Νέο... θαύμα από το Wichita State (vid)

Τα… σοκ που μοιράζουν απλόχερα οι "Shockers" του Wichita State δεν έχουν σταματημό καθώς η ομάδα του Gregg Marshall έκανε ακόμα μία έκπληξη επικρατώντας του Ohio State με 70-66 και παίρνοντας το εισιτήριο για το Final Four της Atlanta. Εκεί, όπου θα βρεθεί και το Syracuse, το οποίο επικράτησε άνετα του Marquette με 55-39 έχοντας

ως όπλο την εκπληκτική άμυνα ζώνης που επιστράτευσε και εφάρμοσε ο Jim Boeheim.

Στο Final Four με… άμυνα ζώνης

Βαλίτσες για την Atlanta και τη "Georgia Dome" ετοιμάζει το Syracuse, το οποίο έγινε η πρώτη ομάδα που παίρνει το εισιτήριο για το Final Four της March Madness. Οι "Orange" επιστράτευσαν σε ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι την άμυνα ζώνης με αποτέλεσμα να "βραχυκυκλώσουν" την επιθετική λειτουργία του Marquette και να επικρατήσουν με 55-39.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το Syracuse να πατά καλύτερα και να δείχνει ευθύς εξαρχής τις… άγριες διαθέσεις του. Έτσι, δεν άργησε να αποκτήσει διψήφιο προβάδισμα (19-7 στο 14'), κυρίως εκμεταλλευόμενο την αστοχία των "Golden Eagles" από την περιφέρεια (σ.σ.: 1/11 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο).

Η ομάδα του Buzz Williams προσπάθησε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά το ντέρμπι δεν κράτησε για πολύ. Το -4 (25-21 στο 22') ήταν η μικρότερη απόσταση που πλησίασε το Marquette αφού η συνέχεια ήταν πέρα ως πέρα… πορτοκαλί.

Οι "Orange" κυριάρχησαν στο παρκέ, εκμεταλλεύτηκαν κάθε λάθος των αντιπάλων τους και με την τριάδα των C.J. Fair (13π.-4ριμπ.-3κλεψ.-2κοψ,), James Southerland (16π.-4ριμπ.) και Michael Carter - Williams (12π.-11ριμπ.-5ασ.) να κάνει τα πάντα, έφτασαν στην τελική επικράτηση με χαρακτηριστική άνεση. Στην αντίπερα όχθη, το Marquette στηρίχθηκε στους Vander Blue (14π. με 3/15 σουτ) και Davante Gardner (14π.-7ριμπ.), οι οποίοι, όμως, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν… το μοιραίο.

Δεν σταματά πουθενά

Οι υπερβάσεις αποτελούν… ρουτίνα, πλέον, για το Wichita State, το οποίο έκαμψε την αντίσταση του Ohio State με 70-66 και προκρίθηκε στο Final Four μετά από 48 (!) χρόνια. Οι "Shockers" ήταν συγκλονιστικοί! Μετά το αρχικά μουδιασμένο ξεκίνημα και το αναγνωριστικό παιχνίδι εκατέρωθεν (13-13 στο 9'), ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και "τρέχοντας" επιμέρους σκορ 18-5 στα επόμενα εννέα λεπτά απέκτησαν προβάδισμα δεκατριών πόντων (31-18), με το πρώτο ημίχρονο να λήγει 35-22.

Στην επανάληψη, τα δεδομένα δεν άλλαξαν στο ελάχιστο. Αντίθετα, η ομάδα του Gregg Marshall συνέχισε το… σφυροκόπημα με αποτέλεσμα να προηγηθούν ακόμα και με είκοσι πόντους (53-33 στο 28'). Κάπου εκεί, όμως, άρχισε η αντεπίθεση από πλευράς των "Buckeyes", οι οποίοι με μπροστάρηδες τους DeShaun Tomas (21π.) και LaQuinton Ross (19π.) έφεραν το Ohio State σε απόσταση βολής (62-59) με τρία λεπτά να απομένουν για τη λήξη της αναμέτρησης.

Η ανατροπή, όμως, δεν έγινε ποτέ! Το Wichita State κράτησε μέχρι τέλους το προβάδισμά του όντας ψύχραιμο από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας", πήρε τη νίκη με 70-66 γράφοντας ιστορία αφού προκρίθηκε σε Final Four για πρώτη φορά μετά από 48 (!) χρόνια. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές αναδείχθηκε ο Malcolm Armstead (14π.), ενώ άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Fred Van Vleet (12π.) και Cleanthony Early (12π.).

Keywords
Τυχαία Θέματα