε εκείνο το σημείο ανεβήκαμε αγωνιστικά. Τα σουτ έπαιξαν σημαντικό ρόλο γιατί γύρισε λίγο την ψυχολογία! Στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου το πίστεψα ότι θα κερδίσουμε, κάτι που έγινε στο τέλος!

Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι. Μετά το 28 εγκλωβίσατε τον Εθνικό, ήταν νίκη τακτικής η ψυχής;

Σε εκείνο το σημείο γίναμε πιο πιεστικοί στην άμυνα, μπήκαμε πιο δυνατά στις διεκδικήσεις και τρέξαμε στο transition παιχνίδι περισσότερο. Κατεβάσαμε το σχήμα και αυτό βοήθησε ώστε ο Εθνικός να κάνει λανθασμένες επιθέσεις! Δείξαμε πολλά ψυχικά αποθέματα!

Με αυτή τη νίκη μείνατε κοντά στις πρώτες θέσεις, αλλά θα χρειαστούν και εκτός έδρας νίκες, πως βλέπεις τη συνέχεια;

Στα εκτός έδρας παιχνίδια η αλήθειά είναι ότι έχουμε ένα θέμα! Παίζουν ρόλο και τα συνεχόμενα ταξίδια για μας! Είμαστε η μόνη ομάδα που κάνει κάθε δεκαπέντε ημέρες ταξίδι! Πρέπει να βελτιώσουμε πολύ την απόδοση μας στα εκτός παιχνίδια για να ακολουθήσουμε την άνοδο!

Και τέλος, οι προσωπικές σου βλέψεις και πως βλέπεις το μπάσκετ στην Κρήτη;

Αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να γίνω απολύτως καλά και να κυνηγήσουμε ότι μας αναλογεί στο θέμα τις ανόδου! Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που με πίστεψε παρά τον τραυματισμό μου και έκανε υπομονή. Μετά απο πέντε χρόνια συνεργασίας πιστεύω έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο οι σχέσεις μας. Η ομαδά προσπαθεί να δομηθεί σε σωστές βάσεις και πρέπει να ανεβεί ψηλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα