Κολοσσός-Παναθηναϊκός 58-73

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος με μια σοβαρή εμφάνιση πέρασε απο το «σμαραγδένιο νησί» και το κεκλεισμένων των θυρών «Βενετόκλειο» επικρατώντας του Κολοσσού με 73-58 και αποφεύγοντας τη φετινή σεζόν τον σκόπελο...που λέγεται Δημήτρης Πρίφτης. Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας τεχνικός είχε υποχρεώσει με ήττα την περσινή σεζόν με τον Ίκαρο Καλλιθέας, και πριν δυο χρόνια με την Καβάλα. Πρώτος σκόρερ για το «τριφύλλι» ήταν ο Ραμέλ Κάρι με 14 πόντους (3/9 τρίποντα) ενώ 13 πόντους πρόσθεσε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς. Συμμετοχή στο παιχνίδι πήρε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχοντας 1 πόντο σε 9 αγωνιστικά λεπτά. Για τον Κολοσσό που έμεινε στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα από 14 πόντους είχαν οι Νέστορας Κόμματος και Μπαμπάλε Όσμπι.

Ο Δημήτρης Πρίφτης παρέταξε για τον Κολοσσό τους Παπαντωνίου, Στεφανίδη, Κόμματο, Σίμπσον και Όμσπι, ενώ ο Αργύρης Πεδουλάκης έριξε στο παρκέ του «Βενετόκλειου» τους Ούκιτς, Κάρι, Μπράμος, Γκιστ και Λάσμε.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με 2-0 με λει απ του Όσμπι για να δώσει το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με τρίποντο ο Κάρι στο 9' (2-3)...με το σκορ να μένει κολλημένο για σχεδόν τέσσερα λεπτά, μέχρι ο Γιάνκοβιτς να κάνει το 2-5. Οι «πράσινοι» με δυο ελεύθερες βολές του Γιάνκοβιτς ανέβασαν την διαφορά στο +6 (7-13), για να καταφέρουν οι «θαλασσί» με ένα επιμέρους σερί 6-2 και με τον Στεφανίδη να μειώσουν σε 13-15, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 14-20 χάρη σε λει απ του Ούκιτς.

Ο Φώτσης με 2/2 βολές στο 14' έγραψε το 18-25 μετά από τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Κόμματος, για να επανέλθει ο Κολοσσός και με τρίποντο του Σίμπσον να ισοφαρίσει σε 27-27 τρέχοντας ένα επιμέρους σερί 9-2, ενώ λίγο αργότερα ο Σμιθ με κάρφωμα έβαλε μπροστά τους Ροδίτες με 31-30 στο 18' μετά το αρχικό 2-0. Ωστόσο το «τριφύλλι» απάντησε και με τρίποντα των Γκιστ και Μπράμος έκλεισε το ημίχρονο με 34-38 υπέρ του.

Η τρίτη περίοδος είναι παραδοσιακά η καλύτερη του Παναθηναϊκού, και κάτι τέτοιο έλαβε τόπο και στο «Βενετόκλειο» όπου η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη επέβαλε το νόμο της και κατάφερε μετά από δυο βολές του Μαυροκεφαλίδη να ανεβάσει την διαφορά στο +16 (41-57) με την περίοδο να ολοκληρώνεται με 43-58 με 1/2 βολές του Διαμαντίδη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πέρασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 26'.

Ο Κολοσσός ξεκίνησε καλύτερη την τέταρτη περίοδο και με ένα μικρό σερί 5-0 κατάφερε να μειώσει σε 48-58, με τον Νέστορα Κόμματο να έχει και τους πέντε πόντους...αλλά ως εκεί καθώς οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν είχαν όρεξη για αστεία και με τρίποντο του Φώτση ανέβασαν την διαφορά στο 54-73, για να ολοκληρωθεί η συνάντηση με 58-73 χάρη σε δυο καλάθια του Στεφανίδη.

περισσότερα σε λίγο...

Keywords
Τυχαία Θέματα