Νάντο ΝτεΚολό στο Basketblog: «Εξαιρετικός προπονητής ο Ιτούδης»

Ο Νάντο ΝτεΚολό μίλησε στο Basketblog και τον Αχιλλέα Μαυροδόντη για το τι συνέβη στο ΣΕΦ και η ΤΣΣΚΑ δεν μπόρεσε στο τέλος να κάνει την ανατροπή και να πάρει την νίκη, για την απουσία του Τζάκσον που όπως είπε έλειψε από το παιχνίδι της «ομάδας του Στρατού» αλλά και για τους μετέπειτα στόχους των Ρώσων. Ακόμα δεν παρέλειψε να πλαίξει το εγκώμιο του Έλληνα κόουτς

της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρη Ιτούδη.

-Που κρίθηκε το παιχνίδι;

«Το παιχνίδι κρίθηκε στην ένταση και το πάθος που έδειξε ο Ολυμπιακός στο παρκέ. Πίεσαν πολύ στην άμυνα και αυτό μας κόστισε. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι αλλά στη συνέχει κάναμε κάποια λάθη και με μία έμπειρη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, δεν επιτρέπεται να κάνεις τέτοια γιατί το εκμεταλεύεται».

-Τι έλειψε από την ΤΣΣΚΑ και στο τέλος παρότι πλησίασε, δεν κατάφερε να κάνει την ολική επαναφορά και να πάρει το παιχνίδι;

«Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε μέσα από την άμυνα πιέζοντας πιο πολύ τον Ολυμπιακό, όμως υστερήσαμε στις λεπτομέριες στο τέλος παρά την καλή μας άμυνα χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ, πράγμα το οποίο μας ΄σκότωσε΄».

-Ο Τζάκσον σας έλειψε σήμερα;

«Όταν έχεις μπει σε μια σειρά είναι πολύ δύσκολο το να αλλάζεις την ομάδα. Ο Τζάκσον είναι ο βασικός μας πόιντ-γκαρντ και ταυτόχρονα ένας παίκτης που πιέζει πολύ στην άμυνα. Όπως και να έχει όμως εμείς πρέπει πάντα να συνεχίζουμε όπως είμαστε, με τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε. Αυτές τις μέρες που θα λείψει πρέπει όλοι να βγούμε μπροστά και να καλύψουμε αυτό το κενό. Σίγουρα πάντως μας έλειψε πολύ».

-Η πρώτη θέση παραμένει ο στόχος σας;

«Ναι σίγουρα. Βέβαια και οι δύο πρώτες θέσεις είναι αυτές που μετράνε γιατί σου δίνουν το πλεονέκτημα στην επόμενη φάση, αλλά η πρώτη θέση παραμένει το πιο σημαντικό για μας».

-Σας αλλάζει καθόλου τα πλάνα σας αυτή η ήττα;

«Φυσικά και όχι. Ο στόχος παραμένει το τρόπαιο! Έχουμε ακόμα 8 παιχνίδια στο top 16 και μετά τα νοκ άουτ και το Φάιναλ-4. Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας αλλά συνεχίζουμε να κοιτάμε ψηλά».

-Ήσουν ο MVP του Ιανουαρίου…

«Ναι. Νιώθω πολύ ωραία εδώ στην ΤΣΣΚΑ και αυτό μου βγαίνει και στο παιχνίδι μου. Αυτή τη στιγμή σαν ομάδα κερδίζουμε και αυτό είναι καλό. Όταν η ομάδα σου κερδίζει είναι καλύτερο για σένα, καθώς μπορείς να ευχαριστηθείς απλά το παιχνίδι και να αποδώσεις καλύτερα».

-Είμαστε Έλληνες οπότε δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω, πως είναι να δουλεύεις με τον Έλληνα κόουτς Ιτούδη;

«Είναι εξαιρετικός προπονητής! Είναι νέος με όρεξη για δουλειά και αυτό μας βοηθάει πολύ. Έχει υψηλούς στόχους για τη σεζόν και αυτό είναι σίγουρα καλό για εμάς. Είναι από τους κόουτς που ανα πάσα ώρα και στιγμή μπορείς να του μιλήσεις και αυτός θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του γι να σε βοηθήσει. Είναι φανταστικός».

Keywords
Τυχαία Θέματα