"Να κατακτήσουμε το τρόπαιο"

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το πλεονέκτημα της έδρας ενόψει των τελικών της Basket League ΟΠΑΠ με τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού στο κλειστό του ΣΕΦ με τον Τζος Πάουελ να πραγματοποιεί δυναμική επιστροφή. Ο Αμερικανός σέντερ της ομάδας του Πειραιά, μίλησε στο Basketblog.gr και τόνισε πως είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του με την απόδοσή του και πως αισθάνεται πολύ καλύτερα μετά την επιστροφή του.

Αρχικά ο Τζος Πάουελ αναφέρθηκε στη νίκη της ομάδας του επί του "αιώνιου" αντιπάλου: "Ήταν ένα δύσκολο και πολύ σκληρό παιχνίδι. Παίξαμε με μεγάλη ενέργεια στην άμυνα και αυτό μας βοήθησε να κρατήσουμε το προβάδισμα στο σκορ. Εκτός από την άμυνα κάναμε καλή δουλειά και στην επίθεση πετυχαίνοντας σημαντικά καλάθια σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για μας".

Στη συνέχεια ανέφερε πως το "κλειδί" της νίκης της ομάδας του Πειραιά ήταν το γεγονός πως οι παίκτες των "ερυθρολεύκων" παρέμειναν πιστοί στο πλάνο τους: "Είχαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού και κάναμε όσο καλύτερη δουλειά μπορούσαμε πάνω σε αυτό το πλάνο μέχρι το τέλος. Αυτό ήταν το "κλειδί" για τη νίκη μας".

Ο Ολυμπιακός έχει πλέον το ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, όπως παραδέχτηκε και ο Πάουελ: "Το κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Η κάθε μας νίκη μας δίνει ώθηση ψυχολογικά. Εννοείται πως αυτό το ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό μας δίνει παραπάνω, αλλά εμείς θα παίξουμε το αμυντικό μας παιχνίδι, θα επιχειρήσουμε να βρούμε τα "κλειδιά" του αγώνα και να αποδείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στο παρκέ και να κατακτήσουμε το τρόπαιο".

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού σχεδόν γέμισαν το ΣΕΦ, με τον Αμερικανό να κάνει λόγο για μια φανταστική ατμόσφαιρα: "Θα ήθελα να δίνουν το παρών σε κάθε παιχνίδι μας. Εννοείται πως μου έδωσαν χαρά. Ήταν μια φανταστική ατμόσφαιρα. Αγαπάω παιχνίδια σαν κι αυτά".

Τέλος σχετικά με τον τραυματισμό του και την επιστροφή του στα παρκέ, είπε: "Είμαι έτοιμος να βοηθήσω, νιώθω αρκετά καλύτερα και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό".

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Basket Blog