Μίλησε στο γήπεδό (του)

Ο νόμος του ΟΑΚΑ και το πάθος του Παναθηναϊκού έβαψαν πράσινη την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη κάνοντας το καλύτερο φετινό της παιχνίδι , παρότι έπαιξε χωρίς τον Ούκιτς, νίκησε τον Ολυμπιακό 67-59 και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του 39ου
τελικού του κυπέλλου Ελλάδας και μάλιστα ως φαβορί για να κατακτήσει το 15ο κύπελλο της ιστορίας του. Στις 9 Φεβρουαρίου , στο Ηράκλειο (“Δυο Αοράκια”) , θα αντιμετωπίσει τον Άρη , με τον οποίο θα ξανασυναντηθεί σε τελικό μετά το 2005 (“Λίντο”) . Ο Ολυμπιακός, σε ένα ματς που έκρινε τίτλο, ήταν πολύ κακός σε όλο το παιχνίδι και φυσιολογικά είδε το σερί του να σταματάει στο 23-0, την πιο ακατάλληλη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε γιατί έπαιξε εκπληκτική άμυνα , έβγαλε εκτός παιχνιδιού όλα τα ατού του αντιπάλου και επέβαλε τον αργό ρυθμό (και το χαμηλό σκορ) που τον βόλευε. Το κύριο χαρακτηριστικό της, ήταν ότι ο σχηματισμός ήταν πολύ κλειστός για να προστατεύσει την ρακέτα αφήνοντας πολύ ελεύθερο χώρο στους αντίπαλους περιφερειακούς, οι οποίοι όμως δεν είχαν την ηρεμία να τον εκμεταλλευτούν. Δεύτερο στοιχείο ήταν, με βάση τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν, έκανε εξαιρετική διαχείριση των φάουλ. Και αυτών που κέρδιζε και αυτών που παραχωρούσε. Γι αυτό άλλωστε η επιλογή του Πεδουλάκη, ήταν να κυνηγήσει το “ένας εναντίον ενός”. Μπορεί η ομάδα του να τελείωσε το ματς με λιγότερες ασίστ (9 έναντι 17 του Ολυμπιακού) αλλά εκτέλεσε περισσότερες βολές: 19/ 28 οι γηπεδούχοι, 7/9 οι φιλοξενούμενοι. Από αυτή τη διαδικασία ήρωες αναδείχθηκαν οι δυο που προέρχονταν από τραυματισμούς και έπαιξαν σφίγγοντας τα δόντια: ο Παππάς και ο Μασιούλις. Το τρίτο ήταν η κυριαρχία στα ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός υπερίσχυσε 42-27 ανανεώνοντας πολλές επιθέσεις, στο διάστημα που η νευρικότητα ήταν μοιρασμένη , αλλά κυρίως στο τέλος, όταν το ματς παιζόταν στην κόψη του ξυραφιού. Τότε μίλησε και το κρύο αίμα του Μπράμου, ο οποίος πέτυχε το κρίσιμο τρίποντο (59-53 στο 37') και έγειρε οριστικά την πλάστιγγα. Ο Ολυμπιακός ήταν κακός και παράλληλα είχε πολλούς παίκτες σε απογοητευτική μέρα . Ειδικά οι Σπανούλης και Λοτζέσκι δεν μπόρεσαν να αποτελέσουν καθοριστικούς παράγοντες στην εξέλιξη του ματς. Μόνο ο Σλούκας και ο Περπέρογλου πάλεψαν μέχρι το τέλος. Το “πικ εντ ρολ” δεν δούλεψε και από ένα σημείο και μετά οι Πειραιώτες έφτασαν να σουτάρουν περισσότερα τρίποντα (10/31) από δίποντα (11/22).

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 35-34, 45-44, 67-59.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 11, Μπράμος 12, Κάρι 9, Μπατίστ 5, Φώτσης 2, Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 10, Γκιστ 3, Παππάς 6.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3, Λο 5 (1), Ντάνστον 8, Σπανούλης 8 (2), Περπέρογλου 8 (2), Μάντζαρης 6 (2), Σλούκας 13 (3), Σίμονς 3, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 5.

Keywords
Τυχαία Θέματα