Κέρδισε... Μπανκς και χρόνο

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προκριθεί στο Τοπ 16 της Ευρωλίγκας ύστερα από αρκετά... καρδιοχτύπια και πλέον έχει το χρόνο να δουλέψει για να μπορέσει να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Η προσθήκη του Μάρκους Μπανκς φαίνεται να δίνει τη "ζωντάνια", τη φρεσκάδα, τις έξυπνες ιδέες, αλλά και το ηγετικό φρόνημα που έλλειπε από την περιφέρεια του Παναθηναϊκού όταν δεν ήταν στην πεντάδα ο Διαμαντίδης.

Ο

Αμερικανός δίνει ρυθμό, πατάει ρακέτα, έστω και με... ανορθόδοξο τρόπο μερικές φορές και κυρίως ξεκουράζει με αξιοπιστία τον Διαμαντίδη. Ο,τι δηλαδή ΔΕΝ κάνει ο Κίτσεν έως τώρα. Ενας παίκτης με καλά ατομικά χαρακτηριστικά, αλλά με τεράστιο έλλειμμα αυτοπεποίθησης, που τον αναγκάζει σε ρόλο κομπάρσου. Για το λόγο αυτό άλλωστε και θα δοθεί δανεικός ή θα μείνει μόνο στο ρόστερ της Ευρωλίγκας.

Η επικείμενη προσθήκη του Τζεϊσον Καπόνο, θα δώσει το σούπερ αξιόπιστο σουτ, το οποίο, ελπίζουν στον Παναθηναϊκό να είναι ελεύθερο ύστερα από τις έξτρα πάσες του Σχορτσιανίτη. Διότι από όσο λένε τα scouting reports ο Αμερικανός δεν μπορεί ουσιαστικά να κάνει τίποτε άλλο...

Από εκεί και πέρα στον Παναθηναϊκό φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν με τον Γιόνας Μασιούλις ως πάουερ φόργουροντ. Ο Λιθουανός ανταποκρίνεται μέχρι τώρα αρκετά καλά στο ρόλο αυτό, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί μια από τις βασικές επιλογές για τους "πράσινους".

Ενα τεράστιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Παναθηναϊκό είναι τα πολλά λάθη. Οι "πράσινοι" είναι πραγματικά μια... μηχανή λαθών, τα περισσότερα των οποίων προέρχονται από κακές επιλογές και έλλειψη συγχρονισμού και συγκέντρωσης, παρά από την πίεση του αντιπάλου.

Το ζήτημα αυτό προκαλεί τεράστια προβλήματα στην απόδοση των "πρασίνων" που ακόμα κι αν έχουν περισσότερα ριμπάουντ, χάνουν κατοχές μπάλας χωρίς πίεση τις περισσότερες φορές, ενώ χάνουν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τις διαφορές που παίρνουν! Φυσικά θα πρέπει να το διορθώσουν εάν θέλουν να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

ΥΓ. Επειδή κατηγορήθηκε αρκετά για την εμμονή του με τον Στεφάν Λάσμε, θα πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στον Αργύρη Πεδουλάκη τουλάχιστον για την επιμονή του να περιμένει έως την τελευταία στιγμή και παρά την πίεση, τον Αφρικανό για να ενισχύσει την "φροντ λαϊν" της ομάδας του και τα καταφέρνει μια χαρά...

Keywords
Τυχαία Θέματα