«Κίτρινη» παρέλαση στην Ναχαρίγια

Σε εμφατικό «τρία στα τρία» προχώρησε ο Άρης, ο οποίος πέρασε και από το Ισραήλ, «συντρίβοντας» με 85-53 την Ιρόνι Ναχαρίγια. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη κυριάρχησαν απόλυτα από την αρχή του αγώνα και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλό του μέχρι το φινάλε, καταφέρνοντας με τον Μάικλ Τζένκινς σε μεγάλα «κέφια» να συνεχίσει την νικηφόρα πορεία του, επαναφέροντας απόλυτα πια την ηρεμία στις τάξεις του, λίγες μέρες πριν το ντέρμπι του «Αλεξανδρείου» με τον Ολυμπιακό

(7/11).

Ο Αμερικανός ήταν απολαυστικός με 22 πόντους, 8/16 σουτ, 5 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, ενώ οι Ντέβιν Μαρμπλ και Ουίλ Κάμινγκς τον ακολούθησαν στο σκοράρισμα, με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα, σε ένα ματς όπου μπορεί ο Άρης να μην είχε τον Μιχάλη Τσαϊρέλη, αλλά είδε τους νεαρούς Δημήτρη Φλιώνη και Βασίλη Χρηστίδη να αγωνίζονται και να σκοράρουν, με τον δεύτερο να παίρνει το «βάπτισμα του πυρός». Οι Νικ Φάουστ και Τόμερ Μπερ Αβέν διασώθηκαν από το «ναυάγιο» των Ισραηλινών, έχοντας έκαστος 10 πόντους.

Το φιλμ

Με τον Ντραγκίσεβιτς να «πυροβολεί» έξω από τη γραμμή των 6.75 και τους Μπάκνερ-Τζένκινς να ξεκινούν... με ορέξεις, πολύ γρήγορα ο Άρης επέβαλε το δικό του νόμο, προηγούμενος με 2-12 στα μέσα της πρώτης περιόδου. Η τραγική αστοχία των γηπεδούχων, σε συνδυασμό με την πρόσθεση των Μαρμπλ και Κάμινγκς, δημιούργησε την αίσθηση από πολύ νωρίς, πως οι «κίτρινοι» δε θα αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης (6-19).

Ο Νας ήταν ο μοναδικός που πάλευε για την Ιρόνι και ήταν λογικό να μην μπορεί να αντιμετωπίσει το «μπαράζ» τριπόντων των φιλοξενούμενων, ενώ όταν βρέθηκε μακρινό σουτ με τον Φάουστ, ο Ντραγκίσεβιτς ήταν ξανά παρών για να σημειώσει με τον ίδιο τρόπο το 14-32 στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα. Οι πρωτοβουλίες των Γκέιτς και Μπέρκοβιτς, έμοιαζαν να μετριάζουν την κάκιστη γενική εικόνα των Ισραηλινών και ο Πρίφτης ίσως να συνάντησε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου μερικά προβλήματα, αν και η διψήφια διαφορά δεν χάθηκε (27-40).

Οι Αμερικανοί του Άρη μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το ματς και να απαγορεύσουν κάθε ελπίδα στους αντιπάλους για ενδεχόμενη ανατροπή και με «σημαιοφόρους» τους Κάμινγκς και Μπάκνερ, οδηγήθηκαν σε σερί 0-7 που ουσιαστικά τους «έκοψε τα πόδια» (27-47 στο 24'). Η τρομερή ευστοχία από την περίμετρο, άλλωστε, με 11/24 τρίποντα στο 29ο λεπτό, δε θα μπορούσε να έχει κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα (39-64) και η λήξη των πρώτων 30 λεπτών έδειξε πως το φινάλε θα αποδεικνυόταν μία τυπική διαδικασία (42-66).

Κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε, καθώς η διαφορά έφτασε και πάνω από τους 30 πόντους, παρότι ο Πρίφτης επέλεξε να κάνει συντήρηση δυνάμεων εν όψει Ολυμπιακού, χωρίς πάντως να... κάθεται στον πάγκο, παρά στα 40" πριν τη λήξη, δίνοντας διαρκώς οδηγίες και παροτρύνοντας την προσπάθεια των παικτών του. Στον αγώνα πέρασαν μέχρι και οι νεαροί Φλιώνης και Χρηστίδης, με αμφότερους να σκοράρουν και αιτία πανηγυρισμού να αποτελεί την... εύστοχη βολή του δεύτερου λίγα δεύτερα πριν την εκπνοή.Το εκπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα δεν άλλαξε, με 13/29 σουτ από την περιφέρεια και το τελικό 53-85 ήταν λογική απόρροια.

Δεκάλεπτα: 6-19, 27-40, 39-64, 53-85

Ιρόνι Ναχαρίγια (Αλφάσι): Φάουστ 10 (2), Γκέιτς 6, Μπράουν 6 (1), Ναβάρο 3 (1), Νας 9 (1), Ασάντε-Ασάρε, Μπέρκοβιτς 6, Μπερ Άβεν 10 (1), Νεστερένκο, Κοέν 3 (1), Ντάγκλας

Άρης (Πρίφτης): Μαρμπλ 14 (3), Ξανθόπουλος 2, Φλιώνης 5 (1), Τζένκινς 22 (4), Κάμινγκς 13 (1), Ζάρας 3 (1), Χρηστίδης 1, Μούρτος 1, Σίμτσακ 6, Μπάκνερ 8, Ντραγκίσεβιτς 10 (3)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα