Νίκη... στο ρελαντί

Έχοντας πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσής της και παρουσιάζοντας κενά στην αμυντική λειτουργία, η Εθνική ομάδα των Ανδρών επικράτησε του Φλόριντα Στέιτ με 87-75 στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι επί κρητικού εδάφους. Η "επίσημη αγαπημένη" μπορεί να μην ήταν εξίσου επιβλητική όσο στους αγώνες που έδωσε προ μερικών ημερών στη Γερμανία, αλλά δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός πως παρατάχθηκε με ουκ ολίγες απουσίες αφού εκτός δωδεκάδας ήταν οι Βασίλης Σπανούλης, Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Καϊμακόγλου, Στράτος Περπέρογλου και Δημήτρης Κατσίβελης.

Πρώτος σκόρερ για την Ελλάδα

αναδείχθηκε ο Γιώργος Πρίντεζης, που σημείωσε 15 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν οι Ίαν Βουγιούκας (14 πόντοι), Μάικ Μπράμος (12 πόντοι) και Κώστας Βασιλειάδης (11 πόντοι).

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδια αφού κατάφερε να "χτίσει" διαφορά της τάξεως των δώδεκα πόντων (15-3) από το 5ο λεπτό. Σταδιακά, όμως, το Φλόριντα Στέιτ ισορρόπησε το ρυθμό και κάνοντας την αντεπίθεσή του έριξε τη διαφορά στους πέντε πόντους (30-25 στο 14'), ενώ στο τέλος του πρώτου μέρους πλησίασε την Ελλάδα… στον πόντο (41-40).

Η υπεροχή των Αμερικανών συνεχίστηκε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, οπότε και το Φλόριντα Στέιτ πήρε κεφάλι στο σκορ (47-53 στο 23'). Σε εκείνο το σημείο, όμως, οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι αντέδρασαν και επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμός τους ανέτρεψαν τα δεδομένα (67-57 στο 30').

Η τελευταία περίοδος κύλησε με τη διαφορά να διατηρείται σε διψήφια επίπεδα και, παρά τις προσπάθειες του Φλόριντα Στέιτ, τη "γαλανόλευκη" να παίρνει τη νίκη με 87-75, χωρίς, πάντως, να πείσει με την απόδοσή της.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης βρίσκεται το γεγονός πως ο Λευτέρης Μποχωρίδης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα των Ανδρών αφού ο ομοσπονδιακός τεχνικός τον πέρασε στο παρκέ περίπου ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 41-40, 67-57, 87-75.
ΕΛΛΑΔΑ (Τρινκιέρι): Βασιλειάδης 11 (1), Σλούκας 4, Ζήσης 4, Καββαδάς 7, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 3, Παπανικολάου 9 (1), Μαυροκεφαλίδης 8, Βουγιούκας 14, Μποχωρίδης, Μπράμος 12 (4), Πρίντεζης 15 (1).
ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΣΤΕΪΤ: Γκίλκριστ 11 (1), Σμιθ 8, Μπούκερτ 8 (2), Τόμας 19 (1), Μίλερ 8 (1), Χόπκινς 6, Ουάιτ 9, Τέρπιν, Άλεν, Όγιο, Μπογιανόφσκι 6.

Keywords
Τυχαία Θέματα