Μαυροειδής στο Basketblog: «Ευχαριστώ τους φιλάθλους του Ολυμπιακού»

Ο Δημήτρης Μαυροειδής μίλησε στο Basketblog και τον Αχιλλέα Μαυροδόντη για το τι συνέβει στην πρώτη του επίσκεψη στο ΣΕΦ κόντρα στην πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό, όπου η Νέα Κηφισιά γνώρισε την ήττα από τους «Ερυθρόλευκους», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους φιλάθλους των

Πειραιωτών για την υποδοχή και το ζεστό χειροκρότημα που του επιφύλαξαν. Τέλος ερωτόμενος για το αν μπορεί η ΑΕΝΚ να προλάβει τον στόχοενός καλού πλασαρίσματος στο πλέι-οφ, ο διεθνής σέντερ απάντησε πως «πιστεύω πως μπορούμε να το πετυχουμε».

-Που κρίθηκε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;

«Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και μάλιστα μια από της πιο φορμαρισμένες αυτή τη στιγμή. Μας πίεσε πολύ στην άμυνα και αυτό ήταν το «κλειδί». Εμείς ακόμα δουλεύουμε τη χημεία μας καθώς έχουμε κάνει πολλές αλλαγές. Εμείς ουσιαστικά αυτό που θέλαμε ήταν να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και μέσα από αυτό να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά να ενταχθούν ακόμα πιο πολύ στην ομάδα και να δείξουμε κάποια στοιχεία για τα επ΄μενα ματς».

-Το 17% στα τρίποντα ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε σε αυτό το αποτέλεσμα;

«Σίγουρα σε ένα παιχνίδι με μια τόσο καλή ομάδα, άμα θες να το χτυπήσεις πρέπει να είσαι καλός σε όλα τα στατιστικά. Εμείς ειδικά στα τρίποντα είχαμε πρόβλημα και αυτό συνέβαλε στο τελικό αποτέλεσμα».

-Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν δηλώσει πως θέλαν να πάρουν μια «εκδίκηση». Ήσασταν προετοιμασμένοι για το τόσο δυνατό ξεκίνημα που κάνανε;

«Είναι λογικό όταν μια τόσο μεγάλη ομάδα χάνει τέτοια παιχνίδια να πληγώνεται ο εγωισμός τους. Οπότε ξέραμε πως θέλαν τη «ρεβάνς» και πως θα μπαίνανε δυνατά στον αγώνα. Εμείς κοιτάγαμε να κάνουμε αυτά που μας λένε οι προπονητές μας και από εκεί και πέρα θα βλέπαμε».

-Πως ήταν η πρώτη φορά στο ΣΕΦ;

«Ήταν λίγο περίεργα για μένα σίγουρα, όπως περίεργα ήταν σίγουρα και για τον Παναγιώτη(σ.σ Βασιλόπουλο). Βέβαια είμαστε επαγγελματίες και δεν πρέπει να τα κοιτάμε αυτά, όμως σίγουρα ήμαστα επιρρεασμένοι, ειδικά στο ξεκίνημα».

«Πως ένοιωσες όταν χειροκροτήθηκες στην παρουσίαση των ομάδων;

«Πολύ όμορφα! Θέλω να ευχαριστήσω κιόλας τους φιλάθλους του Ολυμπιακού για αυτό. Όσο ήμουν εκεί και εγώ και ο Βασιλόπουλος δώσαμε ότι είχαμε και δεν είχαμε για την ομάδα, ‘ήταν πολύ ωραία χρόνια και ελπίζω να ξανασυναντηθούμε στο μέλλον».

-Η Κηφισιά είχε κάνει μια κοιλιά, τώρα όμως δείχνει να ανακάμπτει. Μπορεί ακόμα να καταλάβει μια καλή θέση για τα πλέι-οφ;

«Πιστεύω πως ναι. Στην αρή είμαμε ξακινήσει με υψηλές βλέψεις και παίξαμε και πολύ όμορφο μπάσκετ πιστεύω. Πράγματι κάναμε μια κοιλιά που μας έφερε πίσω, αλλάξαμε πολύ το ρόστερ και τώρα σίγουρα χρειαζόμαστε χρόνο για να ξαναδείξουμε τα στοιχεία μας, όμως ο στόχος μας παραμένει ένα καλό πλασάρισμα στα πλέι-οφ και πιστεύω πως μπορούμε να το πετύχουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα