"Βόμβα" Ούνικς στην έδρα της Φενέρ!

Η Ούνικς Καζάν έριξε την... βόμβα της αγωνιστικής από το πρώτο κιόλας ματς στην Ευρωλίγκα, θριαμβεύοντας μέσα στην Πόλη επί της Φενερμπαχτσέ με 81-73 Η πρώτη νίκη των Ρώσων στη διοργάνωση ήρθε χάρις στον εκπληκτικό Κιθ Λάνγκφορντ που συνέθεσε ένα ασυναγώνστο δίδυμο με τον Αρτ Παραχούσκι και το αποτέλεσμα αυτό ήταν η πρώτη ήττα της Φενέρ στη φετινή Ευρωλίγκα.

Η ελλιπής Ούνικς μπήκε να κάνει το συνηθισμένο της παιχνίδι και όσο αντέξει, αλλά τα πράγματα μόνο απλά δεν ήταν για την... πληθωρική Φενέρ.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με μυαλό τροφοδοτώντας εξ αρχής τον Παραχούσκι, ήταν πολύ καλοί στις αμυντικές καλύψεις περιορίζοντας τη δράση της Φενέρ στα μακρινά σουτ του Ντίξον και κάπως έτσι έβαλαν προβλήματα στους γηπεδούχους.


Ο Παραχούσκι ήταν αποτελεσματικός και ο Λάνγφορντ πηρε γρήγορα μπρος δίνοντάς του συμπαράσταση από μακριά, έτσι παρά το 9-6 στο 4' με τον Ντίξον να έχει ήδη 2/2 τρίποντα και τον Νάναλι άλλο ένα, η Ούνικς είχε το πάνω χέρι. Στο 6' πέρασε με 13-11 με 7 από τον Λάνγκφορντ και 6 από τον Παραχούσκι, στο 9' με 17-13 πα΄ρινοντας 4 συνεχόμενους πόντους από τον Ουίλιαμς και το 15-20 του δεκαλέπτου ήταν δίκαιο για τους Ρώσους, απέναντι σε μια μονοδιάστατη και μπλοκαρισμένη Φενέρ κι ενώ ο Λάνγκφορντ είχε φτάσει ήδη τους 10 πόντους.


Η είσοδος του Σλούκα έδωσε λίγη κίνηση στην Φενέρ, ο Ντίξον συνέχιζε να πυροβολεί και με 5/6 δικά του τρίποντα και 15 πόντους, η Φενέρ πέρασε με 31-27 στο 15' και ένα λεπτό αργότερα με 35-31 βλέποντας μια μικρή επιθετική αναλαμπή και από τον Βέσελι.
Τι ακολούθησε; Ενα σεί 10-2(!) της Ούνικς μέχρι το 18' με τον Παραχούσκι να επιστρέφει στη... δράση και να φτάνει τους 14 πόντους, τους Ρώσους να κλείνουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 43-39 και τη Φενέρ να αναζητά μάταια επί 20 λεπτά έναν τρόπο να παίξει ορθόδοξο μπάσκετ.

Οι Ρώσοι το είχαν πιστέψει πλέον και όλη η τρίτη περίοδος ήταν "δική" τους. Ο ασταμάτητος Λάνγκφορντ σκόραρε κατά βούληση και έφτασε τους 21 πόντους, ο Παραχούσκι είχε βρει άξιο συμπαραστάτη τον Ουίλιαμς και οι δυο τους κυριαρχούσαν κάτω από τα δύο καλάθια και η Φενέρ παρέμενε εγκλωβισμένη και δεν μπορούσε να βρει λύσεις πέρα από κάποιες ατομικές ενέργειες του Βέσελι.
Η Ούνικς διατηρούσε σταθερά ένα προβάδισμα 3-5 πόντων και η λήξη του δεκαλέπτου τη βρήκε να προηγείται με 63-62 προμηνύοντας ένα δραματικό φινάλε στο παιχνίδι.

Χρειάστηκαν δυόμισι λεπτά στην τελευταία περίοδο για να σκοράρει κάποια ομάδα και η Φενέρ ήταν αυτή που το έκανε πρώτη με ένα σερί 4-0, προσπερνώντας με 66-63 και αναγκάζοντας τον Πασούτιν να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ αφού φαινόταν η ομάδα του να έχει κουραστεί σωματικά, αλλά κυρίως πνευματικά. Το σερί έγινε 6-0 στο 34'30'', με την Ούνικς να μη μπορεί επ' ουδενί να σκοράρει και τη Φενέρ παίζοντας συνετά και με σαφώς μεγαλύτερη φρεσκάδα να γέρνει σταδιακά την πλάστιγγα προς το μέρος της.

Ενα (ακόμα) τρίποντο του Ντίξον στο 36' έκανε το 71-65 κι έδωσε για πρώτη φορά τέτοιο προβάδισμα στη Φενέρ. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, βρήκαν έστω και αργά τρόπο αντίδρασης. Ο απόλυτος κυρίαρχος στις μάχες των αιθέρων Παραχούσκι με καλάθι και βολή έκανε το 71-68, ο Καϊμακόγλου με τρίποντο και τους πρώτους του πόντους στον αγώνα ισοφάρισε σε 71-71 στο 38'. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Λάνγκφορντ έκανερ το 71-73 στο 38'30'' επεκτείνοντας το σερί της Ούνικς σε 8-0, και ο ίδιος ο Αμερικανός με ένα τρομερό τρίποντο στα 41'' έκανε το 71-76 φτάνοντας ο ίδιος τους 26 πόντους και το σερί της ομάδας του στο 11-0!!

Οι Τούρκοι μείωσαν στ 73-76, πήραν ένα δώρο από τους διαιτητές και μία ακόμα ευκαιρία, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Σλούκα.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Ούντο 3, Μαχμούτογλου, Αντιτς 2, ΣΛούκας 10(1), Νάναλι 6(2), Βέσελι 17, Ντίξον 23(7), Ντατόμε 12


ΟΥΝΙΚΣ (Πασούτιν): Λάνγκφορντ 28(4), Παραχούσκι 20, Κολόμ 9(1), Μπάνιτς 6, ορονόφ 5, Πανίν, Καϊμακόγλου 3(1), Ουίλιαμς 10

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα