Με το χέρι του ΜακΛίν η Αρμάνι! (vid)

Σε έναν αγώνα που από είχε τον χαρακτήρα ενός «θρίλερ» στο φινάλε του, η Αρμάνι Μιλάνο κέρδισε με 99-97 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αποφεύγοντας μία φοβερή «αυτοκτονία» στη δική της πρεμιέρας. Η ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα, χρειάστηκε τα αθλητικά προσόντα τον Τζαμέλ ΜακΛίν, ο οποίος με τάπα του σε λέι απ του Σύλβεν Λάντεσμπεργκ στο φινάλε, απέτρεψε την παράταση και χάρισε την νίκη στους Ιταλούς, οι οποίοι είχαν απωλέσει διαφορά σε διψήφιο νούμερο, που είχαν «χτίσει» 2.5 λεπτά πριν τη λήξη (93-83).

Εκτός του ήρωα της Αρμάνι, αρκετοί παίκτες της βρέθηκαν

σε εξαιρετική βραδιά, σε αντίθεση με τη Μακάμπι που λόγω της απουσίας του Σόνι Ουίμς και της γρήγορης χρέωσης του Μάικ Ζίρμπες με πολλά φάουλ, κόντεψε να πάρει το «διπλό» με την απόδοση του τρομερού Άντριου Γκάουντλακ. Για τους νικητές, ο Ρίκι Χίκμαν ήταν καθοριστικός με 22 πόντους και 12/15 βολές, με τους Μίλαν Μάτσβαν και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα να προσθέτουν από 18 και 15 πόντους αντίστοιχα, αλλά να μην αγωνίζονται στο κρίσιμο διάστημα του αγώνα με επιλογή του Ρέπεσα. Υψίστης σημασίας η παρουσία του Νταβίντε Πάσκολο, που στο ίδιο σημείο έκανε «θραύση» με τα επιθετικά ριμπάουντ, έχοντας 7 πόντους και 6 ριμπάουντ. Οι 27 πόντοι με 11/15 σουτ και 5 ασίστ του Γκάουντλακ και οι 18 πόντοι με 7 ριμπάουντ του Ντέβιν Σμιθ, δεν αρκούσαν στην «ομάδα του λαού», ενώ ο «μοιραίος» Λάντεσμπεργκ σημείωσε 15 πόντους με 6/11 σουτ και αξιοσημείωτη επιθετική παρουσία.

Το φιλμ

Στο πρώτο τετράλεπτο του αγώνα, η «μάχη» μεταξύ... Χίκμαν και Σμιθ έφερνε νικητή το δεύτερο (8-12), αλλά η ομάδα που θα έβρισκε εναλλακτικές λύσεις ήταν η Αρμάνι, καθώς Σίμον, Μάτσβαν και Πάσκολο θα συνέθεταν μία «τριάδα» που θα εκμεταλλευόταν πρωτίστως τις ικανότητες τους στη ρακέτα κι έπειτα το μακρινό σουτ για να βρεθούν μπροστά οι Ιταλοί με διαφορά έξι πόντων στο 7ο λεπτό (20-14). Με την επιμονή του Ζίρμπες, ωστόσο, που εκτός των πόντων του, «έφθειρε» τους αντιπάλους του με αρκετά επιθετικά ριμπάουντ, με αποτέλεσμα ένα τρίποντο του Λάντεσμπεργκ να ξαναφέρει μπροστά τους Ισραηλινούς (23-24 στο 9'). Σε ένα δεκάλεπτο διαρκών εναλλαγών, η στήριξη στον Ραντούλιτσα θα έδινε προβάδισμα για τους γηπεδούχους (25-24).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο αγώνας συνέχισε να βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία, με τους πρωταγωνιστές απλώς να αλλάζουν, όπως και ο ρυθμός που έγινε «φρενήρης» σε μερικά διαστήματα. Ο Γκάουντλακ και ο Σίλεϊ πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες για τη Μακάμπι, όπως και οι Μακλίν-Σίμον για την Αρμάνι, με τους φιλοξενούμενους να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς ο Ζίρμπες χρεώθηκε με το 3ο του φάουλ στα 73" πριν την ανάπαυλα. Ο «κραδασμός» αυτός φάνηκε να αποφεύγεται με ένα απίθανο κάρφωμα του Αλεξάντερ στον αιφνιδιασμό, για να στείλει ο Μάτσβαν ισόπαλες τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια (44-44).

Το κενό του Γερμανού σέντερ φάνηκε νωρίς για τη Μακάμπι, με τον Μάτσβαν να κάνει «πάρτι» και τους Χίκμαν, Ντράγκιτς να τον συνδράμουν με σουτ από την περιφέρεια, για να πάρει «αέρα» 11 πόντων η Αρμάνι (59-48 στο 25'). Η απάντηση των παικτών του Έντελσταιν, ωστόσο, θα ερχόταν σύντομα με σερί 0-9 και τη στήριξη σε Γκάουντλακ και Λάντεσμπεργκ (59-57 στο 27'). Η εκ νέου βοήθεια του Ραντούλιτσα και το μακρινό σουτ του Σίμον θα κρατούσαν σε θέση «οδηγού» το συγκρότημα του Ρέπεσα, με την απόδοση του Τζεντίλε να σημειώνει ανοδική πορεία (72-65).

Ο Ζίρμπες επανήλθε, αλλά γρήγορα υπέπεσε στο τέταρτο φάουλ του, για να συνεχιστεί ο θρίαμβος των ψηλών της Αρμάνι, με τον Ραντούλιτσα να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και τον Πάσκολο να ακολουθεί, ενώ ο Σέρβος αποχωρούσε από το παρκέ εν μέσω επευφημιών (85-75 στο 35'). Η Μακάμπι δεν παράτησε το ματς και ο Γκάουντλακ, αφού «αφυπνίστηκε» από έναν προσωπικό του «λήθαργο», έδωσε ελπίδα στους συμπαίκτες του, μειώνοντας κατά το ήμισυ την απόσταση (88-83 στο 37'). Η κυριαρχία του Πάσκολο στους «αιθέρες», όμως, έδωσε επιπλέον επιθέσεις στην Αρμάνι, που με τρίποντο Χίκμαν στα 2.5 λεπτά πριν τη λήξη, έμοιαζε να τελειώνει το ματς (93-83). Ο Γκάουντλακ ανέλαβε να «σπρώξει» την ομάδα του σε νέα αντεπίθεση, απόντος του Ζίρμπες λόγω πέμπτου φάουλ και μία «ηλιαχτίδα» εμφανίστηκε ξανά, όταν ευστόχησε σε πολύ μακρινό σουτ, με 42" να απομένουν (96-92).

Ο ίδιος, στα 17.6" πριν την εκπνοή, με νέο του τρίποντο μείωσε σε διαφορά τριπόντου, για να ακολουθήσει λάθος των Ιταλών με παράβαση οκτώ δευτερολέπτων και να γίνει άμεσα φάουλ στον Σμιθ και να ευστοχήσει ο ίδιος για το 98-97 στα 8.1" πριν το τέλος. Στην επαναφορά, όμως, οι παίκτες του Έντελσταιν άργησαν να κάνουν φάουλ στον Χίκμαν, αλλά ο τελευταίος στα 3.4" είχε 1/2 βολές (99-97). Η μπάλα πήγε από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη, αλλά ο Λάντεσμπεργκ είδε τον ΜακΛίν να του στερεί την ισοφάριση και την παράταση.

Δεκάλεπτα: 25-24, 44-44, 72-65, 99-97

Αρμάνι Μιλάνο (Ρέπεσα): ΜακΛίν 4, Τζεντίλε 12, Χίκμαν 22 (2), Καλνιέτις, Ραντούλιτσα 15, Ντράγκιτς 11 (3), Μάτσβαν 18 (2), Πάσκολο 7, Τσιντσαρίνι 2, Σίμον 8 (2)

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Έντελσταιν): Γκάουντλακ 27 (3), Ραντ, Σίλεϊ 9 (1), Σμιθ 18 (2), Μέκελ 2, Πνίνι, Οχαγιόν 5 (1), Λάντεσμπεργκ 15 (3), Αλεξάντερ 2, Άιβερσον 6, Ζίρμπες 13

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα